Ochránce

Ochránce https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469384/bmid_ochrance-HUV-469384.jpg 4 142 43

Jack Reacher série

< 25. díl >

Bývalý vojenský policista Jack Reacher dorazí autobusem z Nashvillu do nedalekého městečka a vystoupí, aby si koupil kávu. Chce hned pokračovat dál na své nekonečné cestě křížem krážem Spojenými státy. V kapse má roličku bankovek, pas, platební kartu a zubní kartáček a k dispozici všechen čas na světě. Jenže jeho zastávka nebude tak krátká, jak zamýšlel. Městečko je ochromené kybernetickým útokem, jemuž měl zabránit – ale nezabránil – Rusty Rutherford, který má obecní servery a síť na starosti. Nejenže přišel okamžitě o místo, ale obyvatelé mu také dávají nevybíravě najevo, že by byli nejradši, kdyby vůbec nebyl. Reacher si ho všimne ve chvíli, kdy se Rutherforda kdosi pokusí zavléct do auta a unést. Únosci ovšem nejsou naštvaní místní lidé, ve hře jsou jiné zájmy, jiné organizace a – jiný stát. Reacher jako vždy doufá, že vše dopadne co nejlépe, ale je připravený i na ten nejhorší konec.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Sentinel , 2020


více info...

Přidat komentář

Reacher81
09.01.2024 5 z 5

Po díle Minulost mi přišel další Reacherův příběh opět skvělý. Minulost mi tak dobře nesedla oproti všem předchůdcům a proto jsem rád, že Ochránce byl zase o něco lepší. Jsem hodně zvědavý a těším se na další budoucí díly. Reachera naprosto zbožňuju, takže určitě ho jentak neodložím, ikdyž by mně díl přišel sebevíc slabší.

Vlaďkaa4
04.11.2023 4 z 5

Tentokrst mi to přišlo hrozně prekombinované


Lmslaver
30.07.2023 4 z 5

Reacher je i v tomto pokračování jako buldozer, drtí a hrne těla nepřátel před sebou. Jen si myslím, že mu víc sedí, když bojuje proti zločineckým gangům, než když zachraňuje Ameriku před nepřátelskými agenty. Stále čtivé, ale čím dál tím více hůře uvěřitelné.

Disease
13.06.2023 3 z 5

Začátek parádní, pěkně nahláškovaný (asi vliv Andrewa), ale v momentě, kdy dojde na akci se to zvrhle v takovou nunější bondovku.

hana4834
09.05.2023 4 z 5

Jako vždy super čtení jen nějak překombinované umí to líp a čtivěji

March
09.05.2023 3 z 5

Jackovi odpustím všechno, možná překombinované, možná nereálné, ale no a co, je to přeci Jack Reacher a ten umí všechno, zničí ty největší padouchy. Možná pro nové čtenáře, čtěte knihy postupně a pak pochopíte, že je Jack bombarďák:-) a udržet kvalitu 25.dilů není nic jednoduchého.

1Maja1
16.03.2023 2 z 5

Moje první kniha od obou autorů a rozhodně jsem čekala mnohem víc. První třetina byla dost nudná. Příběh byl dost zamotaný, ale žádné napětí jsem při čtení nepociťovala. Navíc Reacher na mě působil jako člověk s PAS nebo s jiným mentálním onemocněním. Také se často opakovaly nějaké fráze, jak kdyby měl autor malou slovní zásobu a neuměl se vyjádřit jinými slovy. Nebo za to mohl překlad? Jelikož jsem jiné knihy od autorů nečetla, nedokážu to posoudit, ale bylo to otravné.

Luigi1
09.03.2023 5 z 5

Child nepřekvapil a nastavil opět laťku dost vysoko

ThomasRuhe
20.02.2023 4 z 5

Přestože je Ochránce společné dílo bratří Childů, je to stále starý dobrý Reacher. Jejich spolupráce neměla na styl a kvalitu žádný negativní vliv. Koncepce se podobá předchozím příběhům, kdy se Reacher dostane do problémů vlastně náhodou. No a pak už to zase jede...
Výsledek byl potěšující, kniha byla přesně taková jakou jsem ji chtěl mít, takže pohodička za 80%.

