Ivan Lendl

Ivan Lendl https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70071/ivan-lendl-70071.jpg 4 21 4

Přidat komentář

1amu
31.07.2020 4 z 5

Jiří Janoušek napsal čtivou knihu, která mohla být u nás vydána až v r.1990 . A to ještě hlavní objekt tohoto povídání nebyl občanem USA (stalo se tak až v roce 1992).
Ivan Lendl je zářný příklad toho jak bývalý režim dovedl likvidovat československé úspěšné sportovce . Zaměřil se zejména na tenisty a hokejisty. Jaroslav Drobný vyhrál Wimbledon až jako občan Egypta a že takových odchodů bylo.
O nedostatku inteligence lidí u nás, kteří to měli na svědomí podali důkaz ještě za éry t.zv. socialismu Rumuni. I oni měli tenisové eso, jmenoval se Ilie Nastase. Je o něco starší než Ivan Lendl, ale vydělával valuty též ve velkém. I na západě dlouhodobě pobýval.
Při finále Davis cupu v r.1980 v Praze byla šaškárna, když vojín Ivan Lendl občas oblékl uniformu vojína čs.armády. V Bukurešti chodil po barech generálmajor Ilje Nastase.
Nelze se divit, že Ivan učinil to samé, co před ním Martina Navrátilová. Pravda v českém tisku, rozhlase a televizi neexistovali . Soudruzi byli většině lidí pro srandu.
Ivan Lendl se v USA oženil. S manželkou Samanthou má 5 krásných dcer. Žije na Floridě, občas dělá některému špičkovému tenistovi trenéra a fandí hokeji. Navštěvuje pravidelně Českou republiku.

Parwana
14.11.2018 5 z 5

Výborná, přečtená jedním dechem. Nemuset chodit do práce, dám ji za jeden den.


KURACHJO2018
14.08.2018 5 z 5

Ivana Lendla miluji a vždy byl mým sportovcem číslo 1.
Krásné jsou postřehy samotného Lendla z určitých zlomových zápasů v jeho kariéře, kdy skoro nedýcháte a máte pocit, že stojíte na kurtu také...
Měl by si tuto knihu přečíst každý příznivec tenisu, aby poznal zákulisí komunistických sportovních funkcionářů, kteří nám doslova vzali naše dva národní hrdiny, kromě Ivana Lendla i Martinu Navrátilovou... :-(

Pavelpi
21.02.2014 4 z 5

Zajímavá a čtivá kniha,která mě oslovila.Dozvěděl jsem se i nové věci o tzv. případu Lendl,o kterém se kdysi psalo,že odmítl reprezentovat a zradil republiku pro peníze.

Štítky knihy

sport tenis Grand Slam (tenis)

Autoři knihy

Jiří Janoušek
česká, 1943
Pavel Vitouš
česká, 1939

Kniha Ivan Lendl je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce18x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x