Iustus: část druhá

Iustus: část druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78470/bmid_iustus-cast-druha-dBs-78470.jpg 3 52 12

Iustus série

< 2. díl

Pokusili se ho zastavit. Pokusili se ho ovládnout. A teď by se měli pokusit přežít. * Hluboko v supertajném komplexu se Iustus snaží dostat na svobodu a myšlenky na pomstu jej pohánějí kupředu. Netuší ještě, že problémy s vládou Spojených států budou tím nejmenším, s čím se bude muset vypořádat. Protože je tady svět, který ho stále ještě potřebuje. A jsou tu i světy za ním. A je tady i ten, který chce to vše spálit jediným nekonečným plamenem. No a pak… * Je tady ještě Meika. * Vy a Iustus máte vlastně jednu věc společnou… Nemáte ani ponětí, co vás v této knize čeká... celý text

Merlin_CZ
Merlin_CZ
03.10.2021 2 z 5

První díl mě tedy bavil o dost víc. Když pominu popisy homosexualnich hrátek, miláčku sem, miláčku tam, tak jediné zábavné v druhém díle byla Entropy (smrt).
Jinak to bylo fakt o dost slabší, zbytečně překombinované a zmatené.

Nicméně dočteno, ale vracet se k tomu v budoucnu asi nebudu.

sel123
sel123
09.04.2021 1 z 5

Druhý díl po mne zklamání. První se nesl v duchu Moudrého a četl se příjemně. Ale tohle se z mého hlediska nepovedlo. Dobře homosexuání vztah jsem zkousl (teda dost těžko :-)) a uznávám že to bylo jisté oživení, ale ty dialogy mezi nima .... děs. Akce o ničem, jednání postav neuvěřitelné, vše přeafektované ..... prostě škoda. Jo smrt asi jediná uvěřitelná :-). Jako by to byla postava z prvního dílu a ne druhého.


NemmamSlov
NemmamSlov
24.11.2019 4 z 5

Prvy diel Iustusu bol pre mňa menšie sklamanie. Zbytočne zdĺhave opisovanie hrdinových schopností a celá kniha sa točila ako nadprirodzené sili vôbec použiť. Za to druhý diel prechádzal z extrému do extrému. Po prvých 100 stranách som myslel, že tu knihu hodím do kúta a už sa k nej nevrátim. Ako, nemám nič proti homosexualite, ale čítať fakt o tom nemusím. Už keď to chcel Moudry vložiť stačilo to opísať okrajovo a venovať sa skôr dôležitejším veciam, ktorá by príbeh možno viac vyzdvyhla. No, a teraz prečo 4*. Zvrat to začalo naberať v New Yorku. Tam sa Martin prvý krát stretne s démonom, neskoršie prichádza samotná Smrť, pri ktorej som sa náramne bavil a aby nebolo málo tak na scénu nakráča sám Ježiš Kristus a v tesnom závese nemôže chýbať samotný pán pekla Lucifer. Myšlienka príbehu bola zaujímavá, len ako som spomínal, chcelo to doladiť nejaké muchy. Koniec bol príliš rýchli, tam by si to pýtalo o pár stránok navyše.

Teredo
Teredo
19.04.2019 3 z 5

Opravdu se mi líbilo, že v knize vystupovaly biblické postavy, přestože se chovaly jako šílenci. Bylo fajn, že partnerem hlavního hrdiny nebyla žena, ale mladý kluk, i když toho projevovaní lásky bylo až moc. Ale nad čím jsem obracela oči v sloup byly některé věty jako "stěny se boulily jako břicha těhotných žen", nebo když Iustus požádal prezidenta o kopí a ten reagoval jako Glum. Myslím, že pokud by si autor odpustil řadu podobných situací, kniha by na mě působila vážněji a celou apokalypsu bych brala jako něco děsivého, než šarvátku dvou magorů

GinaKicaid
GinaKicaid
28.08.2018 4 z 5

Mno... Dějově mě bavila, osobně mi přišla mnohem více akční a vymakanější, než předchozí díl. Postava Smrti byla opravdu skvělá a zápletka s trhlým Ježíšem mě nejen po metafyzické stránce odrovnala. Kupodivu tam byla i logika, ale nechtěla jsem si zavařit mozek... :)
A romantická dějová linka? V tom, že byli oba muži jsem problém neviděla. Přiznám se, že knihu jsem četla právě kvůli štítku LGBT. Milostné scény byly popsány vkusně, nic moc "neodhalovaly", takže toho bych se nebála. Jen mi lezlo na nervy jejich "miláčku sem, miláčku tam", to si autor mohl odpustit a hned by to nebylo tak infantilní. Co se dá dělat...

Eigis
Eigis
26.04.2017 3 z 5

Po skvělém prvním dílu jde kvalita strmě dolů. Autor plete do příběhu téměř od začátku zbytečné nesmysly, akční scény jsou o ničem, navíc odsunuté na vedlejší kolej tím věčným připitomělým milostným tokáním. Vyústění celého příběhu je bohužel vcelku blábol. Na druhou stranu si kniha zaslouží hvězdičku navíc za postavu Smrti, která vnáší po děje, alespoň trochu černého humoru. Nicméně když použiji příměr: pokud stojí pomyslný dort za h***o, jedna skvělá třešnička navrch ho nezachrání.

hamtalka
hamtalka
03.04.2016 odpad!

Krásný začátek, ale nedočetl jsem. Ty buzerantské milostné scény jsem nedal. Velká podpásovka od mého oblíbeného autora. Celé bych to zařadil do jiné kategorie. Milostná homo kniha s prvky sci fi.

aspik83
aspik83
12.11.2015 odpad!

Gayové jsou mi tak nějak fuk, pokud se netlačí násilím do mého života. A tohle bylo pro heterosexuála tak kruté, že jsem se cítil jak po znásilnění obdařeným černochem... Nevím jak ostartním, ale mě vztah muž-muž přijde po sexuální stránce nechutný a číst o tom zvrácené...

olle3
olle3
06.10.2015 3 z 5

První díl byl parádní a druhý by byl taky, nebýt těch explicitních mileneckých scén. Jako dívat se na gay porno.

SONP
SONP
28.07.2014 odpad!

Ty bláho! Ve svém životě jsem znechuceně odložil jen málo knih, nicméně tohle je jedna z nich. A není to jen tím, že homosexuální romance není mým šálkem čaje. Tahle dvojka byla vážně P-Ř-Í-Š-E-R-N-Á (první díl byla pro mně obstojná oddychovka) a nedala se ani číst, ani dočíst.

Ben Nevis
Ben Nevis
25.10.2012 1 z 5

První část, jak hlavní hrdina zápolí se svými schopnostmi, se mi celkem líbila, druhá část je taková nemastná neslaná. Ocenila bych neortodoxní milenecký vztah, ale z těch tlapiček a tlamiček mám osypky ještě dneska.

Senza Jenka
Senza Jenka
06.06.2011 4 z 5

V lecčems lepší než jednička, v něčem horší. Styl se trochu mění. Překvapivý je vývoj vztahu s Meikou - překvapivý pro tento typ literatury. Mínus za poněkud sladkobolný konec.

Štítky knihy

česká fantasy

Autorovy další knížky

Martin Moudrý
česká, 1979
2004  78%Kat
2006  77%Temné záblesky
2008  78%Konec křížů
2010  67%A bude hůř!
2008  77%Devátá sféra 1

Kniha Iustus: část druhá je v

Přečtených81x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce54x
Chystám se číst7x
Chci si koupit2x