Najděte Reachera

Najděte Reachera https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297708/bmid_najdete-reachera-N8Q-297708.jpg 3 62 19

Jack Reacher: Přítel, nebo nepřítel? Už je to nějaká doba, co jsme se v knize Jatka poprvé setkali s Jackem Reacherem spisovatele Lee Childa. O skoro dvacet let a dvacet knih později žije Reacher stále v naprosté anonymitě a zdá se, že není k nalezení, dokud se nevynoří problém a on se s ním nemusí poprat, k velké radosti čtenářů a obrovské hrůze ničemů. Teď ho hledá někdo hodně důležitý. Kdo? A proč? Pátrání po Jacku Reacherovi je nebezpečná záležitost, o čemž se na vlastní kůži přesvědčí zvláštní agenti - ostřílení lovci, kteří vědí, kdy je nutné porušit pravidla, ale neznají Reachera.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , BB art
Originální název:

Don't Know Jack , 2012


více info...

Přidat komentář

KaiShun
29.06.2023 odpad!

Ztráta času, ke konci už sem četl jen dialogy. Takovou slátaninu sem nečetl pěkně dlouho.

helenkan
14.02.2020 1 z 5

Nějak nevím co si o téhle knize myslet. Trchu víc jsem to začala chápat skoro až ke konci. Agenti FBI mi nebyli zrovna moc sympatičtí a ke všemu jako by neměli žádnou pravomoc. Poroučel jim tam kdejaký policajt. Spíš jsem se tím prokousávala než to četla.


trudoš
24.10.2019 2 z 5

Zaujal mě motiv propojených světů, ale výsledný model nebyl podle mého gusta. Celý koncept Diane Capriová totiž postavila na tom, že její hrdinové považují Jacka Reachera za padoucha, což jak všichni vědí, je &!#?§. Takže většina závěrů je naprosto chybná a jednání vyšetřovatelů pouze znepřehledňuje děj. To je ostatně problém celého vyprávění, protože se věci tak dlouho komplikují, až je najednou konec a nic není uspokojivě dotaženo. Nejhůř jsem si ale zvykal na fakt, že ostřílení agenti FBI sebou nechávají mávat okresními policisty, jako by byli nějací pochůzkáři, přičemž po většinu osnovy jen pobíhají z místa na místo s nechápavým výrazem. A tajemný šéf, místo toho, aby jim vyložil karty na stůl, je v tom nechá máčet tak dlouho, dokud nezabřednou do neřešitelné situace. Nejvíc mě ale draly nadpřirozené schopnosti Kim Ottové, která z mimiky obličeje snadno rozpoznává, když jí někdo zalže, ale proč to dotyčný dělá, si pak domýšlí na základě vlastní fantazie. Fakt profesionální přístup.

jurass1976
24.02.2019 2 z 5

Moc moc, zbytečně komplikované.

marcolka
07.01.2019 3 z 5

Kniha se mi docela líbila. Ale zklamalo mě, že se tam Reacher vůbec nevyskytoval.

hana4834
01.01.2019 3 z 5

Měla jsem obavu že to nebude ono když to nenapíše praví spisovatel ale musim uznat že se mi kniha líbila a jsem zvědavá jestli budou další knihy s hlavními postavami.

phm
09.11.2018 1 z 5

Knihy muzeme rozdelit podle kvality do 5 kategorii:
1. Spisovatel a muzska hlavni postava
2. Spisovatel a zenska hlavni postava
3. Spisovatelka a muzska hlavni postava
4. Spisovatelka a zenska hlavni postava
5. Paskvil, parazitujici na cizim dile

soukroma
04.12.2017 4 z 5

Přistupovala jsem ke knize poněkud obezřetně, s obavou ze zklamání po všech těch skvělých Reacherových originálních dobrodružstvích, ale hned mě uklidnil dovětek od Lee Childa (přečtený samozřejmě na úvod) a nakonec i samotný děj. Nebýt hodně zběsilého až zmateného závěru (tedy vyústění celé zápletky) se celý příběh odehrával v pravém "Reacherovském" duchu i stylu. Jakkoli nemám ráda autorské přiživování se na figurách vzniklých v hlavě někoho jiného, tady se autorka docela slušně trefila v tom "opačném" pohledu na věc.
Ale mám dojem, že pro pořádný zážitek je vhodné, ne-li přímo třeba, znát Jatka od Childa, aspoň já jsem děj stále srovnávala s tím, co jsem si z originálu pamatovala.

