Dokonalý plán

Dokonalý plán https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512464/bmid_dokonaly-plan-jK6-512464.jpg 4 89 23

Jack Reacher série

< 27. díl

V městě Gerrardsvillu v Coloradu dojde k tragické události. Dva svědci podají dvě protichůdné výpovědi. Jeden viděl, že se žena sama vrhla pod autobus – jednoznačně spáchala sebevraždu. Druhým svědkem je Reacher. A viděl, co se skutečně stalo – ženu strčil pod autobus muž v šedé mikině s kapucí a v džínách, rychlý a nenápadný jako stín, a předtím, než zmizel, jí ukradl kabelku. Bývalý vojenský policista Jack Reacher ho začne pěšky pronásledovat, aniž by tušil, že se nejedná o běžný násilný čin. Neví, že ženina smrt je součástí něčeho mnohem většího – zlověstného, tajemného spiknutí, za nímž stojí mocní lidé zapletení do plánu, který se nesmí za žádnou cenu zhatit. Pokud plán někdo ohrozí, musí být bleskurychle a navždy odstraněn z cesty. A pokud onen plán ohrozí Reacher, nelze použít žádný plán B…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

No Plan B , 2022


více info...

Přidat komentář

Reacher81
13.02.2024 4 z 5

Reachera zbožňuju, ale u tohohle dílu mi vadilo přeskakování z Reachera na několik dalších postav. Příběh nebyl úplně špatný, ale ani nijak extra dobrý. Starší díly měly už lepší příběh než u tohoto dílu. Třeba díl Odpočívej v pokoji a Za cenu života měly hodně dobré zápletky. Každopádně se těším a jsem zvědavý, co nabídne připravovaný nový díl.

konicekbily
11.11.2023 3 z 5

Není to tak dobře psané - jak jsem byl zvyklý, když autor psal sám. Připadá mi , že i zápletek je více, než jsem mohl vstřebat, připadá mi vše moc překombinované. Průměr.


hanzmb
03.11.2023 4 z 5

Po 2 slabých dílech se tento asi bratrské spolupráci nejvíc vydařil. Ona vlastně už Spravedlnost za moc nestála a ty společné jsem bral jako nepodařený pokus o polití živou vodou. Tady už je Reacher zase hlavně rváč, i když nějaké to úmrtí má také na svědomí. Není ale popravčí, spíš nehoda a soucit. Líbily se mi i ty dvě paralelní větve vyprávění.
Mínus: Jack pranice vždycky vyhrával, ale byl to vždy zajímavý souboj. Ne bohužel nyní. 1 úder a soupeř hodiny v bezvědomí. A to jde do desítek. Asi největší slabost tohoto dílu.

Kocourek
08.09.2023 5 z 5

Reacher je prostě nej. Jeho zamotané příběhy mně vždy baví. Jen filmy s mrňavým Tomem Cruise jako 190 cm Reacherem jsou trochu přes čáru.

Luigi1
29.08.2023 4 z 5

Napínavá kniha která zaujala jen ten konec mě trochu překvapil

čef
27.08.2023 5 z 5

Reacher a jeho dobrodružství se mi vždy líbí, mají takový morální náboj, chránit slabé před žraloky v lidské podobě a různého zločinného zaměření. To by jeden nevěřil, jak dobrý může být kšeft se soukromým vězeňstvím. Umírá hodně lidí a vycvičený zabiják Jack má hodně co napravovat. Schéma těchto knih je dopředu jasné, už těch podobných této řady bylo dost. Bojové scény jsou popsány zajímavě a každého potěší, když dobro vítězí.

Lavender756
12.08.2023 4 z 5

Opět pěkný návrat k prvním lepším dílům. Solidně to odbývalo, zápletka byla poutavá a konečné odhalení překvapivé. Ke konci byl příběh dost napínavý. Useknutý konec, ale to už bývá pravidlem.

alzbeta4340
08.08.2023 4 z 5

Skoro tak dobré, jak některé díly napsané dříve. Známá šablona s nezničitelným a chytrým Jackem. Jen konec byl jaksi odbytý, rychlý a useknutý, za to strhávám jednu hvězdičku. Ve všem ostatním souhlasím s komentářem soukroma.

