Komentáře knihy Já jsem smrt
Opäť skvelý psychologický thriller od Chrisa Cartera. Milujem to stupňujúce sa napätie ku koncu knihy, aj keď vraha som uhádla už skôr predtým, len som nevedela prečo.
Další úžasný díl této série. Knihu jsem od kamarádky dostala jako první, ale dokoupila jsem si předchozí díly a četla postupně. Takže k 7. knize jsem se dostala teď.
Carter opět nezklamal. Že vrahem bude někdo od policie mi došlo, ale kdo konkrétně to bude..........tak to mě fakt nenapadlo.
Vřele doporučuji.
Pan Carter mě opět nezklamal. Kniha: Já jsem smrt nabízí přesně to, co od autora očekávám. Mrazivou atmosféru, velmi brutálního, možná v dosavadní sérii zatím nejbrutálnějšího, ale neskutečně inteligentního vraha a skvělou dedukci detektiva Huntera. Kapitoly jsou krátké a napínavé, což čtenáře udržuje v neustálém napětí a v netrpělivém očekávaní budoucího děje. Když jsem lehce nadzvedla obočí jak je tento díl průhledný, tak mi do toho Carter hodil vidle a pachatele jsem neuhodla. A to je pro mě vizitka dobře napsaného příběhu. Tuto audioknihu tak jako celou sérii čte naprosto dokonale pan Jakub Saic.
Drsný, drsný, drsný, ale tak věrný a poutavý, že se neodtrhneš. Za mě další super (7.) díl série. Hvězd pět :-)
Za mě nejlepší detektivkář. Na každé jeho knížce je poznat, že studoval psychologii a pracoval se sériovými vrahy. A také bezkonkurenčně nejbrutálnější (dvě za sebou se číst nedají – člověk potřebuje vydechnout, než srovná žaludek na další kousek). ;-)
Ke Carterovi si vždycky můžu tak nějak odskočit od jakékoliv jiné, třeba něčím složitější četby, a nezklame mě. Nenechá vás knížku odložit, takže to máte za pár hodin přečtené. Toho kluka mi bylo fakt líto, to jsem nesl hodně těžce. Byl to tentokrát spíš thriller než detektivka, ono vlastně to není moc řešení podle stop a vodítek, ty hrají podružnou roli. Půl hvězdy ubírám kvůli tomu do očí bijícímu pětimetrovému billboardu, kteří ti dva brilantní detektivové od začátku přehlíží. I tak to byl zase zážitek.
Další skvělý díl, brutalita stoupá a to, že do toho bylo vtaženo dítě pro mě bylo ještě horší. A to rozuzlení kdo je vrah a kdo je červ mě hodně překvapilo. Velmi zajímavý zvrat.
(SPOILER) Zase se to četlo samo i když brutalita stoupá. Jen malý poznatek, že odhalení vraha nebylo pro mě až takový šok, protože jsem si ho z průběhu čtení nezapamatovala. Možná by si s námi mohl víc hrát a dát nám šanci to zjistit sami. Ale těším se na pokračování.
Tak opět dost brutální,byl to fakt masakr, hlavně ten konec, nečekala jsem vůbec,že vrah bude policajt..bylo to napínavé až do poslední stránky..
Carter fakt nikdy nezklame, těším se na další knihu..
Další neskutečná jízda mého oblíbeného vyšetřovací dua. S každou další knihou mě autor nepřestává překvapovat surovostí, motivem a rozuzlením případu.
Hunter a Garcia tentokrát pátrají po sériovém vrahovi, který je mistr převleků, své oběti vraždí velmi brutálně a navíc mění modus operandi.
Carter si v tomto díle mistrovsky pohrává s čtenářovou myslí, předkládá mu informace, které vypadají, že není pochyb o tom, že to tak je, ale opak je pravdou.
Co víc k tomu napsat? Prostě další mistrovské dílo tohoto spisovatele, které je napínavé jako kšandy, plné brutality, násilí, krve a opravdu plné překvapení. Některé zvraty v ději jsem opravdu nečekala. Bravo!
Chris Carter opět dokázal, že patří mezi mistry brutálních psychothrillerů a krimi. Tahle kniha tě donutí číst dlouho do noci – a několikrát si říct „tohle je zase brutál“.
Nejvíc mě bavilo extrémní napětí, brutální vraždy, krátké kapitoly (čte se to samo :-)) ) a celá dějová linka sériového vraha. Nejsilnější byla psychologická stránka zla.
Knížku rozhodně doporučuji!! :-)
Hunter s Garciou se vracejí ve vrcholné formě, Robert tradičně brilantní, Carlos skvělý parťák. „Já jsem smrt“ je přesně ten druh knihy, který ti zvedne žaludek, tep i koutek úst najednou, a přitom tě nutí číst dál, i kdyby ti hořel barák.
Detektivní jednotka ultra násilných zločinů čelí vrahovi, který se s ničím nemaže. Každá vražda je jiná a každá tak originální, až tě napadá, jestli Carter tajně nepíše učebnici pro budoucí psychopaty.
A pak přijde druhá časová rovina – příběh malého chlapce. Upřímně? Tyhle kapitoly jsem četla se staženým hrdlem. Ano, je to důležité pro finální pointu, ale klidně bych se obešla bez toho, aby mě autor emocionálně rozebral na prvočinitele.
Vrah si hraje s policií jako kočka s myší. Já byla přesvědčená, že jsem ho odhalila, a Carter mě se smíchem poslal do kouta. Závěr? To je infarkt v papírové formě.
Strhující, a tak fenomenálně napsané, že většina thrillerů vedle toho působí jako představení školního dramaťáku.
Čtěte. A hlavně… nenechte si u toho zhasnout!
Opět brutální kniha. Carter ty vraždy umí popsat tak reálně, že bych i u čtení zavírala oči. A stejně to budu číst, protože je to napínavé, čtivé. Nemám co dodat.
Když se smrt rozhodne stát hvězdou večírku, výsledek je tak neodolatelně vtipný, že i ty nejtemnější kouty života najednou září humorem a nečekanou lehkostí. Kdo by čekal, že se konec světa může číst s úsměvem na rtech a přitom vás pěkně nakopne k zamyšlení? Ironie a elegance tady tančí spolu jako dvojice, která zvládne rozhýbat i ty nejzarytější skeptiky, zatímco lehce poťouchlá moudrost si dává pauzu od patosu a bere si na paškál samotnou smrt. Čtenářská duše si tu připadá jako na netradičním workshopu života, kde je smích povinný a hluboké myšlenky podávány s šarmem, co by mohl závidět i největší sarkastický bavič. Kdo si chce užít jízdu plnou překvapení bez křečí a přitom nechat občas slzu v koutku oka, tady najde svůj malý poklad. Úroveň tak rafinovaná, že by se hodila i na večírek s nejtemnějšími hosty, a přitom zůstává svěží a chytlavá jako ranní káva. Na konci se usmějete nejen nad textem, ale i nad tím, jak vám smrt může připadat skoro lidská a zábavná.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
sérioví vrazi brutalita Los Angeles únosy mučení kriminální thrillery psychopati, sociopati kriminální psychologie vyšetřováníChris Carter také napsal(a)
| 2013 | Dvojitý kříž |
| 2016 | Zloba |
| 2015 | Jeden za druhým |
| 2013 | Noční lovec |
| 2016 | Já jsem smrt |

94 %
72 %

Opakovala bych to, co u předchozích Carterovek. Top detektivky s úžasnou psychologíí postav. Ty morbidní popisy mi moc dobře nedělají, ale k vykreslení pohnutek pachatele patří.