Chladnokrevně

Chladnokrevně https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390048/bmid_chladnokrevne-38h-390048.jpeg 4 2576 617

Chladné londýnské ráno. Velký kufr, který vyplavila Temže. Detektiv šéfinspektor Erika Fosterová a její kolegyně Mossová už tuší, že je uvnitř nečeká příjemné překvapení Ale na to, co doopravdy najdou uvnitř, když se jim zrezivělý kufr podaří na několikátý pokus otevřít, nemůže být nikdo nikdy připraven Byť to není poprvé, co detektiv šéfinspektor Erika Fosterová čelí brutální vraždě, kufr s rozřezaným tělem mladého muže vyplavený na břeh Temže ji šokuje. O dva týdny dříve bylo navíc nalezeno v podobném kufru tělo mladé ženy. Je to jen náhoda, nebo se Erika a její tým budou muset znovu postavit sériovému vrahovi? Co obě oběti spojuje? A co další případy, které se sice staly v jiném okresu a za jiných okolností? Mohou se i u nich najít nějaké styčné body s případem těl v kufrech? Zločin si navíc, jak známo, nevybírá dovolenou a Erika se zaplete do paralelního případu. Robert Bryndza opět splétá a rozplétá mnohovrstevný příběh ve více rovinách a vede nitky ke konci, jenž čtenáře tentokrát možná tolik nešokuje, ale rozhodně vybudí silné emoce. A znovu nechá každého, aby si sám odpověděl na otázky, co znamená láska až za hrob, pro co jsou lidé ochotní riskovat nebo kvůli čemu zrazují své přátele.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Cold Blood , 2017


více info...

Přidat komentář

Hkk935
14.04.2024 5 z 5

Velmi povedené, jako rodič jsem se dostala do dvou rovin...jsem matka, která zjistí, co je její dítě schopné udělat... zešílela bych a druhá rovina...ta hrůza, když jde o vaše dítě, a o malé dítě...zase bych zešílela. Takže jsem četla a četla a četla a přečetla to opravdu za dva dny, nedalo se přestat.

Airelle
10.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Chladnokrevně považuji až na pár drobností za jednu z nejlepších knih této série. Erika je jako vyšetřovatelka vážně skvělá a tentokrát jí nikdo nehází klacky pod nohy, takže má možnost ukázat, co v ní doopravdy je. Trochu mi vadila zápletka v jejím osobním životě, bylo to navíc a já si říkám: „Proč?“

V této sérii se dozvíte, kdo je vrah celkem rychle, za to máte možnost sledovat jeho uvažování, motivy a činy. Tentokrát to bylo trochu jiné, což bylo rozhodně obohacující. Velmi se mi líbily flashbacky, skvěle doplňovaly příběh a přidávaly na tajemnosti. Niny mi bylo celou dobu líto, byla velmi naivní, ale to bylo způsobeno její nevyzrálostí a měla tu smůlu, že potkala zrovna Maxe, který jejich vztah přetvořil v něco tak toxického, že pro Ninu už nebyla cesta zpět. Celý závěr knihy jsem doufala, že to s ní nakonec dopadne dobře, jsem ráda, že se nakonec zachovala jako hrdinka.

Jinak tedy popisy vražd byly opravdu výživné a hodně reálně popsané. Skončit mrtvá uložená v cestovním kufru bych určitě nechtěla. Závěr knihy jsem přečetla jedním dechem, protože to bylo opravdu velmi napínavé.

Knihy Roberta Bryndzy Vám musím doporučit, ještě jsem nenatrefila na jedinou, která by se mi nelíbila. Brzy se chystám půjčit audioknihu Dívky v ledu, kterou namluvil Martin Stránský, sama jsem zvědavá, jak se toho ujal.

Hodnocení: 4,5/5

IG: @freya_zlaskykpribehum


Holly.W
02.04.2024 4 z 5

Trošičku něco jiného než přechozí díly, tentokrát nám to autor podává i z pohledu pachatelů. Hodnotím kladně, kniha se mi líbila. Měla všechno co od dobré detektivky očekávám - rychle odsípající děj, napětí, a sympatické vyšetřovatele.

lilibca
01.04.2024 5 z 5

5.kniha v řadě, kterou jsem četla. A myslím, že zatím nejlepší. Pokaždé, když jsem tyto knihy četla přemýšlela jsem, kde na to spisovatel chodí, že jeho fantazie musi jet na plné obratky. Ale asi bych v jeho hlavě být úplně nechtěla, asi bych nespala. Přišla mi tedy hodně brutální - rozmlácené obličeje, to je opravdu síla. Bylo dobré, že zde byl pohled i z druhé strany - vrahů. Nemohla jsem přestat číst, napinave, dobré zapletky a nedočkavě jsem čekala na konec. Kde jsme trošku doufala, že Ninu zachrání.

