Jablíčko pro slečnu učitelku a jiné horory

Jablíčko pro slečnu učitelku a jiné horory https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54944/bmid_jablicko-pro-slecnu-ucitelku-a-jine-q2s-54944.jpg 4 64 12

Dvanáct hororových příběhů z per anglicky píšících autorů vás nenechá v klidu. Vždyť číst si o mlhavých vřesovištích a blatech, temných hlubokých lesích, zarostlých zahradách, ponurých zříceninách, starých opuštěných domech či zámcích s podivnými zrcadly, v nichž se to hemží duchy, přízraky, strašidly a jinými podezřelými bytostmi - to není jen tak. A když se konečně ocitnete v malebné vesničce, krásné vile nebo obyčejné školní třídě, kde se přece nemůže nic zvláštního stát, najednou pocítíte, že i tady něco číhá! Brzy však zjistíte, že vlastně není vůbec špatné vstoupit do přízračného domu, sdílet s ním všechny hrozivé úklady a zažít tu neopakovatelnou atmosféru děsu i radosti zároveň. A tak si vezměte do ruky knížku s tímhle voňavým názvem (v tom taky něco bude...) a hezky se bojte! Sestavila Viola Lyčková Povídky: - Michael Vestey: Jablíčko pro slečnu učitelku (An Apple for Mrs. Stevenson) - Jan Mark: Černobílá fotografie (In Black and White) - Kenneth Ireland: Děti na mostě (Children on the Bridge) - Jerome Klapka Jerome: Mlynářova pomsta (The Haunted Mill) - Joyce Marsh: Věrnost až za hrob (The Warning) - Marc Alexander: Hrob ve sklepě (Spook House) - Sydney J. Bounds: Klíč ve tvaru kříže (Room at the Inn) - Marjorie Bowen: Chybějící talíř (The Crown Derby Plate) - Julia Hawkes-Moore: Čokoládový duch (The Chocolate Ghost) - Adèle Geras: Ordinace pro panenky (The Dollmaker) - Barry Sutton: Příběh ze železniční zastávky (The Tale of Caseley Halt) - Gerald Durrell: Zrcadlo (The Entrance)... celý text

Přidat komentář

Magrata15
27.11.2021 4 z 5

Moc pěkné povídky a protože byly celkem krátké, dobře se četly. Strašidelné však byly asi jako pohádka O červené Karkulce.
Ovšem, až na tu poslední. Tu jsem četla večer a raději jsem toho nechala. Dočetla jsem ji až ráno!

eraserhead
26.08.2021 3 z 5

Antologie strašidelných příběhů pro mladší čtenáře. Minimum povídek je lehce naivních, většina solidní střed, některé zaujmou bez ohledu na věk. Hodně se mi líbily povídky DĚTI NA MOSTĚ, ORDINACE PRO PANENKY a nejdelší (možná se zbytečně dlouhým rozjezdem) povídka ZRCADLO.


Teina
26.06.2019 5 z 5

Knihu jsem poprvé četla jako malá. Hrozně se mi líbila a zároveň mě děsila. I teď, po nějakých 15 letech, se ke knize vždy znovu ráda vracím, prostě jen tak, z nostalgie :).

Ryšava
15.01.2018 5 z 5

K téhle knížce se ráda vracím. Když jsem knihu četla poprvé, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Moje oblíbené povídky je Čokoládový duch, Děti na mostě a Zrcadlo. Nevíte jestli jsou další takové knihy od více autorů?

Sandalkar
13.01.2018 5 z 5

Moc hezká první knížka pro malé milovníky horrorů. V knížce je 12 různých příběhů, které nejsou úplně děsivé, ale spolehlivě navodí ponurou atmosféru britských vřesovišť a pokud je podzim, venku panuje mlha a vy jste sami doma, budete se bát i jako dospělí. Pokud bych měla jmenovat nejlepší příběh, tak to byly: Věrnost až za hrob, Čokoládový duch nebo Zrcadlo.

Ali88
09.12.2016 5 z 5

Skvěle napsané povídky... ta atmosféra při čtení je skoro hmatatelná :)

lenkaabooks
01.08.2016 4 z 5

Povídky s hororovým nádechem. Pro mne jen s menším či větším, ale tak to má asi být, protože jsem zabloudila na dětské oddělení :-) Nicméně jsem četla s chutí a dala bych si další.

Sparkling
20.05.2016 4 z 5

Strašidelné to tedy moc není, ale atmosféra všech povídek mi tento nedostatek plně vynahradila. Ono možná někdy stačí, když člověk nějaké děsivé nadpřirozeno očekává... A ono vůbec nepřijde. Pro mě nejděsivější povídkou byly Děti na mostě.

KnihomolkaD
30.04.2016 5 z 5

Kniha je místy až mrazivá. SUPER!!!! Až budu mít náladu na kratší horor, určitě si ji přečtu znovu.

Gity
22.02.2016 5 z 5

Krásná kniha povídek - oceňuji to, jak byla živě vykreslená atmosféra vřesovišť, starých domů a dalších míst, na kterých se jednotlivé povídky odehrávaly. I když mají povídky různé autory, působí knížka velmi celistvě a dýchá z ní zvláštní starobylá romantika - myslím si, že tento punc kniha získala také díky zdařilému výkonu překladatelek. U těch nejpovedenějších povídek jsem měla pocit, jako kdyby se čas vrátil a já byla přímo tam, v centru dění.

Ruxandra
23.07.2014 4 z 5

Půjčila jsem si jí kdysi od kamarádky na střední škole a do teď na ní vzpomínám, velmi milá knížka s krásným mrazením :)

Pelunka
22.03.2014 5 z 5

Výborná kniha povídek doporučuji určitě přečíst. Každý jednotlivý příběh má své kouzlo. Tuhle knihu povídek mám už tolikrát přečtenou, že bych ji mohla i vyprávět a nikdy mě neomrzí. Nejlepší děti na mostě, ordinace pro panenky, zrcadlo a černobílá fotografie.