Ja, Romy

Ja, Romy https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/295270/bmid_ja-romy-g35-295270.JPG 4 28 4

Významná a krásna herečka Romy Schneider si od svojich 13 rokov písala denníky. Jej umelecky i ľudsky bohatý, nie vždy šťastný život bol pestrý i dramatický. Po smrti herečky pripravila autorka tejto knihy so súhlasom a v spolupráci s matkou herečky Magdou Schneider súbor textov - zápisky z denníkov, postrehov, prepisy interview, úryvky z listov. Knihu ilustrujú mnohé fotografie zo súkromného života i z filmových rolí nezabudnuteľnej "Sisi".... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry , Umění

Vydáno: , Smena
Originální název:

Ich, Romy , 1988


více info...

Přidat komentář

intelektuálka
16.05.2022

Smutno je mi Romy .... tolik pozlátka a zlato v nedohlednu ....

14 - ti leté dítě ve světě byznysu .... touha po osvobození od konvencí .... po vlastním štěstí ....
Ale Romy se vypracovala ve kvalitní herečku - a já mám ráda hlavně její filmy s Claude Sautetem .... Věci života či Docela obyčejný příběh ....

Ovšem soukromý život jí dal mnoho ran - a vyústilo to smrtí jejího syna ....

Její oblíbený citát
" Strč dětství do kapsy a uteč, protože to je všechno, co máš " ....

Romy nebyl ten útěk dopřán ... a proto ten konec ....

P. S. Netroufám si hodnotit hvězdami .... ale pro tu sílu, která jí pomáhala přežít dávám Romy spoustu hvězd....

*-*Kleny*-*
06.03.2021 3 z 5

První část knihy skvělá, dokonce mě motivovala vrátit se zpět i k mému deníku, ale druhá polovina mě zklamala. Čekala jsem, že tam budou nějaké příhody z hereččina soukromí, že mi to pomůže pochopit, proč byla taková, jaká byla a udělám si na ni úplně jinou představu. Ale druhá polovina je jen výčet filmů, na kterých pracovala, lidí, se kterými se setkala a sem tam proloženo nářkem nad scénáři, které jí zasílají z Německa, a které vůbec nejsou dobré a ona nemůže hrát v kvalitním německém snímku.
Souhlasím s komentářem předemnou, že životopis je značně pokřivený a druhá polovina budí dojem, že byl místy ,,uvařen z vody". Myslím, že spoustu věcí chybí a nebo je velmi upraveno. Nic upřímného.


Koka
30.10.2016 2 z 5

Kniha potvrzuje, že slavná Romy byla jen hezká a marnivá loutka - od začátku až do konce, a ještě i o kus dál, posmrtně. Od dětství její život a hereckou kariéru usměrňovala ambiciózní matka, sama herečka výrazně angažovaná ve filmovém průmyslu "Říše", která po smrti Romy sepsala či nechala sepsat tento neúplný a pokřivený životopis. Ten "fenomén Sisi" byl opravdu draze zaplacený. Tak nešťastný osud se normálně mezi "top-star" nevidí.

Titania
12.01.2016 5 z 5

Úžasná kniha :-) Romy byla překrásná..