Iron Maiden - Kompletní příběh

Iron Maiden - Kompletní příběh https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486412/iron-maiden-kompletni-pribehrnT07U-L1U-.jpg 4 17 8

Začalo to v obýváku jednoho domu ve Východním Londýně a konec je stále v nedohlednu. Příběh Iron Maiden je od začátku až do dnešních dnů prosycen odhodláním baskytaristy a zakladatele skupiny Steva Harrise jít vlastní cestou a dělat hudbu svého srdce bez jakýchkoli kompromisů. Díky tomu skupina přežila všechny personální veletoče a z každé krize vyšla silnější a odhodlanější. Za ta léta se v kapele udál nespočet silných příběhů. Příchod zpěváka Bruce Dickinsona je dostal na vrchol, jeho odchod o dvanáct let později zase Iron Maiden uvrhl do období nejistoty. Bubeník Clive Burr prohrál svůj boj s roztroušenou sklerózou, frontman Dickinson naopak v tom svém s rakovinou jazyka zvítězil. Nebo slavný reunion, když se do kapely koncem tisíciletí vrátili dva její „ztracení synové“… Heavy metal je tu s námi už déle než čtyřicet let a Iron Maiden byli od počátku u toho. Sledovali jsme jejich příběh od prvních koncertů v zaplivaných londýnských putykách až na ta největší pódia, mezi nimiž se dnes přesouvají soukromým tryskáčem. Ze členů kapely se přesto nestaly zpovykané primadony – ve svém jádru jsou to pořád ti stejní nadšenci, toužící rozdávat radost z hudby všem svým fanouškům. Z Iron Maiden, reprezentovaných nepřehlédnutelnou figurkou „zombíka“ Eddieho, se stal celoplanetární fenomén. Druhou takovou v metalovém vesmíru nenajdete.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry , Hudba a zpěv

Vydáno: , Extra Publishing
Originální název:

Iron Maiden , 2019


více info...

Přidat komentář

n.ezn.amy
06.01.2024 5 z 5

Tak tohle je přesně publikace pro fanoušky heavy metalu a pochopitelně a hlavně pro fanoušky této fantastické kapely. Jejich počátky vzniku v Londýně, kdy Steve Harris založil tehdy neznámou kapelu, která se vyšvihla mezi legendy heavy metalu. Z počátku dělala předskokana další mé oblíbené kapele Judas Priest a poté již následovala defacto každý rok světová turné, kdy např. jedno z nich trvalo od srpna 1984 až po červenec 1985 a sehráli neuvěřitelných 192 koncertů. Profily všech členů, kteří prošli touto kapelou, proč a z jakého důvody skončili, ale hlavně jak vznikaly jejich fenomenální alba a kdo z členů se podílel na jakých písních. Najde zde i rozhovory s jednotlivými členy ať už Davem Murrayem, Adrianem Smithem, Nico McBrainem, Janickem Gersem, duší kapely Stevem Harrisem, ale hlavně pro mě nejoblíbenějším Brucem Dickinsonem. Tuhle skupinu jsem začal poslouchat na konci osmdesátých let a vryla se mi pod kůži a mám jí rád dodnes a po dočtení tohoto dílka si prostě musím jít pustit Fear of the dark

Janizoun
09.10.2023 5 z 5

Iron Maiden, britská heavymetalová skupina, která vznikla v Londýně, když mi byl jeden rok, takže dobrý ročník :)) a zpívá jí to a hraje stále, jako mně :)), což rozhodně máme hodně společného, by si určitě zasloužila vázanou knihu s větším obsahem, ale jako fanynka této skupiny, jsem vděčná, že mám aspoň toto vydání s příběhem uvnitř.
Příběh této skupiny, její vznik, příběhy členů, mnoho fotografií a informací, to všechno v tomto vydání najdete. A páč ty kluky prostě "žeru", dávám tomuto "bookazinu" o Iron Maiden plný počet hvězd.


