Investujte do zlata a stříbra

Investujte do zlata a stříbra https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468119/bmid_investujte-do-zlata-a-stribra-ii-A6M-468119.jpg 4 42 9

Druhé, rozšířené vydání světového bestselleru o souvislostech při investování do zlata a stříbra, aktualizované v roce 2015. Rozšířené vydání zohledňuje pokrizový vývoj po roce 2008, jak se vyvíjela světová ekonomice a zejména investice do drahých kovů. Mike Maloney, již v prvním vydání z jara roku 2008, na historických paralelách a ekonomických zákonech správně dovozuje budoucí vývoj v ekonomice, předpovídá rozbíhající se krizi a také proč drahé kovy sehrají významnou roli v každém investičním portfoliu. Rozplétá příběh od starověkých Atén a starého Říma až po dnešní dobu, jak fungují peníze, ekonomiky a státy a jak měnové eskapády, ekonomické i investiční cykly využít ve svůj prospěch. Je až zarážející, jak nadčasové a pravdivé informace v této knize naleznete, které nebylo třeba nijak měnit či upravovat, i když první vydání je staré již více než 12 let.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Ekonomie a obchod

Vydáno: , Práh
Originální název:

Guide to Investing in Gold and Silver , 2008


více info...

Přidat komentář

Leník95
24.05.2022 2 z 5

Dostalo se mi do ruky vydání z roku 2015 (rozšířená verze). Musím tedy říct, že kniha se mě osobně četla náročně. V knize je velmi mnoho odborných pojmů a souvislostí, které musíte pochopit. Takže knihu nedoporučuji lidem, kteří tuto problematiku už nějak neznají. Spíše je vhodná pro lidi, kteří mají ekonomické vzdělání a pochopí souvislosti, které autor používá. Pokud vás zajímá daná problematika, rozhodně si vyberte jako první knihu něco jiného. Za mě je takhle kniha už spíše pro pokročilé čtenáře/investory.

Prince_of_book
01.01.2022 5 z 5

Velmi zajímavá kniha o investicích do cenných kovů.

Je v ní obrovsky cítit, že se někde poblíž autora motá R.Kiyosaki, protože kniha je napsaná, jako by ji psal sám Kiyo. Je jednoduchá, čtivá a pochopitelná. Pro mě velice zajímavý úvod do problematiky cenných kovů, jakožto investičního aktiva.

Snad jen škoda, že se autor nevěnoval více i nepřímému investování do cenných kovů(ETF, či akcie těžařů), zmínky v knize jsou, ale pro někoho by to mohlo být užitečné, nicméně chápu, že autor je vyznavačem fyzického kovu, a tak mu dává přednost v knize.

9,5/10


tomas3272
11.05.2021 4 z 5

Pro mě jako né úplně ekonoma, spíše laika, byly některé pasáže náročnější k přečtení. Mimo to to bylo ale velice zajímavé čtení, rozhodně doporučuji přečíst každému, kdo se zajímá o danou problematiku.

draka
10.08.2020 5 z 5

Velmi pěkný pohled na historii investování a hodnotu cenných kovů. Když se podívám na současný nárůst ceny, mohl bych si myslet, že už výš neporoste. Zlato ano, ale musím ho mít fyzicky „doma v kredenci “. Výborná kniha.

Artim
14.04.2020 4 z 5

Autor vhodně propojuje teorii rakouské školy s poznatky o hodnotě pravých peněz, tedy zlatém a stříbrném standardu. Používá příklady už od dob starého Řecka a dokládá, jak zlato vždy zvítězilo nad ekonomickými krizemi, ať už byly způsobeny čímkoli (no, ne úplně vždy, ale to se v této knize nedozvíte).
Vadí mi, že si tak nenápadně přihřívá polívčičku, jelikož vlastní internetový obchod s cennými kovy. Čtenář si pak klade otázku, jestli to není trochu účelové, taková malá domu. Chybí mi tam i seriózní kritika investování do zlata a stříbra.
Přesto se přiznám, že při dočítání jsem brousil po internetu, hledal kurz zlata a zjišťoval možnosti investování...

HelenBarbora
25.01.2020 5 z 5

Naprosto dechberoucí obsah, děkuji autorovi, že se tématem zabývá a že přijal své poslání šířit toto poselství dál.

DK_Ronie
02.01.2020 5 z 5

Dobre se cte. Spousta zajimavych historickych informaci. Jde po pochopeni, netlaci na silu.

Affares
16.11.2018 5 z 5

Dostalo se mi do ruk revidované vydání s komentáři z roku 2015, takže kniha získala i retrospektivu. Návody na investování moc nehledejte a pokud chcete investovat, je potřeba si udělat vlastní průzkum, jak v knize mnohokrát zaznělo.
První část pro mne byla nejzajímavější. Pojednávala o historii peněz a měny, jaké jednotlivé finanční systémy se vyvíjely a hlavně historie FEDu, který obrovským způsobem ovlivňuje nás všechny. Kniha Vám ukazuje naprosto nový pohled na svět, ve kterém fungujeme a jak je jeho finanční systém nemocný a prostě jednou skončí. Již v roce 2008 jsme byli sakra blízko, aby nám bankomaty nedaly žádné peníze a ta doba stejně přijde, jen je otázkou kdy. Můžete knize a autorovi věřit ale také nemusíte, jen sami nemáte žádné argumenty proti těm jeho. Hodně to podkládá grafy a hledáním souvislostí, které by Vás jinak ani nenapadly.
Kniha pro mne nebyla ani tak moc o zlatě nebo stříbře, ale o nemocné ekonomice a o tom, co nás čeká. Rozhodně její přečtení jen a jen doporučuji ale co si z ní vezmete, je čistě na Vás. Za mne jedno z nejzajímavějších děl za poslední dobu a přečtením nemůžete nic ztratit, jen získat.

ladyba
09.09.2015 4 z 5

Kniha je zajímavým vstupem do fungování zlata v historii lidstva a hlavně v USA, věděli jste třeba že v určitém období tzv americké demokracie ve 20. století nesměli američtí občané vůbec vlastnit zlato? Je to kniha o tom, jak peníze jsou čím dál tím bezcenějšími papírky, zatímco drahé kovy zůstávají alespoň nějakou platební jistotou, ke které se lidstvo uchyluje, když je mu nejhůř. Je to kniha o tom, jak funguje dnešní finanční průmysl a jak úspěšně podvádí lidi - víte třeba, že když si vezmete půjčku v bance, že se podílíte znehodnocení měny? Tím spíš, když si peníze střádáte a posíláte na konto a umožníte ji půjčit jiným dlužníkům? No, není to moc optimistická kniha, co se naší finanční budoucnosti týče, ale je to kniha, kterou by si měl lecko přečíst. Donutí vás přemýšlet o vašich osobních financích trochu jinak.

Štítky knihy

drahé kovy zlato investice stříbro investování

Autorovy knížky

Michael Maloney
americká, 1956
2010  86%Investujte do zlata a stříbra

Kniha Investujte do zlata a stříbra je v

Právě čtených3x
Přečtených55x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce31x
Chystám se číst30x
Chci si koupit13x