Chladnokrevně

Chladnokrevně https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390048/bmid_chladnokrevne-38h-390048.jpeg 4 2539 608

Chladné londýnské ráno. Velký kufr, který vyplavila Temže. Detektiv šéfinspektor Erika Fosterová a její kolegyně Mossová už tuší, že je uvnitř nečeká příjemné překvapení… Ale na to, co doopravdy najdou uvnitř, když se jim zrezivělý kufr podaří na několikátý pokus otevřít, nemůže být nikdo nikdy připraven… Byť to není poprvé, co detektiv šéfinspektor Erika Fosterová čelí brutální vraždě, kufr s rozřezaným tělem mladého muže vyplavený na břeh Temže ji šokuje. O dva týdny dříve bylo navíc nalezeno v podobném kufru tělo mladé ženy. Je to jen náhoda, nebo se Erika a její tým budou muset znovu postavit sériovému vrahovi? Co obě oběti spojuje? A co další případy, které se sice staly v jiném okresu a za jiných okolností? Mohou se i u nich najít nějaké styčné body s případem těl v kufrech? Zločin si navíc, jak známo, nevybírá dovolenou a Erika se zaplete do paralelního případu. Robert Bryndza opět splétá a rozplétá mnohovrstevný příběh ve více rovinách a vede nitky ke konci, jenž čtenáře tentokrát možná tolik nešokuje, ale rozhodně vybudí silné emoce. A znovu nechá každého, aby si sám odpověděl na otázky, co znamená láska až za hrob, pro co jsou lidé ochotní riskovat nebo kvůli čemu zrazují své přátele.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Cold Blood , 2017


více info...

Mandy412
Mandy412
včera 3 z 5

Na začátku to na mne působilo jako klasická detektivka na jedno brdo. Ale po pár kapitolách se příběh rozjel a přečetla jsem knihu za pár dní. Příběh postupoval rychle a děj měl spád.

Dandy1
Dandy1
09.03.2024 4 z 5

Erika má hodně zvláštní povahu. Ale možná je to tím, že nečtu popořadě. Líbila se mi postava Niny, která zobrazovala, jak snadno lze sejít až na dno pod rouškou lásky k nesprávnému muži.


Lanika
Lanika
27.02.2024 3 z 5

Tenhle díl byl o dost brutálnější, než předchozí díly, asi také proto se mi tolik nelíbil. Taky mě mrzelo, že se dál nerozvíjí vztah s Petersonem. Jsem zvědavá, co přinese další díl. :)

Linda007
Linda007
26.02.2024

Tenhle díl mi zatím přišel nejslabší. Postavy se chovali celkem hloupě.

SumýšIrena
SumýšIrena
30.01.2024 3 z 5

Tak tohle byla zatím nejslabší Bryndzova kniha. A co vůbec nechápu, je to intermezzo s Marshem.

Evkaha
Evkaha
25.01.2024 4 z 5

Možná se mi to zdá, ale přišla mi zatím nejvíc brutální. Podobný konec jsem tak nějak očekávala už od poloviny knihy akorát bez toho únosu teda. Z předchozího dílu to vypadalo, že si i Erika užije v soukromém životě chvilky štěstí, ale tady to zase tak trochu zapadlo, tak snad se také dočká, určitě si to zaslouží a neskončí s láhví v ruce, jak to ve většině kriminálek, nevím proč, bývá. ;-)

zanekzoltecu
zanekzoltecu
17.01.2024 5 z 5

Betálný jaxviňa! S borcem, keré teda nebyl žádné dobrman, doslova vykóřila ve finálce jeho hajfica. Tý bylo škoda, byla to tuty láčová kobery, ale byla naivní, jak plavací kolo se zátěží. V řepě těžká pustevna, když džerymu hópla na ty jeho voltry. Ten ji za vodměnu vobstaral místenku do dubovýho spacáka.
Bichlu doporučuju, séria čím dál lepčí!

Petra101
Petra101
13.01.2024 5 z 5

Knihu jsem si nechtě přečetla podruhé,ale byla prostě skvělá. Nedám na Bryndzu dopustit a za tři dny jsem ji slupla..no..skoro na jeden zátah :) Erika je boží. Těším se na další.

Nikca153
Nikca153
15.12.2023 5 z 5

Další skvělá kniha.
Nic víc ani psát nemusím!

Fazolecek
Fazolecek
21.11.2023 5 z 5

Příběh jako takový mi přišel přitažený za vlasy a na Eriku si stále ještě zvykám =D ale hodnocení nemůžu a nechci dát jiné než 5*

*SPOILER
Nechápu proč Erika přijala pozvání k Marshovým na vánoční oběd

mila2411
mila2411
31.10.2023 4 z 5

Robert a jeho Erika i na popáté dobře, moc! Hodně krve, hodně temné Temže a nejen jí. Pokračuje i osobní Eričin příběh, který vše příjemně doplňuje.

lalela
lalela
25.10.2023 5 z 5

Nejvíce se mi líbilo, jak se prolíná příběh vyšetřování a příběh toho, jak to vlastně všechno začalo. Souhra nešťastných náhod, naivita mládí, nedostatečná výchova, nevšímavá matka, lhostejná dcera. Bryndza umí tak krásně popsat děj do nejmenších detailů, že na chvíli máte pocit, že sedíte v jeskyni, v té jeskyni, o které píše v knize a díváte se, co se odehrává. Oprávněných 5 hvězd.