Lolila
10.02.2023 4 z 5

Ďalší diel už neprekvapil. Stále ten istý úvod, zápletka, záver, zlí, dobrí, ...... Všetko ako má byť.:-) Viete ako to dopadne. Ak ste pripravení na to, že žiadna zmena a beriete to ako oddychovku, tak fajn. Kniha sa číta dobre.
Ale - chýbala tomu akčnosť a napätie z predchádzajúcich kníh.
Ale:-) - určite si prečítam aj ďalšiu knihu:-) - na pohodku:-)

zbuy
01.02.2023 4 z 5

Reacher řádí v dalším americkém maloměstě podle šablony předchozích knih. Trochu mi nesedělo, že se v nějakém vidlákově prohání nejrůznější agenti, špioni a rozhoduje se tu o osudu volebního softwaru Spojených států. Čtyři hvězdy s odřenýma ušima (vlastně s odřenými cípy).

mi-380
21.10.2022 4 z 5

Politika a špionáž. Dva důvody, proč poslední knihy Agathy ztrácely své kouzlo. Mám obavu, aby to s Childovým Reachrem nedopadlo stejně. Proč soutěžit s Bondem?
Jinak tu nic ze základních očekávaných složek nechybí: hlavní hrdina se bezhlavě vrhá do sebevražedné mise, v níž se řídí hlavně instinktem a spoléháním na své fyzické parametry a rváčské zkušenosti, a pálí do soupeřů mimo jiné i vtipné a cynické hlášky.
Ale jo, rád jsem se s ním znovu setkal.
70 % (zatím 96 hodnocení s průměrem 81 %).

Možná propadla šachtou. Možná nepropadla. Reacherovi se to nechtělo zjišťovat. Jen zabouchl dveře a obrátil se.
...
„Opusťte město. Hned teď ráno. Vlastně okamžitě. Nechal přistavit auto, které vás odveze na dálnici. A přeje si, abyste slíbil, že se nevrátíte.“
„Co když se mi nechce odjet?“
„No tak, Reachere. Spolupracujte se mnou. Včera jste požádal o svezení.“
„To bylo včera. Město mi od té doby přirostlo k srdci.“
„Učinil vám férovou nabídku, Reachere. Jste tady necelých čtyřiadvacet hodin, a už jste se zapletl do dvou velkých rvaček.“

konicekbily
13.10.2022 3 z 5

Autor, tentokrát s bratrem v tandemu, přinesl na trh další příběh. Hlavní hrdina je opět ve skvělé formě a ze všech situací vyvázne s přehledem a vítězně. Mám však dojem, že zápletka je až moc překombinovaná a děj v první polovině knihy jakoby se motal v kruhu. Možná je to mylný dojem, další knihu si přečtu rád.

hanzmb
05.09.2022 3 z 5

Každá série by měla končit v nejlepším. Tady už to autor protahuje přes čáru a je to znát. Částečně se snaží to zachránit spoluprací s bratrem, ale není to nijak znát. Nevím, kdo z nich může za tuto "počítačovou" zápletku, ale tohle mi do Reacherova světa nesedí. Navíc ty souboje tajných služeb a odkazy na poslední prezidentské volby taky nic moc. Kdyby býval Reacher raději zůstal v Nashville a udělal pořádek v muzikantském prostředí.

Merlin_CZ
10.06.2022 5 z 5

Tak tenhle díl mě zase bavil, už jen proto, že hlavní důvod zápletky jsme ve firmě zažili také (ne tedy špiony atd ale útok ransomwaru).
Každopádně mě zatím bavily všechny díly, trošku škoda, že v tuto chvíli předposlední kniha a až dočtu poslední nezbyde mi nic dalšího než čekat :D na další.

Haduwig
23.05.2022 3 z 5

Ochránce mi nějak nesednul - jak se jindy od Reachera nemůžu odtrhnout, tak tady jsem se nějak "nezakousla". A nevadil mi styl psaní, ale spíše zápletka - přišla mi na jednu stranu překombinovaná a na druhou stranu taková jalová, a chybělo mi napětí - tady jsem se o Jacka nebála ani půl stránky, když se setkal se "specialistou z Moskvy". K tomuto dílu se už nevrátím.

čef
17.05.2022 5 z 5

Příběh Reachera ve vybroušeném stylu předchozích dílů, musím si dát pozor, abych se tedy také neopakoval. Takže bojů muže proti mužům si opět užijeme do sytosti, rovněž tak jako odhalování tajemství mocných. Parchantů je v celém světě dost a dost, zejména ti ruští jsou hodně zákeřní. Nenechme se pobízet a do nich.

CharlesWard
14.05.2022 3 z 5

Je to Reacher, ale zároveň vlastně není. Nemůžu se zbavit dojmu, že tomu prostě něco chybí/přebývá.

Kerberos
13.03.2022 3 z 5

Už několik dílů se mi zdá,že opakuje pořád stejný scénář,chtělo by to možná návrat k začátkům série.

olle3
12.01.2022 4 z 5

Verdikt: Velký, silný a hodný dál opovrhuje majetkem a dál trestá americké bezpráví. Jen místo svatozáře a kadeří má sestřih vojenský. Sázka na jistotu, kvalita zaručena.

Štítky knihy

thrillery

Autoři knihy

Lee Child
britská, 1954
Andrew Child (p)
anglická, 1968

Kniha Ochránce je v

Právě čtených4x
Přečtených197x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených5x
Knihotéce118x
Chystám se číst52x
Chci si koupit14x