Tajný večírek

Patricia Gibney

Sedmnáctiletá Lucy je nalezena ve svém pokoji brutálně zavražděná. Zdá se, že předchozího dne v domě proběhl divoký večírek. Bez vědomí rodičů, kteří jsou na dovolené. Inspektorka Lottie Parkerová brzy zjistí, že Lucy na party pozvala i spolužačku Hannah, kterou přede všemi zlomyslně ztrapnila. Když Lottie najde v Hannině batohu Lucyino zakrvácené oblečení, nezbývá jí nic jiného než vyděšenou dívku vzít do vazby. Hannah však tvrdí, že si nic nepamatuje, protože jí někdo zřejmě dal drogu do pití, což vzbudí v Lottie pochybnosti o její vině. Mezitím se v kanálu najde tělo patnáctiletého chlapce, který na večírku dělal barmana. A Lottie navíc s hrůzou zjišťuje, že její syn Sean, kterého z večírku sama vyzvedla, se tam nad ránem tajně vrátil pro zapomenutou bundu. Proč jí lhal? Je její milované dítě svědkem, či podezřelým… nebo snad dalším cílem vraha?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2025 , Kalibr
Originální název: The Guilty Girl, 2022

Komentáře knihy Tajný večírek

Arlienen
08.01.2026

(SPOILER) Straka, to jsem já. Jsem slavný a velkolepý. Schovávám se, ale chci, aby mě všichni znali. Jenže to není možné.
Stojím u okna a pozoruju ubývající večerní světlo. Slyším, jak ve větvích cvrlikají ptáci, a přemýšlím, jaké by to bylo spát na stromě.
*****
Když bylo nalezeno tělo mrtvé dívky, říkala jsem si, ať to není Hannah. Ta mi přišla od začátku sympatická a bylo mi líto, že byla terčem šikany.....Lucy mi naopak sympatická nebyla. Bohužel až na konci jsem zjistila, jaká vlastně byla.
Celkově ve mě ta kniha probouzela rozporuplné pocity, znechucení, odpor a smutek. Kniha se mi hodně dostala pod kůži.

Chyběl mi Boyd, který by pomohl Lottie s jejím chaosem doma a s vyšetřováním. Mám pocit, že s Rose to půjde pěkně z kopce....

Začíná mi vadit čím dál víc McKeown. Už aby se ho Lottie zbavila.

willovw
05.01.2026

(SPOILER) Tak tento díl mi zatím přišel nejlepší ze všech, asi Lottie pomohlo být bez Boyda chvíli.

tabaluga
30.12.2025

Moje první kniha od autorky a četlo se to moc dobře, mělo to spád. Vraha jsem tedy úplně netipla, ale vůbec mi to nekazilo zážitek ze čtení. Vražda mladé studentky a nejdříve ne úplně jasné pohnutky, ale potom byl obraz dotvořen.:-) vyšetřovatelka Lottie mne bavila, takže jsem si hned z knihovny objednala další díly:-D

Gracinka
12.12.2025

Zbytečně moc překombinované.

iška
02.12.2025

Děti Lottie mají zvláštní talent přimotat se vždy do nebezpečné situace a Sean v tomto zvlášť vyniká. Tahle série mě baví a možná víc s přibývajícími díly. Lottie stále trochu lituji v rámci poměrů na pracovišti a jsem ráda, že alespoň ten soukromý život má již urovnanější. Tak teď se mohu těšit na Tři vdovy.

Ulala
28.11.2025

Tento díl se mi docela zamlouval. Lottie začala být ne že sympatická, ale dalo by se říct snesitelnější než obvykle. Zápletka byla zajímavá. Autorka má však tendenci vytvářet velké množství dějových linek, které člověka mohou vést k nechtěnému zamotávání se do děje a tím mi každý další díl připadá zbytečně delší. Já vím, že tomu tak není, ale... Nicméně další díl už na mně čeká.

