Izabela a jej lásky

Izabela a jej lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387240/bmid_izabela-a-jej-lasky-VPF-387240.jpg 3 16 8

Izabela série

< 3. díl

Láskou spútaní; Izabela II. V tieni Notre-Dame. Intrigy na kráľovskom dvore, hrdinské činy odvážnych rytierov a verné i zradné lásky urodzených dám. Príbeh nevšednej lásky, bolesti, zrady, hrdosti a cti. To všetko na pozadí bratovražednej vojny medzi Armagnačanmi a Burgunďanmi vo Francúzsku v prvej polovici 15. storočia. Lásku mladučkej šľachtičnej Anny de Moselle a Filipa de Vosges kruto zmarí otec dievčiny. Ten mal so svojou dcérou úplne iné plány a s ich stroskotaním by sa nikdy nezmieril. Z vášnivého vzťahu sa narodilo dieťa. Nádhernú Izabelu však osud tiež nešetrí. Nájde napokon svoje šťastie po boku muža, ktorý pretne jej životnú cestu, alebo sa rozhodne pre charizmatického Reného d'Anjou, vojvodu lotrinského, ktorý sa o ňu vytrvalo uchádza? Román okrem ľudských osudov zachytáva aj obdobie bojov medzi Francúzskom a Anglickom, ktoré s kratšími či dlhšími prestávkami trvalo viac ako storočie.... celý text

Přidat komentář

PollyFrank
05.10.2021 4 z 5

Musím hneď na začiatok priznať, že francúzske dejiny sú asi moje najmenej obľúbené, o storočnej vojne ani nevraviac, ale na druhej strane, klobúk dole nad autorkinou podrobnou znalosťou nielen doby, ale aj bežného života, či módy. Ak teda Francúzov a všetko s nimi spojené obľubujete, budete nadšení. Kniha ma napokon dostala. Do popredia vstúpili Izabeline ľúbostné peripetie a sledujúc jej postup v hierarchii šľachticov, som sa nevedela od príbehu odpútať. Nakoniec som si udržala zaujatú pozornosť až do trpkosladkého konca, ktorý musím skutočne oceniť, pretože patrí k tým, ktoré vás takpovediac zdvihnú zo kresla. Ešte nejaký čas ma bude mátať.

Jajus
02.08.2020 1 z 5

Knihu právě čtu. Líbí se mi, jak je kniha protkaná historickými fakty, podle mě je to tak akorát, ale každému se líbí něco jiného. Bohužel, nelíbí se mi několik věcí: Julie, přicházející jako komorná Anniny matky, a v knize je známá jako pěstounka? Není to spíše Annina dvorní dáma? A také to, jak Annu oslovuje miláčku mě neskutečně irituje... Co ale nemůžu přejít je to, že jí tyká! Dále, jak už tu bylo několika komentujícími zmíněno, se mi nelíbí (a doufám, že je to pouze velice špatný překlad) další dialogy postav. Bohužel to velice kazí dojem z knihy a tak hodnotím pouze jednou hvězdičkou.


speciale88
29.01.2020 5 z 5

Mě se kniha líbila i když některé výrazy se moc nehodily do děje a doby knihy. Jinak super.

orinka3
11.09.2018 odpad!

To jsem se napálila! Přečetla jsem si pochvalné řádky o autorce, děj se jevil docela slibný. Ale po pár stránkách jsem přestávala věřit očím. Hned na s. 22 čtu: "Bídák jeden [...], nebude se tu dlouho napařovat!" A dál čtu, že romantická hrdinka "mektala", o kousek dál "civěla" z okna. To fakt nejde...i Javořická snad psala líp. Červená knihovna je v knize prokládána dějepisnými údaji, které jsou natolik otravné, že je lepší si je číst v učebnici pro základní školy. Ale ty suché údaje aspoň nehrozí příšernými stylistickými ohavnostmi a výrazy. Co nezprasila autorka, dorazil překlad - asi. Škoda tolika papíru a hezké obálky na takový brak.

Knihomol.ka
29.07.2018 odpad!

Odložila jsem na padesáté stránce ve chvíli, kdy hlavní hrdinka použije slovo "taťka". To byla pro mě poslední kapka. Přitom děj se odehrává v první polovině 15. století! Tomuto období ani neodpovídá obálka knihy, resp. šaty a účes dívky, která je na ni zobrazena. Příšerně mě nudily dlouhé historické pasáže, měla jsem pocit, že snad čtu učebnici dějepisu. Zkrátka zklamání :-(

alnahu
23.04.2018 5 z 5

I mně se tento historický román velmi líbil, proto jsem si ho zařadila do čtenářské výzvy. Příběh se odehrává v době stoleté války mezi Anglií a Francií. Izabela se narodí z velké lásky Anně Mosell a Filipu de Vosgues ,ale otec Anny má s ní jiné plány a Filipovi ji za manželku nedá, najde pro ni jiného ženicha ,to ovšem Anna neunese a skočí z věže .Na Filipa nastraží past a nechá ho zabít a to samé čeká právě narozenou Izabel ,tu ovšem zachrání její chůva a předá ji muži, který ji vychová. Již více z tohoto krásného poutavého příběhu neprozradím ,aby jste se měli na co těšit. Román plný lásky ,zrady i nenávisti-doporučuji všem ,kdo má rád romantické knihy.

mariva
09.02.2018 3 z 5

Příběh Izabely i to, co předcházelo jejímu narození, se mi líbil. Někdy byl až hodně podrobný a pak najednou v závěru přeskočí spoustu let? Ztrácela jsem se v množství historických postav i dějepisných údajů, přitom ale samotný život Izabely byl zajímavý a určitě by nevadilo, kdyby v závěru bylo o 1-2 kapitoly víc, aby v ději nedošlo k tak velkému skoku.

zuzana2599
21.01.2018 5 z 5

Překrásný historický román, který jsem přečetla doslova jedním dechem ! Román, který jsem si toužila přečíst a který mě nezklamal. Příběh o životě krásky Izabely je plný vášně, lásky, zrady i nenávisti. Je plný rytířství, oddanosti, statečnosti, skvěle mapuje život ve středověku a historické události té doby. Věřím, že se bude líbit i českým čtenářům a bude stejným bestsellerem jako na Slovensku !