Minulost

Minulost https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403608/bmid_minulost-Bgn-403608.jpg 4 218 71

Jack Reacher série

< 23. díl >

Někdy je bezpečnější po svých předcích nepátrat... Bývalý vojenský policista Jack Reacher má z Maine namířeno do San Diega, ale daleko nedojede. Poslední řidič, jehož si stopl, ho v New Hampshiru náhle vysadí na opuštěné silnici uprostřed lesů. Reacher se při svém putování vždy řídil náhodou či intuicí a tentokrát na nejbližší křižovatce zabočí k městečku Laconia, kde se údajně narodil jeho otec. Alespoň se to tak v jejich rodině tradovalo. V tutéž chvíli se nedaleko odtud porouchá auto dvěma mladým Kanaďanům, kteří jedou do New Yorku prodat svůj cenný majetek. Patty a Shorty skončí v osamělém motelu, jejž provozují čtyři muži. Ti jsou jim ochotní pomoci, ale mladé dvojici se zdá, že se proti nim všechno spiklo. V motelu není mobilní signál, pevná linka vypadává a slíbený automechanik stále nejede. V Laconii se Reacher dozví, že tam nikdo toho jména nikdy nežil, a místní obyvatelé i policie mu dají jasně najevo, že není vítaný. Takže Reacher musí odjet, přestože by chtěl zůstat, a Patty se Shortym musí zůstat, i když ze všeho nejvíc touží odjet…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , BB art
Originální název:

Past Tense , 2018


více info...

Přidat komentář

Disease
04.03.2024 5 z 5

Zatím nejnapínavější díl. V rámci novější tvorby asi zůstane nejlepší.

asam
16.11.2023 2 z 5

Nějak mě to nesedlo. Asi jsem to nepochopila......to už se někdy stane. Omlouvám se.


martineknatasa
05.08.2023

Child, je Child. Jeho knihy mne nikdy nezkalmou.

Luigi1
06.03.2023 4 z 5

Byl jsem unesen nápadem který čtenáře odnesl úplně jinam

konicekbily
04.12.2022 4 z 5

Další příběh neohroženého hrdiny napsaný očekávaným stylem se spoustou akčních scén. Nahodilý počátek pátrání po dávných stopách jeho otce v dětství či mládí přinese jako vždy hodně komplikací s místními a závěrečné propojení s vedlejší linkou je hezky napsáno.

Domanovak
29.10.2022 5 z 5

Child jako vždy stejný a přitom pokaždé úplně jiný.

Reacher81
01.09.2022 5 z 5

Reacher nikdy zklamat nemůže. Vždy rád čtu nový díl. Díl Minulost se četl sám. Děj nebyl vůbec špatný, navíc jsme se dozvěděli něco o minulosti Reacherova otce. Když ale tento díl porovnám s ostatními dosud přečtenými, tak děj nebyl až tak moc zajímavý jako v předchozích dílech. Tím nechci říct že byl vyloženě španý nebo nudný. To vůbec ne. Jen trochu jiný. Nicméně dál na Spravedlnost.

Renca.ch
06.07.2022 5 z 5

Jack Reacher jako vždy nezklamal, po delší době kniha, která mě neskutečně bavila a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Je pravda,že Jack je úplný Superman a některé věci nelogické, jak některým čtenařům vadí, ale za mně napínavý thiller podaný s nadsázkou i humorem, doporučuji k přečtení.PS:Nechápu,jak ho mohli zfilmovat se střízlíkem Tomem Cruisem,filmy jsem neviděla a ani netoužím vidět:-)

Merlin_CZ
05.06.2022 5 z 5

Tak tenhle díl mě zase bavil, zápletka byla fajn, odsýpalo to, prostě klasická Reachrovina. Jen mě trošku mrzí, že už se chýlím ke konci serie, co budu číst pak ? :)

Fengr
10.05.2022 5 z 5

Moje první setkání jak s autorem, tak s Jackem Reacherem. A určitě to nebylo poslední setkání. Protože ta kniha, se četla sama.
Zajímavá zápletka, hl.postava skvělá a hlavně od začátku po konec, děj utíkal, že jsem nevěděl jak. Opravdu velice čtivé. Mohu jen doporučit.

