Já něco vím - Pozorování zvířat v ZOO

Já něco vím - Pozorování zvířat v ZOO https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/364019/bmid_ja-neco-vim-pozorovani-zvirat-v-zoo-u8M-364019.jpg 5 1 1

M-arta
M-arta
12.12.2017 5 z 5

Promyšleně, krásně a moc prakticky udělaná útlá knížka, která mezi těmi o zvířatech pro mladší (i starší) školní děti asi dodnes nemá konkurenci - dítě perfektně a rychle získá potřebné informace o stavbě těla, výskytu, zvláštnostech a jiné základní údaje. Parádně využitelná při výuce (přírodověda, kreslení...).
Nenajdete v ní samozřejmě veškeré živočišné druhy světa, spíš jen takový milý základ nejznámější exotické zvířeny a jejich srovnání: gorila - orangutan - šimpanz... slon africký - indický.... lev - tygr - jaguár - levhart... velbloud jednohrbý - dvouhrbý.... lama - žirafa-okapi .... emu - pštros - nandu ... zebra - pakoně .... klokan velký - skalní .... lední - hnědý medvěd .... tuleň - tučňák - rypouš - lachtan .... nosorožec-hroch.
Knížku vydalo na přelomu 70. a 80. let východoněmecké nakladatelství i v české verzi a od těch dob vyšla ještě několikrát spolu s dalšími díly ze stejné edice ( Pozorování vodních živočichů, Pozorování zvířat na cestě, Pozorování zvířat v lese, Pozorování zvířat doma, na dvořa a v zahradě.). Je skvělá!