Inženýr, který se nevrátil z dovolené

Inženýr, který se nevrátil z dovolené https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105308/bmid_inzenyr-ktery-se-nev-105308.JPG 3 9 3

Databáze.knih
Databáze.knih
01.12.2023 2 z 5

Ing. Edward Stephens, konstruktér mozku válečných strategických her, pracující ve složce národní obrany, ve Středisku pro varování před raketovým a kosmickým napadením. Únosem své dcery je donucen pracovat na "dovolené" pro následně i své únosce. Knížka nás zavádí do světa počítačů, vojenské strategie, vojenské techniky, do otázky jaderné války. Mimo jiné připomíná i osud tisíce amerických vojáků, kteří se stali pokusnými králíky při zkouškách explozí jaderných zbraní. Hlavní postava se trápí velezradou, dezercí, ale únosci mluví o prokázání velké služby Americe. Jeho úkol zesměšnit stávající systém obrany má za cíl zrodit nový výzkum, otázku kosmické války.

PetraRed
PetraRed
27.12.2016 4 z 5

Knihu jsem nahodou objevila cestou vlakem a po letnem zalistovani jsem uvidela nekolik povedomych zkratek. Zacetla jsem ohromena fascinujici nostalgii sveta 80.let. Misty plytke casti zapletky, kompenzuji fascinuji detaily, ktere dokonale vystihuji vnitrni fungovani armady, byrokraticke masinerie Pentagonu a v neposledni rade fascinujici technicke detaily veku samotneho usvitu internetu. Kniha je i pres zrejme ideologicke zabarveni trochu porad predbiha svou dobu, neb hackeri, super zbrane ovladane pocitaci a jestrabi generalove rozhodne nezmizeli s padem SSSR.


syskas
syskas
25.08.2016 2 z 5

Pre mňa príliš veľa zbytočných technických informácií, ktoré iba zdržujú. Vlastne už bola názvu príbehu vieme, ako to celé skončí. Načo potom vôbec čítať?