soukroma
24.07.2023 4 z 5

Ze tří posledních dílů z pera obou bratrů tenhle jednoznačně nejbližší původnímu Reacherovi: něco ho zaujme, tady nejen nějaká podivnost či nepravost, ale rovnou vražda na vlastní oči, a jde za tím. Potkává spoustu nepřátel, vyhodnocuje situaci a velice pomalu se blíží k rozuzlení, pro něž musí projet zase téměř celé Státy.
Stejně jako čtenář do posledních stran tápe, co se vlastně ve ohvězdičkovaném vězení vlastně může dít - a tam to teprve autoři natřeli. Těch pár stran o tom, jaké všechny zločiny a nepravosti se tam páchají (blok C a loď na moři), to bylo šílené, ani ne k pláči, ale rovnou k smíchu.
Reacher je v pořádku, chová se pořád stejně, to jeho protivníci jsou líčeni jako loutky, kdy jeden každý, ať třímá jakoukoli zbraň či vládne jakoukoli silou a výhodou prostě jen trpně čekají, až je udeří, zneškodní, (při)zabije. A pokud je jich na Reachera víc najednou, tak trpělivě na tento svůj úděl čekají spořádaně ve frontě.
Takže až na tenhle podivně panoptikální přístup a na rozuzlení to vlastně bylo dost dobré.

Merlin_CZ
20.07.2023 5 z 5

serii s Jackem Reacherem mam proste rad :) dobre se to cte, je to svizne, vtipne.

Afrodedek
17.07.2023 3 z 5

Bohužel teď už asi standard, no :-( Tedy ne, že by to bylo špatně napsané, nebo že by se to špatně četlo, to pořád platí, ale z Reachera se stal prakticky robot a vyjde mu naprosto všechno a chyby už vůbec nedělá, takže už mu tak nějak fandíte míň a bojíte se o něj ještě míň :-(

Solverino
13.07.2023 4 z 5

Hmmm, pořád se to dá číst, ale už to nemá ten švih a lehkost. Chvílemi nereálně překombinované. Slabé 4 hvězdy.

PetraBery
06.07.2023 4 z 5

Další díl s Reacherem, nedosahuje kvalit prvních dílů ze série, ale úplný průšvih to taky nebyl. Pořád mě to baví.

jurass1976
03.07.2023 3 z 5

Strašně rychlí a divný konec.

pejty
15.06.2023 4 z 5

Už to není ten Reacher, který mě kdysi okouzlil a já tehdy hltal jednu knihu za druhou. Ale rozhodně je to velmi dobra kniha. Možná za mé kladné hodnocení může delší pauza mezi jednotlivými díly, ale opravdu jsem se dobře bavil a musím říci, že mě tato kniha vrátila chuť do čtení.

Je to napínavé a i se slušnou zápletkou, kde sice známe záporné postavy prakticky hned, ale velmi dlouho se odkrývá co vlastně dělají. Jediný drobný škraloup na této knize vidím 3 zápletky, kde hlavně jedna mi opravdu solidně lezla krkem a která kdyby se vynechala, tak by to asi nikoho nemrzelo.

pobijecmuch
24.05.2023 3 z 5

Toto byl jeden z méně zdařilých dílů série "Jack Reacher".
Reacher sice rozdává rány okolo sebe, ale důvody se dozvíme až na konci knihy.

Patapuf
21.05.2023 5 z 5

Jack je konečně zpátky... jsem rád, že se vykašlali na vyprávění v první osobě... jinak je to stejný jako předtím... je to přímočarý..... možná je to tím, že se člověk tak těší, že je až zklamaný, když to skončí tak brzo....

hana4834
18.05.2023 3 z 5

Trošku zklamání není to úplně to na co jsem zvyklá.

Nelly
18.05.2023 5 z 5

Návrat starého, dobrého Reachera v plné formě. Moc jsem si s ním jeho jízdu užila, jen mne mrzel trošku urychlený konec (ale to byla zřejmě moje chyba, protože jsem chtěla, aby příběh ještě chvíli pokračoval).

iveta3689
08.05.2023 4 z 5

Dobré, Reacher v plné síle. Autoři se buď sladili a vylepšují svou spoluoráci, nebo víc toho napsal Lee. V každém případě je to návrat k lepším dílům série.

Autoři knihy

Lee Child
britská, 1954
Andrew Child (p)
anglická, 1968

Kniha Dokonalý plán je v

Právě čtených1x
Přečtených115x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených3x
Knihotéce89x
Chystám se číst52x
Chci si koupit14x