Kolumbus
28.09.2017 3 z 5

Všechny knihy o Jacku Reacherovi jsem četl a patří k mým oblíbeným knižním postavám. O této knize od Diane Capri jsem si nedělal žádné velké iluze, ale dalo se to přečíst.

iveta3689
12.06.2017 3 z 5

Ze začátku to vypadalo jako velmi slibný thriller, ve druhé polovině děj trochu vázl, proto je mé hodnocení průměrné. Ale kniha má slušný potenciál, byť jsem si ji vybrala jen kvůli Jack Reacherovi (který se vlastně objeví až na poslední straně :)).

pobijecmuch
07.06.2017 2 z 5

Pro mně jako fanouška série Jack Reacher velké zklamání. Jack se totiž v knize vůbec neobjeví a vy čtete pouze nějaké podivné vyšetřování dvou agentů FBI. Paní autorce doporučuji, aby se příště jménu Reacher vyhnula. Takové půjčování jmen hlavních hrdinů vždy neskončí dobře. To by jsme se také příště mohli dočkat, že E.L. James napíše další díl Harry Pottera. A to by potom byl asi pěkný mazec.

Silmarien
09.04.2017 3 z 5

Slušná detektívka s extra nábojom pre milovníkov Jacka Reachera. Bolo zaujímavé sledovať starý prípad i jeho osobu očami ľudí, ktorí o ňom nič nevedeli a nikdy ho nestretli. Samotný príbeh nebol zlý, rozčuľoval ma trochu "charlieovsko-anjelský" prístup a koniec mi prišiel trochu odfláknutý, ale postavy Carlosa a Kim boli fajn, aj to postupné spoznávanie vecí okolo nich.

Hella
05.02.2017 1 z 5

Vydržela jsem tu slátaninu celých 16 kapitol. To, že dva agenti někam jedou a mají tam něco vypátrat. Ovšem co - to musí uhodnout sami. Ježišmarjá, já jsem ale stejně dobrá, že jsem zvládla celých 110 stran.

kneslova
27.01.2017 4 z 5

Lee Child je můj oblíbený spisovatel a tak jsem si nemohla nepřečíst knihu jeho kamarádky a ještě s takovým názvem, který je podle mne knize na škodu. Vyvolá v e čtenářích určitou představu, která zůstane nenaplněna. Kniha se čte dobře, psáno stylem L.Childa. A líbila se mi z počátku, ale postupem děje se mi zápletka zdála nevěrohodná a nijaká. Nicméně se dá v pohodě přečíst.

PetraBery
11.01.2017 4 z 5

Kniha není špatná, Lee Child to není, ale přečíst se to dalo. Kim i Carlos mi celkem seděli, nejsou bezchybní... Je pravda, že i já jsem celou dobu čekala, jestli dojde k setkání s Jackem Reacherem nebo ne. Konec mě mírně zklamal, dle mého není vysvětleno vše tak, jak bych si představovala.

biki
06.01.2017 4 z 5

Přestože jsem knihu četla se zaujetím a v některých fázích jsem se nemohla odtrhnout (dokonce mi četba částečně narušila harmonogram předvánočních prací), mám z ní trochu smíšené pocity. Bez znalosti událostí z knihy Jatka bych v tom měla docela solidní guláš a řadu motivů a souvislostí bych asi vůbec nepochopila. A přitom námět je velmi dobrý, oba hrdinové Kim a Carlos se mi docela líbí, možná proto, že taky mají svá tajemství. Autorka se se svým úsporným stylem dost přiblížila reacherovkám, což také není na škodu. Souhlasím, že příběh není úplně dotažený, jenže v nějaké recenzi jsem se dočetla, že autorka už napsala několik pokračování, takže ten trochu neurčitý závěr možná je i záměrný ... nevím. Přes všechny výhrady jsem si ale knihu užila, hodnotím tak na 75 %.

georginaa
03.01.2017 3 z 5

Pořád jsem čekala, kdy konečně potkají Jacka a ono nic a aby to čtenář vůbec pochopil o co jde , musí si hlavně přečíst od Lee Childa - Jatka, je to první díl série o Jackovi Rearcherovi. Naštěstí mám celou sérii o Jackovi, takže jsem si tímto připomněla začátky. Jinak samotná kniha je dosti zmatená, práce FBI je sama o sobě nějak chaotická, je vidět úplně jiné myšlení detektivů, kteří tápou a hledají jehlu v kupce sena. Sice se dobře četla, mělo to i nějaký příběh, ale očekávala jsem od toho úplně něco jiného.

jaroslav63
21.12.2016 1 z 5

Poměrně velká slátanina. Knihy o Reacherovi také nejsou zrovna Dostojevskij, ale má to kouzlo béčkových filmů a dobře se to čte. Kniha Diane Capri je proti tomu chaotická, místy děj nedává smysl a od půlky už jsem si jenom přál, aby kniha brzy skončila.

Nelly
21.12.2016 4 z 5

Jako milovníkovi Reachera mi tato kniha nemohla ujít. Zpočátku takové road mowie, hlavně pro ty, kdo četli Jatka (doporučuji!), pro ostatní více dohadů. Pěkně nastíněné záhady, docela spád a překvapení v ději, ale konec mi přišel až moc zrychlený a něco ne zcela dořešeno - hlavně motivy některých osob. I tak je to docela dobré doplnění Childovek, na které ale kniha nemá.

Autorovy knížky

Diane Capri
americká
2016  63%Najděte Reachera

Kniha Najděte Reachera je v

Přečtených81x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce71x
Chystám se číst29x
Chci si koupit3x