iPohádka

iPohádka https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451099/bmid_ipohadka-MJo-451099.jpeg 4 404 100

Děti i dospělí, odložte mobily a ponořte se do první české (možná i světové) internetové pohádky. Kovy umí nejen točit videa a tančit, ale také psát pohádky! Co se stane, když se pohádkové království připojí k internetu? Odpověď čeká nejen za devatero horami a devatero plastem znečištěnými řekami, ale i v této knize! Buďte připraveni na vše, jen ne tradiční pohádku. Král Bořivoj III. Připojený a jeho choť Ljuba IV., vévodkyně ze Swiperightova musí provdat svou dceru Amálii. Během jedné noci ale oba zmizí a nad královstvím krouží drak. Zlo se probouzí. A překvapivě úplně jinde, než by ho princezna se svými kamarádkami – dcerou krejčího Elvírou a vlivnicí Markétou, jejíž vaření elixírů sledují na sítích desetitisíce – čekaly.... celý text

Přidat komentář

Magdaléna254
04.04.2024 4 z 5

Pohádka pro děti u které jsem se bavila i jako dospělá :)

Marfuška89
25.03.2024 5 z 5

Tak to byla naprostá bomba! Smála jsem se celou dobu! Jak já miluji všechny kladné postavy! Je to hodně moderní pohádka, ano - je mi 34 let, já to prostě miluji a budu to doporučovat všem! Dobrá práce!


kristyna.havlov
18.01.2024 1 z 5

Četla jsem jen kvůli čtenářské vyzve. Nepochybuji, že se tohle možná dnešní mládeži může líbit, ale za mě je to nemastné, neslané. Zda se mi, jako kdyby autor nutné potřeboval nahustit do jednoho příběhu všechny možné lidské vymoženosti dnešní doby. Nečte se mi to dobře a rozhodně za mě nedoporučuji.

LooneyCZ
29.12.2023 4 z 5

Povedené, vtipné, pohádková zápletka neurazila, dokonce i nějaké to poselství tam bylo. A hlavně se líbila synovi (8 let).
Uznávám, že cílovka je poměrně úzká: mladší děti nepochopí některé narážky, starším to může připadat infantilní. Takže to chce vychytat ten správný věk. A je dobré znát pojmy jako Tinder, Amazon nebo Netflix.
U nás se to naštěstí dobře sešlo, takže jsme byli spokojení my rodiče i syn, kterému jsme předčítali

FrutyZ
08.04.2023 3 z 5

Jelikož se jedná o pohádku pro děti, tak jsem se pobavil na začátku i jako dospělý. Krásně vyprávěné události, různé názvy postav a situací. Jedná se o klasický příběh o boji dobra se zlem a intrikami, které děti překvapí.

martini.ce
27.02.2023 5 z 5

Četli jsme se synem (10 let) a tak dávám jeho hodnocení. Za mě by to bylo méně hvězd. Je to klasický pohádkový příběh a boj mezi dobrem a zlem. Okořeněno slovními hříčkami, propojkami s naším moderním a online světem. Ale někdy už toho bylo až moc. Nevím, na koho kniha míří - menší děti se asi ztratí v množství postav, starší budou čekat, kdy se konečně bude dít něco hustého (když to psal Kovy). Z pohledu rodiče je to fajn čtení, ale v hlavě mi asi nezůstane z toho nic.

simca9342
22.01.2023 5 z 5

Vtipná, moderní pohádka ze světa internetu a jednoho království. Klasická pohádka trochu jinak. Dobré byly srandovní názvy některých současných aplikací. Co se stane, když se království připojí online?

Iva095
02.11.2022 3 z 5

Originální, pěkný, čtivý příběh. Můžu říct, že jsem se u čtení pobavila. Myslím, že kdybych byla o pár let mladší tak bych tuto knížku asi ocenila víc.

Elliott
25.10.2022 5 z 5

Knížka se mi moc líbila. Ze začátku jsem čekala, že to bude založené jenom na vtipech, ale ouha, mělo to i příběh a navíc dost dobrý! Ne, že bych se u toho válela smíchy, ale zůstal hřejivý pocit u srdíčka. Takže spíš taková oddychovka, i přesto ale vřele doporučuji.

nicolettkaa
19.10.2022 2 z 5

Ehm...pro koho je vlastně tato kniha určena? Pro jakou cílovou skupinu? Můžu říct, že pro mě to tedy nic extra nebylo. Moderní pohádky moc nemusím a tahle bohužel není výjimkou. Nějak mi nedává smysl, že používají mobily a internet, ale jezdí kočárem a svítí pochodní..... Samozřejmě pokud budete číst mezi řádky, odnesete si něco o síle médií, davu, fake-news a manipulace.
Ale jednou stačilo.

Juliette@
23.09.2022 5 z 5

Cože? Že si nedokážeš představit pohádku, která balancuje mezi humorem, vážností, moderními prvky, zvraty, akcí a dojetím? Že si na nic takového nikdy nenarazil a pokud někdo ano, chtěl bys, aby ti to doporučil? Hmm, hold my beer.

