Já, Inrův dědic

Já, Inrův dědic https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/382217/bmid_ja-inruv-dedic-YnY-382217.jpg 2 12 7

Pradávné velké dědictví, od počátku rozdělené na 9 podílů, a dvě skupiny zlořádů, z nichž každá z vlastních důvodů usiluje o získání všech jeho dostupných částí. Píše se rok 2000 a pohledný mladý gay bezcílně proplouvá životem sirotka jako gogo tanečník a fotomodel. Hlavní figurkou možná již dávno rozehrané partie, ve které se hraje o jednu z dědických částí, se stává až díky poslednímu focení ve Španělsku. Tam pro něho začíná divoké dobrodružství, v němž nechybí labyrint tajných chodeb, únos, pistole a vraždy, ale ani limuzíny, luxus a nové společenské vztahy, které rovněž skrývají svá tajemství. Hlavní hrdina Damián vás osobitým způsobem vyprávění zavede nejenom do světa fotomodelingu a profesionálních společníků, ale i svých vzpomínek na Španělsko a také do skrytých zákoutí Zlatého lístku – impozantního secesního domu v centru Prahy. Podaří se mu ve spleti napětí, strachu, intrik, ale i romantiky a občasných humorných okamžiků najít poklad?... celý text

Přidat komentář

ondras666
05.02.2020 odpad!

Tihle knihu jsem si vybral zcela náhodně díky čtenářské výzvě. Navíc mě lákal ještě ten štítek LGBT a gay. A musím říct, že to bylo asi mé jediné nadšení.
Kniha mi od začátku neseděla svým stylem přeskakování ze vzpomínek do současnosti, což nebylo příjemné. Co mě doslova iritovalo, byl ten slang a patvary různých slov. To jako má být co? Autor si chce hrát na teenagera nebo knihu přiblížit nějaké cílové skupině? Jestli takto někdo mluví, tak osobnosti národního obrození se obrací v hrobě.
Další věc je hlavní postava Damián. Za mě neskutečně nesympatický kluk, jehož vzorem dle mého, je zlatá pražská mládež. Během četby jsem skoro litoval, že ho nezabil ten kámen na začátku.
No a teď k celkovému pojetí knihy. Ze štítku GAY, LGBT má v sobě pouze gay hlavního hrdinu, nic víc v tom nehledejte, je to zbytečné úsilí. Autor se snažil napsat zajímavý napínavý příběh, ale kombinace Indiana Jonese, agenta 007 a konspirací pana Browna, se mu teda nepovedla.
Abych nebyl jen negativní, je zde pár kladů. Jeden je obálka, která dokáže zaujmout. Druhý klad je to, že kniha má lehce přes 200 stran, což je velké plus.

josef4551
24.10.2018 3 z 5

Zajímavá kniha o mladém go-go tanečníkovi z Prahy a záhadě skryté za netušeným dědictvím. Damiánovi však doslova půjde o život.


maca1245
12.09.2018 4 z 5

Tak se mi zdá, že jsem asi divný. Jelikož zjišťuji, že to co se ostatním nelíbí, se líbí mě. Chápu 100 lidí, 100 chutí. :)

Kniha se mi líbila jak stylem psaní, tak stylem vyprávění. Nové slovesné spojení knize dodává určitý náboj. Kolikrát jsem se musel smát. Diky tomu se rozšířila slovní zásoby. A pomalu se to ujímá i u nás v práci.
A ten konec ? To bylo vážně něco. Četl jsem ho 4x jestli to je opravdu tak.
Obálka mě uhranula hned jak jsem jí spatřil.
Půl hvězdičky strhávám za pár věcí, které se mi moc nelíbily.
Za mě povedená originálním stylem napsaná kniha. Věřím , že si kniha najde své čtenáře.
4,5*

Marekh
11.08.2018 2 z 5

Přestože jsem viděl recenzi na knihu od Dany Goliášové, která z knihy nebyla nadšená a přečetla knihu jen do strany 80, rozhodl jsem se, že knihu přesto vyzkouším a udělám si vlastní názor na knihu.