HloupýHonza
28.02.2023 5 z 5

Pro mě jako velkého fanouška této kapely naprostá nutnost. Překvapilo mě, jak čtivě je to zpracované a jakou to má dobrou informační hodnotu. Také je vybraná skvělá grafika s fotografiemi, což je příjemný bonus ke čtení. Úplně mě to navnadilo na letošní koncert v květnu, na který se těším, jak malé dítě!

luksky
29.12.2022 5 z 5

Pro fanoušky povinost

haki34
27.11.2022 4 z 5

Spousta fotek, rozhovorů..kapela od A do Z, docela dost se věnuje i bývalým členům. Rozebrány alba, stěžejní písně, reporty z turné, koncertů, nechybí Ed Force one ;) pro fanoušky jednoznačně ano !!! P.s. umím si představit ještě spoustu informací, a více podrobné štíry a medailonky členů, ale to by nebyl bookzin, ale regulérní bichle...dav hezké 4*, protože je miluju :)

DarthSoren
20.11.2022 5 z 5

Samozřejmě, že u hodnocení budu zaujatý. IRON MAIDEN je moje nejoblíbenější kapela. Tahle brožura/bookazín je zajímavá z několika důvodů. Je to takový mix fotogalerie, rozhovorů, memoárů, chronologie kariéry jednoho z největších (možná i největšího, to je na diskusi) metalových fenoménů všech dob.
Nefanoušek na tuhle publikaci možná pohlédne s jemným despektem. Jak už zde bylo řečeno, jede to na vlně album-koncert-album-koncert-vyhazov-album-comeback-album-koncert... Někdo může vytýkat nudu, někdo bulvárnost. Ale je zde i přesto hodně informací, zajímavostí, fotek i závěrečný TOP50 je dobrým nápadem. Čeho mi bylo osobně líto, je totální ignorování alba Dance of Death. Lidi, chápu, že obal toho alba je otřesnej, ale pod ním se nachází tak dobrá muzika... jednoznačně jedna z mých nejoblíbenějších placek. Taky se nestotožňuji s (asi docela narychlo sepsanou) recenzi na nejnovější Senjutsu - mně se to album moc líbí, jako že 8/10 minimálně.
Tak to vidíte, jsem zaujatý, proto 5* asi není překvapením. Ale řeknu to takhle - za co jsem zaplatil, to jsem dostal a určitě jsem se při čtení nenudil.

pepa4081
27.05.2022 4 z 5

Tahle kapela patří k mým nejoblíbenějším. Miluji jejich muziku a obdivuji, co všechno dokázali. Takže jsem ke knize trochu méně kritický. Je to tak trochu bulvár, ale skvělá je spousta fotek a dozvěděl jsem se i něco málo nového.
Velmi uspokojivé.

1972Sixo
29.12.2021 4 z 5

Zabehnutej schéme rockových kapiel sa nevyhli ani dinosaury heavy metalu IRON MAIDEN. Tento bookazín je toho nemastno - neslaným dôkazom. Napriek tomu že skoro polstoročnú kariéru lemujú závratné úspechy aj pády, vyhadzovy z kapely, návraty, koncerty a tak dokola. Ten kto nemá metal v krvi, bude to pre neho trochu nudná a chudobná jazda, bez veľkých drám, krvi, drog, sexu a smrti - tak typických pre iné rockové kapely. Sú tu rozoberané samozrejme začiatky kapely, všetky ich albumy (áno aj ten posledný so samurajom Eddiem), 50 najskladieb, megalománske turné a samozrejme rozhovory. Práve rozhovory z poslednej dekády kapely sú najlepšie. Chlapci sa už nehanbia, zažili si svoje a odpustili si. Veď sú to anglickí džentlmeni, idú svoj pohodový melodický metal dekádu za dekádou a zrejme na tom nehodlajú nič meniť - chvála bohu.