Dcery Španělska

Dcery Španělska https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117197/dcery-spanelska-117197.jpg 4 37 5

Isabela a Ferdinand série

< 3. díl

Isabela a Ferdinand vládnou nově spojenému Španělsku a zdá se, že jejich odhodlání vybudovat silný stát, o kterém vždy snili, je neotřesitelné. V posledních letech Isabeliny vlády Ferdinand očekává od svých dcer, že jeho ctižádosti napomohou, avšak manželka je rozpolcená mezi jeho velkolepými plány a láskou k dětem. Postupem času začínají mít panovníci pocit, jako by na královském rodu leželo prokletí – po nešťastném zásahu osudu v srdci rodiny postihuje dcery Španělska jedna tragédie za druhou. Infantka Isabela zůstává vdovou se zlomeným srdcem, Janu dohání manželovo záletnictví k zničujícímu šílenství a Kateřina opouští oddanou rodinu, aby se stala Kateřinou Aragonskou, manželkou Jindřicha VIII. a anglickou královnou…. Z cyklu Isabela a Ferdinand (3)... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Daughters of Spain , 1961


více info...

Přidat komentář

Paulika419
23.03.2024 5 z 5

Spisovatelka vystihla všechny postavy románu jako by žila ve Španělsku v době 15.století.Dokázala se vcítit do myšlení královny Isabely Kastilské a nešetřila kritikou Ferdinanda Aragonského i když šlo o schopného válečníka ale i prospěcháře.Životy dcer a jediného syna Jana,který měl vůči Španělsku přednostní práva nedopadly dobře. Sňatková politika se nevyplatila Janě ani Kateřině.Nejstarší Isabela , Jan zemřeli předčasně a jejich děti rovněž. Dcera Marie svým potomstvem zajistila Portugalsko.

madem
07.12.2023 4 z 5

Sjednotila Španělsko, vyhnala židy a Maury. Přesto se štěstí moc nedočkala. Nejvíce totiž královna Isabela milovala své děti. A ty moc hezký život neměli.


stanislava9718
09.05.2023 2 z 5

Ve třetím díle z historie Španělska popisuje pokračování sjednocování Španělska, sílící moc inkvizice a starosti Isabely o tragický osud svých dětí. I v tomto nelehkém období Isabela se rozhodla podpořit plány neznámého Kryštofa Kolumba o novém světě. Objevením Nového světa se Španělsko stává bohatou Evropskou velmocí. Zde se začíná psát příběh Kateřiny Aragonské, budoucí královny Anglie.

TheMelorry
23.04.2016 5 z 5

Poslední díl série o španělské královně mě nesklamal. Právě naopak. Krásné zakončení příběhu jejího života. Ohledně jejích dětí zůstal ale děj otevřený, což je škoda.
Mám v plánu utčitě si přečíst i další knihy od autorky.

ritz
06.03.2015 4 z 5

Z této knihy plyne, že i bohatí a mocní mají běžné starosti s dětmi a partnery jako každý jiný člověk v jakékoliv době. Poutavě napsaný historický román.