Terkishead
Terkishead
28.09.2023 4 z 5

Parádní detektivka mi vždycky udělá radost. I když se snažím číst napříč žánry, k detektivkám se vždycky ráda vrátím. Trochu jako u pohádek všechno nakonec ( obvykle ) dobře skončí. Takže děkuji pane Bryndzo za tohle dobro, které zase zvítězilo nad zlem a nenávistí. Je to osvěžující.

Satyrka
Satyrka
05.08.2023 5 z 5

Další díl, opět přečteno ve slovenštině.
Máme tu, jak jinak, další vraždu, a k tomu opět příběh vraha, ukázku, kam až to může zajít, když potkáte špatného člověka, a jak život ovlivňují naše rozhodnutí a volby.
Eriku sice stále nemiluju, ale pořád není moje nejméně oblíbená hlavní postava, ani není mou nejméně oblíbenou vyšetřovatelkou. Neštve mě tak, že bych nešla do dalšího dílu, v první díle mě štvala, ale už jsem si na ni zvykla.
Závěr obsahující SPOILERY:
- Ninu jsem i přes to všechno litovala. Ale ano, přestože byla v podstatě pod Maxovým vlivem, mohla pár věcí zvrátit. Ale "co by kdyby".
A upřímně, tak nějak jsem čekala, že Max hned neodešel a čeká, co Nina udělá. Ona to ale nečekala a to se jí stalo osudným. Dobře s Maxem ale zatočila!
- A taky jsem v tomto díle litovala Eriku... Pro ten Marciin výbuch, protože zrovna Marcie má co říkat... To jsem se nad tím trochu vytočila :D A rozhodně bych nepřijala pozvání, které padlo v epilogu. No každopádně snad Erika ještě najde štěstí. Věřím tomu!
- A jako v předchozích dílech - děsivé, jak "snadno" jde provést únos.
.
.
.
Skvělá série, hned se vrhám na další díl.

tinka1974
tinka1974
22.07.2023 4 z 5

Další skvělý díl. Zápletka super, pan Stránský famózně načetl, ale ta Erika, ta mi asi sympatický už nikdy nebude. Za ní hvězda dolů, ostatní jsou v pohodě. A něco k ději. Máme tady dvě dějové linky, které se na závěr protnou. Jedna se odehrává na policejní stanici a vyšetřováním, druhá je ze života vraha a nebo vrahů. V celém příběhu mi bylo moc líto Niny. Stačil jediný špatný krok a otočil se jí život vzhůru nohama. Ale to se stává, a i když pochopila, že život na útěku a s násilníkem není pro ni, už nebyla cesta zpět. Také zvraty v Paulově životě jsou zajímavé, po té, co se znovu vrátil do hry.
Tak že, i když chování Eriky není zrovna to, co mi u této série drží, další PŘÍPAD si zase ráda poslechnu a nebo přečtu

uzivatel6305
uzivatel6305
14.07.2023 4 z 5

Tak tohle se mi líbilo moc! Poslouchala jsem opět v podání nenapodobitelného Martina Stránského, který všemu dodává tu pravou náladu. Měla jsem doposlechnuto za jeden den, protože je opravdu co poslouchat/číst. Výborný a zase naprosto jiný příběh, napínavý, nechutný, ale jako vždy plný překvapení, nečekaných zvratů, perfektně popsaných postav a semtam i skvělého humoru. Jen ta Erika se nám v tom svém životě pořád nějak plácá, snad už bude líp. Je to lehké čtení, ale opravdu zábavné. Doporučuji.

Snapeova
Snapeova
27.06.2023 3 z 5

Většinu těchto Bryndzovek jsem do této doby hodnotila čtyřmi hvězdami. Tato série mě sice dosud nijak zásadně nenadchla, ale nedá se jí nic vyloženě vytknout. Na pět hvězd ale pořád dost chybělo. Začíná mi to ale připadat stále stejné. Dost se toho opakuje. Postrádám pořádné vyšetřování. Je fajn, že si autor drží určitou laťku, ale očekávala jsem i nějaký vývoj. Snaží se sice, aby každý případ byl jiný, ale to bohužel nestačí. Takže odteď tři hvězdy, pokud se něco nezmění. Začíná mě to totiž trochu nudit a čím dál víc hledám důvody, proč číst další díly.

Tady je zajímavostí párek vrahů. Sledujeme jejich seznámení i první zločiny, pomocí flashbacků a od jednoho z nich, se některé věci dozvídáme skrz deníkové zápisky. To je něco, co je v této sérii poprvé. Vývoj Eričina osobního života mě trochu mrzel, ale aspoň to byla jedna z věcí, která nebyla předvídatelná.

Tak jako předešlé díly, ani tento nebyl špatný, ale některé věci byly nedotažené a nevysvětlené.

Booky84
Booky84
24.05.2023 5 z 5

Velmi čtivá detektivka, od které se nejde odtrhnout. Krátké kapitoly mám ráda, nutí člověka číst stále dál a dál a najednou je konec. Tentokrát se mi líbil i pohled z druhé, tedy zločinecké, strany. Erika není úplně typická komisařka a jsem ráda i za projevení její větší lidskosti. Autor prostě ví, jak napsat čtivou knihu a jsem za to moc ráda.

2509
2509
15.05.2023 5 z 5

Ano, i tento příběh byl přesvědčivý.

martin9929
martin9929
11.05.2023 5 z 5

Zatím tahle série nemá chybu.