Senza Jenka
11.03.2022 4 z 5

(SPOILER) Příběh okolo motelu je takový typický trochu hororový a trochu thriller, nic nového. Naši 4 mladí podnikatelé mysleli na leccos, ale některé jednoduché věci jim naopak unikly... Nápad s požárem kvituji.
Nicméně Reacherův nedbalý přístup - u bývalého policisty nepochopitelný - k nevyhnutelně zanechaným stopám, tedy minimálně otiskům na autě, či zbraních, moc nepobírám.
Ani on není nedohledatelný, zejména když používá platební kartu (kdy se tohle vylíhlo?).

astroweb
09.02.2022 4 z 5

Autor, který nemůže zklamat. Standardně napínavé, úsporný jazyk a zajímavá zápletka.

mysce
01.02.2022 5 z 5

V knize Minulost se k nám Jack Reacher vrací ve vrcholné formě. Shodou okolností se dostává do městečka, odkud zřejmě pocházel jeho otec a začne s detektivním pátráním po rodinných kořenech.
Zároveň se v blízkosti městečka Laconia ubytuje pár mladých lidí cestujících z Kanady, kterým vypoví auto. To je donutí zůstat v motelu, odříznutém hlubokým lesem od civilizace, kde se pohybuje čtveřice podivných frajírků.
Mladí Kanaďané se zde brzy dostávají do různých znepokojujících situací. Tušení něčeho nechutného odkapává z každé stránky.
Stoprocentně jsem věřila, že se Reacher nakonec do tohoto podivného motelu dostane a všechny tam zpacifikuje, ale kdy, proboha? Stihne to vůbec včas, než se stane něco hrozného?
Strhující a syrový příběh na neotřelé téma graduje neskutečně poutavě. Nakonec to celé trvalo trochu déle, než jsem čekala a já se nemohla dočkat, jestli Reacher konečně nakope všem hajzlům zadky.
Vřele doporučuji! Výborná četba!

hanzmb
13.05.2021 4 z 5

Klasický Reacher jako tulák po USA. Návrat do minulosti tentokrát jen na základě pátrání po rodinné historii, ne dějově jako v některých minulých dílech. Bitek si proti posledním dílům naopak užijete až až. V rámci série asi typický průměr. Pobaví a mozek si neuvaříte.

hnusák
08.03.2021 5 z 5

Po vlažném rozjetí a spoustě frází se příběh stal zajímavějším. Ačkoli je zde spousta nelogičností a právních věcí nemožných v tomto koutu světa, kniha se dobře čte a zabil jsem s ní několik hodin.

JustWomen
28.02.2021 1 z 5

Naprosto divně napsaná kniha, divné popisy situací, divné zápletky, nesmyslná zdůvodňování, prostě vše špatně.

rimar
14.02.2021 2 z 5

No nemohu se připojit ke všeobecné oslavě knihy. Tak nějak celé o ničem. Nic jsme se nedozvěděli o Reacherove otci ani nic zásadního o jejich původu. Pátrání ve městě nuda a konflik s místními jak přes kopírák. Taktéž druhý příběh mladého páru už tady byl tolikrát zpracovaný ve filmu a mnohem lépe a zajímavěji. Každý autor má právo na slabší dílo tak jen doufám že tomhle si to autor vybral a další budou lepší. Nesmysly v jeho díle jsem si zvykl a tolerují je viz například Ve varovném výstřelu že prsní sval neprostrelila střela a nebo že po 10 ti letech v šuplíku nebude fungovat pružina v zásobníku ale tady už jich je moc.

LadyAmálka
20.01.2021 5 z 5

Jako vždy kniha nezklamala

čef
18.11.2020 5 z 5

Někdo určitě napíše, že knihy o Reacherovi jsou jedna jako druhá a bude mít jistě hodně pravdy. Bludný vojenský policista stále naráží na spoustu hajzlů a podivínů a dokáže s nimi řádně zatočit, o tom žádná. A to se mi vždycky líbí. Tentokráte navíc odhaluje pravdu o svém otci, zřejmě povahově stejném jako on. Good job, Lee!

Lmslaver
21.10.2020 4 z 5

Malé americké město, osamělá policistka, místní burani, co si myslí že mají nejširší ramena a zvrácené tajemné spiknutí, to jsou známé ingredience Jacka Reachera. Bohužel jsem už tyhle přísady u knih s Jackem už párkrát viděl. Po delší odmlce jsem se vrátil k této sérii, ale to moje ranné nadšení z nezničitelného Reachera se asi vytratilo. Dějová linie s Patty a Shortym se jaksi nudně vlekla až do akčního finále, a naopak vyústění konfliktu mezi Jackem a místními burany k závěru tak nějak do prázdna vyšumělo. Jediné, co odsýpalo a nedrhlo bylo akční finále, tam Jack nezklamal, ale na dvacáté třetí pokračování se mi to zdá málo. 70%