Intern

Intern https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/340174/bmid_intern-6Va-340174.jpg 4 9 4

Denník, intímne zápisky, amerického lekára, v ktorom opisuje najkritickejší rok svojej praxe doktora medicíny. Svojou knihou prezrádza mnoho o vzťahu pacient-lekár, ale aj o americkej spoločnosti vôbec...

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Smena
více info...

Přidat komentář
Vicusss
Vicusss
28.12.2022 4 z 5

Konecne sa mi podarilo docitat tuto knihu. Nie ze by bola nezaujimava, prave naopak. No je narocna na psychiku az depresivna. Jasne ze sa za rok internskej praxe autora udiali aj dobre veci, zachranene zivoty a vylieceni ludia. Ale ti, ktorych sa nepodarilo zachranit, zanechaju hlbsiu stopu v cloveku. A nejde len o dospelych ci starych ale aj o deti a to uz je vazne narocne. Musela som to citat s prestavkami, striedat to s niecim lahsim, pozitivnejsim. Ale stalo to nakoniec za to. Som rada ze som ju precitala, je napisana naozaj dobre, putavo, vselico som sa dozvedela, ale prave pre jej depresivnost sa ku knihe uz asi nevratim.

mulderka
mulderka
26.11.2019 4 z 5

Někdejší polorozpadlé slovenské vydání už bohužel z naší knihovny zmizelo. Leč pořád si dobře pamatuju, jak jsem to kdysi hltala a byla některými praktikami /tehdejší/ americké lékařské vědy totálně šokována. Třeba porody pod rajským plynem a jinými výživnými drogami, anestézie podávaná do konečníku atd. atp. A z brutálně realistických popisů zhoubných nádorů a následků jejich léčení mám noční můry ještě dnes. No neměl to mladý doktor v poválečné Americe lehké. Velice ráda bych si knížku přečetla po těch letech znovu, snad se někdy zadaří.


Pavelpi
Pavelpi
23.05.2019 3 z 5

Mě tahle kniha moc nebavila,je to takové nic moc.

moničina
moničina
18.09.2018 5 z 5

Výborne spracovane zapisky, vážne témy, drámy aj úspechy. Kniha však pôsobila na mňa dosť depresívne.

Autorovy knížky

Alan Edward Nourse
americká, 1928 - 1992
1973  87%Intern

Kniha Intern je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce6x
dalších seznamech1x