Hrob na kopci
Inspektorka Lottie Parkerová série
Isabel Gallagherová, mladá manželka a novopečená matka, je ráno nalezena ve své ložnici brutálně zavražděná. V ruce svírá starou žiletku. Ještě téhož dne se začne pohřešovat další mladá matka, Joyce Breslinová, a i její čtyřletý Evan zmizí ze školky. Také v jejím domě se najde stará žiletka, a i ona je zakrátko nalezena zavražděná. Inspektorku Lottie Parkerovou tak čeká mimořádně náročný případ, do něhož zasáhne nález dětských kostí na nedalekém posvátném kopci. Lottie se zoufale snaží najít malého Evana živého a současně pátrá v minulosti obou mladých matek. Zjistí, že se tajně scházely a společně připravovaly plán pomsty...... celý text
Originální název: Little Bones, 2021
Komentáře knihy Hrob na kopci
Tentokrát jsem se s příběhem trápila..trochu překombinované, ztrácela jsem se v postavách, pouze Lottie a její kolegové byli čtenářskou jistotou..
Tato série mě pořád baví :) Velice čtivé, napínavé. Mě nepřišlo nějak moc postav nebo že by to bylo překombinované, ale skoro celou dobu jsem vůbec netušila kdo, co a proč. Paráda. Těším se na další díl.
Zatím nejobsáhlejší kniha série. Značně zamotaná, spousta tajemství, málo upřímnosti. Ale tato série se tak dobře čte, že ty pro mne drobné nedostatky ráda přecházím. Inu dám si malou pauzu a pustím se do dílu 11.
Kniha se četla dobře, za mě teda hodně postav, moc jsem se chvílemi neorientovala a dost složité, dlouho příběh nikam nepostupoval a točil se v kruhu, začátek a konec napínavé a dobře napsané. Ve výsledku se mi to líbilo.
Špica, hodně složitý, měl sem z těch postav lečo v budce, ale ve finále to nějak do sebe zapadlo. Sjízdná bichla.
Ty brďo, to bylo zamotaný. Orientovat se v postavách bylo teda na vyšší dívčí, ale dalo se. Chvíli mi trvalo se začíst do příběhu, ale druhá půlka odsýpala mnohem lépe. Vraha jsem neodhalila, bylo mi líto kolik obětí vlastně měl. Mám už připravený další díl, tak se na něj vrhnu. Jsem totiž zvědavá, jak dopadnou události ze závěru tohoto dílu.
Pěkně zapeklitý případ a detektivka, jak je mám ráda. Přestože jsem jinou z řady nečetla, nevadilo.
Tohle byl další zajímavý příběh. Je zajímavé, kolik zločinu se doposud urodilo na takovém malém městě.
Napínavý a zajímavý díl, bohužel i nepříjemné téma. Obdivuji tu ohromnou komplikovanost. A samozřejmě návraty do minulosti, kdy vše později vyplave a ovlivní současnost.
Tak za mě zase povedený díl mé oblíbené autorky. Musím se přiznat, že za mě těch jmen bylo docela dost. Děj byl tak zamotaný a já vůbec netušil důvod vražd a únosu. Četlo se to velice dobře, na závěr vše objasněno a vyřešeno. Čekám na pokračování.
Tuto sérii jsem ještě nevzdala, vždy po čase se vracím k dalšímu dílu, ale musím napsat, že upřímně obdivuji všechny, kteří jsou schopni číst více dílů za sebou. Já nevím, mně se zdají být ty knihy tak podobné, změní se pár ingrediencí, přidá pár postav, a i ty strašně zašmodrchané a složité konce zůstávají, bohužel, stejné. Já se skoro do konce knihy ztrácela ve jménech. Chápu, že to autorka chtěla udělat napínavější a představit široké spektrum možných adeptů na vraha, ale já když se v detektivce začnu vracet zpět a zkoumat kdo je kdo a motiv všech těch hrůzných vražd mě vůbec nepřesvědčí, na pět * to nikdy není. Snad příště, na soukromé drama je zaděláno:-).
(SPOILER) Já se nějak nemůžu naladit na společnou notu s Lottie. Díl od dílu je mi míň sympatická. Příběh byl strašně překombinovaný, ale rozhodně to nebylo, že bych ho samým napětím nemohla odložit. Jako pozitivní změnu beru, že tentokrát nikdo neohrožoval Lottie a její rodinu.
Irsko je bezpochyby krásná země a lidé, kteří tam žiji jsou určitě šťastní a radostní jako všude jinde na světě. Avšak po přečtení každého dalšího dílu s inspektorkou Lotie Parkerovou mám pocit temnoty, zmaru a smutku. Nespraví to ani vyřešený případ. Přesto mám objednané další pokračování a dokonce se i na něj (trochu zvráceným způsobem) těším.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Patricia Gibney také napsal(a)
| 2019 | Andělé smrti |
| 2019 | Ukradené životy |
| 2020 | Stará tajemství |
| 2021 | Nebezpečná místa |
| 2022 | Ani slovo |

88 %
40 %
78 %

Tak to bylo hodně zamotaný. Trvalo dlouho, než jsem to klubko rozmotala. Určitě to stálo za to. Sice tento díl byl slabší, než ty ostatní, ale i přesto mě bavil.
Bylo mi líto Joyce a Isabel. Dvě nešťastné ženy.