Mandlevest
22.11.2025

Já asi nejsem ten pravý člověk na detektivní série o mnoha dílech. Sice, když některé po pár dílech končí, tak jsem smutná (Robotham, Ohlsson), ale upřímně, asi mi to vyhovuje lépe, než ty mnoha dílové, s jednou výjimkou potvrzující pravidlo, a tou je Kate B. z amišské série, samozřejmě:-), tam budu pokračovat. A tak jak jsem přestala číst, po čase, Angelu M. a Roberta B., začíná se u mě čtenářsky smrákat i nad touto sérií. Nechci působit nevděčně, ale to je pořád tak stejný:-), jako ty kabáty na přebalech, jen barva se změní. A s pokračujícími díly se osobní linky vyšetřovatelů nastavují různými osobními peripetiemi, které mě moc nebaví. Ale... vím o sobě, že absolutně nejsem sledovatelka nekonečných seriálů, žádný neznám a mám často problém i s vícedílnými, takže chyba bude na mém přijímači. Většina čtenářů je nadšená a hodnocení má tato série skvostné. Mě opět zamotaný případ, s množstvím postav, kdy jsem se vracela, kdo je kdo a tradičně složitým koncem, který zase dovysvětluje, nenadchnul. Čtivé to je pořád, na rozdíl, od mnohých, mi Lottie nevadí, spíše naopak, ale je to strašně dlouhé, zbytečně složité, ztrácí to napětí a odkud vítr vane bylo , tentokrát, jasné celkem brzy. Nevím, možná se k sérii, po čase, vrátím, třeba mi bude Lottie, její rodina a její tým chybět.

Evule *
30.10.2025

Napínavé, čtivé a zamotané. Opravdu smutný příběh.

Dajine
11.10.2025

Dobrá detektivka. Jen se mně pletla jména, hlavně ta mužská.

tera2212
16.09.2025

Tahle série mě prostě stále baví .

Pája699
26.08.2025

Ve městečku Ragmullin se pořád něco děje a Lottie se opravdu nenudí :-)

Tohle byl jak výstřel z pistole. Mě děj vtáhnul od samého začátku a nepustil do samého konce. Opravdu jsem byla napnutá jak struna.

Sedmnáctiletá Lucy je nalezena po večírku brutálně zavražděna . Co se vlastně stalo? Kdo to mohl nebohé dívce udělat a hlavně proč?!
Jednu smrt v příběhu bych ale přeci jen vynechala. To autorka nemusela…rvalo mi to srdce, hlavně pro matku oběti :-(

Děj krásně plyne a vyšetřuje se kdo co a hlavně kde kdo :-D
Přiznám se ale, že po odhalení motivu a pachatele sem byla mírně rozčarovaná. Přišlo mi to až moc překombinované a chaotické. A konec hodně uspěchaný a nedotažený.

Jinak ale určitě doporučuji a i tak dávám vysoké hodnocení.

Terka1975
11.08.2025

Co všechno se v Ragmullinu děje... to je až neuvěřitelné. Lottie se rozhodně nudit nebude, obzvlášť, když do tohoto případu je zatažen i její syn Sean. Je to napínavé, drsné.

kyssling
03.08.2025

Tedy klobouk dolů, originální napínavý příběh, spousta zajímavých postav. Mále Sarah mě bylo hrozně líto, tady nemusela autorka tak tlačit na pilu.

michaela5515
24.07.2025

(SPOILER) Tak tady jsem neměla nejmenší tušení do konce příběhu. Teda je fakt, že nejlepší kámoška mi trochu podezřelá přišla, ale celou situaci bych si nedomyslela. Za mě moc povedené.

Blanka586
10.07.2025

Perfektní. Četlo se moc dobře, bylo to napínavé, na konci možná trochu moc složité, ale jinak výborné.

kachnes
08.07.2025

Opět skvěle

dencazrnu
01.07.2025

Jedenácté rande s Lottie a zase to byla skvělá jízda, tak jak jsem u ní zvyklá. Trošku mě mrzelo, že jsme se museli obejít bez Boyda, který si užívá ve Španělsku, ale na druhou stranu, zase dostali prostor ostatní členové z jejich týmu. Autorka umí psát hodně čtivě, krátké kapitoly mi obecně hodně sedí mnohem více, protože mám pak pocit, že děj rychleji ubíhá a má spád. Líbí se mi, že se vyšetřování rozbíhá na více stran a pak to do sebe hezky všechno zacvakne. O zvraty ani tentokrát není nouze a já jako vždy mohu knihu doporučit, stejně tak, jako celou sérii :-)

Alena1957
27.06.2025

Pěkná detektivka, dobře se četla, autorka opět nezklamala.

rumova_kulicka
25.06.2025

Taková klasická Gibneyovina, téma teda opět hrozné. Co mi ale už fakt vadí je, že snad v každém díle je do případu nějakým způsobem zapletené Lottie dítě. To není prostě vůbec pravděpodobné.

Kubajzz
24.06.2025

No četl jsem to docela dlouho. Nebylo to špatné, nápad super, ale zdálo se mi, že se to po rychlém začátku celkem táhlo a na konci to najednou vzalo až moc rychlý spád. Myslím, že předchozí díl byl lepší.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Patricia Gibney také napsal(a)

Patricia Gibney
irská, 1962