Bohužel jsem byl z knihy zklamaný a mnohokrát jsem se nutil do četby, což není dobře, nicméně jsem setrval až do závěrečného konce. Kniha je napsaná hovorovým jazykem - pražskou mluvou, ale to mi nevadilo, zvykl jsem si na způsob mluvy hlavního hrdiny - Damiána. Autor používá v knize zajímavá slovní spojení, se kterými jsem se v české populární literatuře doposud nesetkal, např. řevosmích, hlínobordel, očkokaramelka aj. Někdy těchto nových slov bylo až moc.

Bohužel po obsahové stránce byla kniha velmi slabá a uvažoval jsem, že knihu ohodnotím jednou hvězdičkou. Nakonec jsem se rozhodl, že knize udělím 2 hvězdičky a to díky závěru, který představuje nejlepší část z celé knihy. Občas se v knize vyskytly i světlé okamžiky, ale těch bylo minimum. Občas jsem v knize narazil i na humorné pasáže. Bohužel tato kniha nebyla pro mě čtivá, neoslovila mne a knihu nedoporučuji. Z přečtených knih to byla nejhorší kniha za rok 2018 a možná i jedna z nejhorších knih, kterou jsem kdy četl.

Vím o čtenářích, kterým se tato kniha líbila, bohužel nepatřím do této skupiny čtenářů. Budu však velmi zvědavý, jaká hodnocení k této knize napíšou další čtenáři a jaké bude celkové hodnocení v Databázi knih.

Citáty z knihy, které mne oslovily:

Spravedlivej, uznalej ani milosrdnej ale není tenhle svět, a jak rychle dokáže pamlsky někdy snadno dávat, o to rychlejc je pak vždycky neústupně bere. Jeden z dalších přirozenejch a nepřekonatelnejch zákonů, fungujících kolem nás. A jedině ten, kdo ho pochopí, přijme a přizpůsobí mu všechny svoje rozhodnutí, nebude zbytečně překvapenej, zaskočenej nebo dokonce odbouchnutej jeho nespravedlnostma. Mám vyzkoušený, že jenom tak se člověk přiblíží k duševní spokojenosti a vyrovnanosti, jak radil pradědeček.

RehoMichal
08.08.2018

No, také se přidám k varování: moje kniha - Já, Inrův dědic - opravdu není pro každého, protože to ani není možné. Pokud však patříte k těm, co si na ni myslí, navštivte její webové stránky www.jainruvdedic.cz. Dozvíte se víc a hlavně si tam můžete přečíst o setkání i jiných čtenářů s touto knihou a recenze nezávislých blogerů, kteří ji přečetli. Abyste se nemuseli přemáhat a dávat šanci knize, která není pro vás to pravé ořechové!

ReziEngli
31.07.2018 1 z 5

No bohužel. Dala jsem tomu dvě šance, ale přes polovinu jsem se prostě nedostala. Styl, jakým je kniha psána, je naprosto nečitelný. Jak mi slangové výrazy a nespisovná čeština nevadí, tak v téhle knize zabíjí celý příběh.

Danago
28.07.2018 1 z 5

No podle mě se to vůbec nedá číst. Nejen autorovi novotvary , ale i pražské nářečí mě od čtení odrazovalo hned na začátku knížky. Děj mi připadal zmatený , nevěrohodný a zápletka mě nebavila vůbec. Anotace je zajímavá, ale zpracování je úplně jiné. Připadlo mi to jako by knihu napsal puberťák tak do 16 let. Nevím jak mluví mladíci ve věku hlavního hrdiny, ale jestli takto, tak mi to připadalo až trapné.
Podle mě je příběh zpracován násilně, aby byl jiný za každou cenu.
No přiznám se vydržela jsem jen 80 stran a pak raději rychle knížku odložila. Jelikož nedávám odpad, protože to si asi nikdo nezaslouží, tak 1*

Autorovy knížky

2018  48%Já, Inrův dědic

Kniha Já, Inrův dědic je v

Právě čtených2x
Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce11x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x