Kovy dokázal na párů stránkách vytvořit tak kouzelné místo i postavy, že jsem měla pocit, že všechny hrdiny osobně znám. Děj se mi v hlavě vizualizoval jako animovaná pohádka a když se vám ještě k tomu chtě nechtě v hlavě ozývá Kovyho hlas, který máte naposlouchaný z parodií a představíte si k tomu všemu ještě hudební podres, divíte se, jaký vám to v hlavě vznikl blockbuster do kin.

Teď trošku vážně... Jak jsem na úvod řekla, iPohádka moc pěkně kombinuje vtipné momenty (u kterých jsem se ve vlaku křenila jak blbec) s vážnými tématy, které jsou dost aktuální. A proto považuji za občanskou povinnost, si tuhle knížku přečíst.

více na mém bookstagramu: https://www.instagram.com/recbook_cz/

Lenka2533
14.07.2022 5 z 5

Tahle pohádka mě moc překvapila. Mám strašně ráda Kovyho tvorbu videí, takže jsem byla zvědavá, jak si poradil s pohádkou. A bylo to opravdu povedený. Bylo to vtipné, dobře a rychle se to četlo. Za mě super :)

Hobitka
14.05.2022 4 z 5

U iPohádky jsem se opravdu pobavila :D
Místy už mi připadaly různé přesmyčky lehce překombinované, ale většinou seděly jak prdel na hrnec :D
Příběh měl hodně dobrý start, pak se bohužel začal trohu táhnout, ale asi tak od poloviny se zase pěkně rozjel a šlapalo mu to až do konce. A na závěr došlo i k pěknému rozuzlení :)
Celkově vidím iPohádku jako povedený zábavný počin, kdy ani grafická stránka knihy nezůstává pozadu - kineograf dráčka v pravém dolním rohu mě nadchl! :)

Radějka
04.05.2022 2 z 5

Bohužel jsem zklamaná :/ Po přečtení Ovšem jsem doufala v knihu podobného vyznění, nebo alespoň pro podobně staré čtenáře. I když název napovídá, že se bude jednat o pohádku, doufala jsem v trochu jiné pojetí. Myslím, že i kdybych byla cílovka, nijak by mě to nezaujalo, zdálo se mi to takové nijaké.

midone
10.04.2022 3 z 5

Kniha se táhne a táhne, je to takový sliz bez chuti a výjimečnosti, řekla bych. Vystavět knihu na jedné konkrétní větě/myšlence "co kdyby se pohádkové království připojilo k internetu," nefunguje. Víte, to bychom pak mohli psát knihy o čemkoli. Třeba co kdyby v jednom království na stromech rostly sladkosti? A pak bychom jen mohli vrstvit myšlenky...... tak by neexistovala cukrářství, lidé by byli tlustí tak moc, že by místo do kostela chodili každou neděli na liposukci. Naproti nim by bydlelo království, kde na stromech rostou slaný věci a ty dvě království by se neměli rádi..... a konec? Království, kde rostou normální stromy, by ty všechny sladký a slaný stromy vykácely a zasadily tam ty svoje. Konec zvonec, všichni byli hubení a zdraví. Vím, je to hrozná blbost, ale jen Chci poukázat na fakt, že tahle kniha je na slovech "co kdyby" vybudovaná od začátku až do konce. A bohužel, pokud jsou tato slova to jediné, čím by měla být Ipohádka zajímavá, pak je pro mě zklamáním.

brabofka
11.11.2021 5 z 5

Je to pro děti. Pro děti, které Kovyho žerou. Nicméně co mě nejvíc bavilo, bylo hledání a přemýšlení nad těmi "přesmyčkami". Pohádkozon, Pověstitter, Rodičitinder a další mě bavily. Pro dítě rádoby poučné, pro dospělého oddychovka. Jako proč ne. Znám horší, nudnější a delší. 2 večery a přečteno.

MilackovaN
10.11.2021 4 z 5

Zajímavá a vtipně psaná knížka, ale neumím si moc představit, že bych ji dala do ruky dětem. Myslím, že většina dětí by ani některé vtipy a narážky nepochopila.

Akléda_
08.06.2021 2 z 5

Bohužel mě iPohádka zklamala. Ano, sice jsem jí přečetla asi na dva zátahy, četlo se to samo, stránky mi mizely pod rukama a ilustrace mě neskutečně bavily, ale příběh mě prostě moc nezaujal. Četla jsem to vlastně jen kvůli tomu, abych už měla dočteno a byla na konci, jinak mi bylo jedno co se stane. Bavilo mě, jak si Kovy hrál s názvy, ale bylo mi jedno jak to celé dopadne. Takže bohužel, nedokázalo mě to upoutat. Námět je ale rozhodně zajímavý a párkrát jsem měla při čtení úsměv na tváři.

Sofi685
30.04.2021

V této knížce byla skvěle zajata dnešní tzv. "internetová" doba do kouzelného pohádkového království i s čarovným lesem a všemi mýtickými stvořeními. Autor skvěle znázorňuje situaci 21. století a při tom pobaví mladší i starší čtenáře. Určitě doporučuji!

Kupcovka
11.04.2021 5 z 5

Krásná vtipná knížka, od půlky sice už to bylo jako normální pohádka, ale stejně úžasný!