Invisible

Invisible https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106070/bmid_invisible-HNa-106070.jpg 4 20 5

Píše se rok 1794 a válečná loď Jeho Veličenstva Invisible se účastní blokády francouzského pobřeží. Kapitán Richard Thickening je skvělý námořník a dobrý velitel, i když je také milovník vína, nákladného života a spíš sní o krásné madeirské vdově Jacqueline než o slávě Impéria. Rozkazem je vyslán chránit konvoj přepravující neznámý náklad a netuší, že se stává se svým bratrem lordem Weinworthem součástí spiknutí, jež pravděpodobně zamíchá politickým rozložením Evropy. A cestu mu zkříží dcera ďábelského piráta, podnikavá mladá dáma Camilla Carfaxová...... celý text

Přidat komentář

Turlogh
04.11.2023 5 z 5

Z neznámých důvodů můj komentář zmizel!? Takže znovu! Velmi povedený dobrodružný román z období nastupujících napoleonských válek. (To je jedno z mých oblíbených období.) Samotný Napoleon a jeho armáda se tam sice ještě neobjeví, ale atmosféra francouzské revoluce se v románu připomíná často. Chvíli mi sice trvalo, než jsem si oblíbil hlavní hrdiny a hrdinky, ale postupně se mi to podařilo. Původně jsem uvažoval o čtyřhvězdičkovém hodnocení, ale když těch románů s námořnickou tématikou a ještě s pirátským doplňkem je poslední dobou tak málo.... Dávám proto pět hvězd. A paní autorko, jen tak dále. Howgh.

R.E.M.
29.04.2023

Invisible je zajímavý dobrodružně-historický román.

Pozitiva knihy - dobrý děj, jemný humor, nápaditý, hezky vymyšlený závěr. Potěšilo mě, že konec nebyl lacině předvídatelný. Jde o zajímavé, pěkné čtení.
Autorčin styl vyjadřování se mi líbí.


nero 13
09.01.2022 5 z 5

Překvapivě dobrý námořní román lehce ovlivněn Jane Austenovou, překvapivý je hlavně z toho důvodu ani ne tak proto že autor je žena, ale hlavně proto že je z vnitrozemského státu který nemá žádnou námořní tradici.
Paní Koubková si musela dát velkou práci s nastudováním námořních technických výrazů z konce 18. století, i když mám přečtených docela dost knih z tohoto období a prostředí, tak jsem vůbec neznal lodě třídy válečných nebo také dělových šalup, jednou z nich je i Invisible kolem které se točí děj této knihy, vždycky jsem si myslel že šalupa je jen trochu větší člun, ale teď jsem zjistil že dělová šalupa byla třeba i HMS Resolution na které se plavil slavný James Cook, takže děkuji autorce za nové poznatky.

Janík511
28.03.2019

Četla jsem před časem pár stránek, nemohla jsem se začíst a nějak mě nebavila.

stolbice
02.05.2016 5 z 5

Tahle kniha mi připomněla, proč jsem tak ráda historické romány četla a že bych se k tomuto žánru měla vracet častěji, než to dělám :-)
Ze začátku jsem se trochu ztrácela v množství postav, ale to si sedlo a skoro všechny jsem si je oblíbila. Příběh je napínavý, čtivý, vtipný a postrádá hluchých míst, tato kniha opravdu stojí za přečtení a určitě si najde místo v mé knihovně. Mohu ji všem jen doporučit :-)