Tři vdovy

Patricia Gibney

Když mladá vdova Éilis Lawlorová zmizí uprostřed noci, zatímco její dvě malé děti spí, inspektorka Lottie Parkerová zpozorní. Po tragické smrti manžela zůstala Éilis se svými dětmi sama, a poté co Lottie najde její klíče od domu a telefon, začne se o matku strachovat. Když je pak pohřešovaná žena nalezena mrtvá zabalená do jakýchsi žlutých šatů a s ústy zalepenými páskou – Lottiiny nejhorší obavy se naplní. Odhodlaná najít toho, kdo stojí za tímto brutálním zločinem, zjišťuje, že Éilis byla členkou podpůrné skupiny pro vdovy. A pak se najde tělo Jennifer, další členky této skupiny, také zabalené do žlutých šatů. Lottie se ponoří do její minulosti a zjišťuje, že po manželově smrti vedla samotářský život. Měsíce se neobjevila v práci a uzavřela se do svého domova, z něhož vycházela pouze na setkání skupiny. Když však Lottie vyslýchá ostatní ženy, ty tvrdí, že o ničem nevědí. Ale Lottie je přesvědčená, že zbývající vdovy něco znepokojujícího skrývají...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi

včera

Jj zase povedený díl

Radka1301
19.01.2026

Mám ráda tuto sérii a vždy se těším na další díl. Je pravda, že tentokrát autorka počtem postav opravdu nešetřila a musela jsem si dávat pozor, abych se v nich neztratila.

zuzana2599
18.01.2026

Tři vdovy, dvanáctý díl mé oblíbené série s Lotie Parkerovou, jsem četla s horečkou, v době, kdy u nás v rodině řádí chřipka. Možná i proto mi některé souvislosti unikly a příběh se mi zdál překombinovaný,ale to nezabránilo tomu, že jsem si čtení užila. Z rodinného života Lotie jsem se moc nedozvěděla, a to bych ráda věděla i víc! Nezbývá mi, než se těšit na příště!

adevis
13.01.2026

Má nejoblíbenější detektivní série, vyhlížím každý díl. A tentokrát musím říct, že tento byl nejslabší. Značí to i to, že jindy hltám stránku za stránkou a knihu přečtu za dva dny, tentokrát mi to trvalo skoro měsíc.
Tesim se ale na další díl a doufám, ze budu zase nadšena :))

Andyska007
10.01.2026

Příběh byl opět čtivý, detektivní zápletka napínavá. Vyústění mě zase tolik nenadchlo, ale přesto se mi i tento díl série moc líbil.

Zahradnice19
09.01.2026

Skvělá zápletka, napínavé od začátku, podezírala jsem kde koho a bavilo mne to čekání na to kdo je ten zloun... bohužel konec opravdu slabý, i tak za popis postav, reálie si kniha zaslouží dobré hodnocení, mám ráda/nerada v příbězích Lottie ten popis životní rutiny, která prostě vtáhne do děje, mám pocit, že každý se tam částečně najde

rumova_kulicka
06.01.2026

Mám stejné pocity jako hodně čtenářů přede mnou. Děj byl překombinovaný, ve jménech jsem měla stále nepořádek. S odtupem několika dní už ani nevím, jaký byl motiv a kdo byl pachatel. Autorka umí líp. Jedna hvězda navíc za to, že tentokrát nešlo o život žádnému jejímu dítěti.

Mikejla.JH
05.01.2026

Zatím asi nejslabší díl ze série, překombinované a motiv mi přišel divný...

Címa
29.12.2025

Nejnovější díl mě trošku zklamal. Hodně postav a jmen, chvíli jsem se v tom ztrácela, během čtyř dnů x vražd, motiv a jeho rozuzlení slabší, ten mi moc nedával smysl, navíc se na vraha přišlo skoro náhodou, bylo to takové celé zrychlené a překombinované. Za mě jsou lepší dily, někdy méně je více.

martinka07
28.12.2025

Série s inspektorkou Lottie patří mezi me oblíbené, ale tenhle díl hodnotím rozhodně jako nejslabší. Děj byl příšerně zamotaný a překombinovaný. Vlastně jsem pořádně nepochopila ani motiv všech vražd, které se během pár dní udály.

Ada0004
27.12.2025

Tento díl mne zklamal. Mnoho vražd během pár dnů, moc komplikované, překombinované, vlastně jsem ani nepochopila proč .. méně by v tomto případě určitě znamenalo více. Tak snad příště…

YKa@
22.12.2025

Zvláštní díl. Vše do sebe zapadalo, setkali jsme se se známými postavami, vraždy byly divoké, a přesto mi něco vadí. Nečetla se mi kniha tak, jako předchozí. Nevím, neumím identifikovat. Takové odosobnění, nebyla jsem v příběhu. Posuďte ale sami.

Didi15
22.12.2025

Opět dobrý kousek , ale musím napsat, že předešlé díly mě bavily o něco víc.

astra3
21.12.2025

Napínavé až do konce. Motiv vražd byl slabší.

Kekik
20.12.2025

Mohl by to být nejlepší díl ze série, nebýt velmi slabého a nevěrohodného motivu k vraždám. Konec knize uškodil. Jedná se o velmi kvalitní thriller, kdy to autorka rozjela opravdu ve velkém. Takhle zamotaný příběh jsem již dlouho nečetla. Těch podezřelých bylo vážně dost. Vyšetřovatelé tápali až do posledních stran. Bohužel, jak jsem se již zmínila, konec můj dojem z knihy pokazil. Přesto hodnotím vysoko. Přeci jenom se jedná o velmi nadprůměrný příběh.
Těším se na další setkání s Lottie, její rodinou, a týmem. Neshody v týmu nebyly rušivé. Naopak. Jiskření dodalo na dramatičnosti.

Jana65
19.12.2025

Tak tento díl se mi vůbec nelíbil. Předchozí knihy byly boží, ale příběh v této knize mě vůbec nezaujal a vztahy v týmu vyšetřovatelů taky nic moc. Každopádně se těším na další pokračování, snad bude lepší.

JustWomen
17.12.2025

(SPOILER) Tak toto bylo vážně drsné a kruté, lidi tam mizeli a umírali a měli rozmlácené všechny kosti a vydloubané oči, četla jsem jedním dechem.
A konec? Ten byl neuvěřitelný a laciný, typu zostudili by mě! A to byla motivace k tomu zabíjet tím nejbrutálnějším způsobem ?
Fuck the end!

ivoiro
12.12.2025

Zde je nutno napsat, že se autorce povedlo stvořit opět velice slušný kousek. Kniha mě silně držela.

iška
08.12.2025

Nějak se mi ty dva zatím poslední díly sešly dost brzy po sobě a nevím, zda to nebylo spíš na škodu. Hodně zamotaný případ. Děti Lottie tentokráte zůstaly v pozadí, což ale nevadilo. Lottie sama mi přišla trochu jiná. Možná to byl jen pocit, prostě se mi zdála nějak více útočná ke svému týmu. Uvidíme v dalším díle. V každém případě se tato série čte výborně.

AlbionFoxyFox
08.12.2025

Četlo se mi asi nejhůře z celé série. Velké množství spletitě propojených postav, nakonec velmi hloupá zápletka, turbulentní vztahy v týmu. Do čtení jsem se nutila.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Patricia Gibney také napsal(a)

Patricia Gibney
irská, 1962