Irské pohádky / Irish Fairy Tales

Irské pohádky / Irish Fairy Tales https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137853/irske-pohadky-irish-fairy-tales-137853.jpg 4 15 3

Soubor irských pohádek přenese čtenáře do temného šerosvěta plného stínů ze starých keltských legend, kde pohádkové postavy páchají neplechy a škodolibé skutky, kněží vedou s ďáblem nekonečný boj o lidské duše, chytré ženy umějí vyzrát na krvežíznivé obry a mocní druidové znají tajemná kouzla. Irské pohádky sbírali již od devatenáctého století mnozí spisovatelé; jednou z nich byla i lady Wildová, matka Oscara Wilda. Autorem anglické podoby některých pohádek v tomto výběru je básník William Butler Yeats.... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež , Pohádky

Vydáno: , Garamond
Originální název:

Irish Fairy Tales


více info...

Aliii
Aliii
12.07.2020 3 z 5

Nejvíc se mi líbily poslední 2 pohádky, asi i proto, že schéma a námět víceméně odpovídaly klasickým pohádkám. Čekala jsem však, že budou pohádky zajímavější.
U dvojjazyčné knihy bych také ocenila, kdyby k vysvětlovaným slovíčkům byla doplněná výslovnost.

Bomartina
Bomartina
23.01.2017 3 z 5

I irské pohádky obsahují klasické prvky - sličná panna, urostlý jinoch, dobro vítězí. Jedna z nich navíc vypráví o oživlých mrtvolách, je to taková pěkná věc ke čtení na Halloween.


KellyH
KellyH
21.10.2012 4 z 5

Nu, jsou to zkrátka pohádky, jak se patří, co víc říct :) Jsou kouzelné, jsou napínavé, jsou to příběhy, kde dobro a čisté srdce vždy vítězí :)

Štítky knihy

dvojjazyčná vydání

Kniha Irské pohádky / Irish Fairy Tales je v

Právě čtených1x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce10x
Chystám se číst9x
Chci si koupit5x