derminator
01.04.2024 5 z 5

Opět perfektní roman mistra krimi thrilleru, kde si říkáte čeho všeho jsou lidské bestie schopni a co víc Bryndzovo knihám se dá absolutně věřit že se to stane. Knihu doporučuji a dávám opet 100%.

soupik2012
30.03.2024 audiokniha 5 z 5

Zcela nepochybně se jedná o nejlepší díl z této série. Tentokrát nikde nic nedrhne. Obě dějové linky, jak ta policejní, propojená s osobní rovinou příběhu, tak také ta, jenž velmi detailně ukazuje psychologický vývoj pachatele, jsou napsány velice poutavým a zajímavým způsobem, který mě dokázal naplno vtáhnout do děje. Ostatně to je největší předností tohoto spisovatele. Tentokrát můj celkový dojem, nepokazil ani závěr. Audioknihu načetl jeden z mých nejoblíbenějších narátorů pan Martin Stránský.

le21nka
30.03.2024 4 z 5

Další bezvadný díl s Erikou Foster. Dobře se četlo. Napínavé až do konce.

katpas76
27.03.2024 3 z 5

Čteno do čtenářské výzvy - Čtyřslabičný název knihy
Brutální detektivka se spoustou krve a násilí. Napsáno velmi čtivě, ale někdy si říkám, kde autoři čerpají pro své příběhy?! Snad je to jen jejich fantazie, protože nechci věřit, že by se v reálu mohlo něco podobného stát či se stalo.

Dasa1313
26.03.2024 4 z 5

Pátý případ Eriky.
Tento díl mi přijde jiný, nevím jestli proto, že kapitoly střídají pohled vraha a vyšetřovatelky, nebo tím zmanipulováním hlavní postavy, ale je jiný, velmi čtivý, těšila jsem se na každou přečtenou stránku. I když vraha známe, jak vyplývá z textu, na napětí to neubírá.
Příběh mi nepřijde ani krvavý ani brutální, jen Eriky je mi trošku líto, snad najde své štěstí.

Mandy412
18.03.2024 3 z 5

Na začátku to na mne působilo jako klasická detektivka na jedno brdo. Ale po pár kapitolách se příběh rozjel a přečetla jsem knihu za pár dní. Příběh postupoval rychle a děj měl spád.

Dandy1
09.03.2024 4 z 5

Erika má hodně zvláštní povahu. Ale možná je to tím, že nečtu popořadě. Líbila se mi postava Niny, která zobrazovala, jak snadno lze sejít až na dno pod rouškou lásky k nesprávnému muži.

Lanika
27.02.2024 3 z 5

Tenhle díl byl o dost brutálnější, než předchozí díly, asi také proto se mi tolik nelíbil. Taky mě mrzelo, že se dál nerozvíjí vztah s Petersonem. Jsem zvědavá, co přinese další díl. :)

Linda007
26.02.2024

Tenhle díl mi zatím přišel nejslabší. Postavy se chovali celkem hloupě.

SumýšIrena
30.01.2024 3 z 5

Tak tohle byla zatím nejslabší Bryndzova kniha. A co vůbec nechápu, je to intermezzo s Marshem.

Evkaha
25.01.2024 4 z 5

Možná se mi to zdá, ale přišla mi zatím nejvíc brutální. Podobný konec jsem tak nějak očekávala už od poloviny knihy akorát bez toho únosu teda. Z předchozího dílu to vypadalo, že si i Erika užije v soukromém životě chvilky štěstí, ale tady to zase tak trochu zapadlo, tak snad se také dočká, určitě si to zaslouží a neskončí s láhví v ruce, jak to ve většině kriminálek, nevím proč, bývá. ;-)

zanekzoltecu
17.01.2024 5 z 5

Betálný jaxviňa! S borcem, keré teda nebyl žádné dobrman, doslova vykóřila ve finálce jeho hajfica. Tý bylo škoda, byla to tuty láčová kobery, ale byla naivní, jak plavací kolo se zátěží. V řepě těžká pustevna, když džerymu hópla na ty jeho voltry. Ten ji za vodměnu vobstaral místenku do dubovýho spacáka.
Bichlu doporučuju, séria čím dál lepčí!

Petra101
13.01.2024 5 z 5

Knihu jsem si nechtě přečetla podruhé,ale byla prostě skvělá. Nedám na Bryndzu dopustit a za tři dny jsem ji slupla..no..skoro na jeden zátah :) Erika je boží. Těším se na další.

Nikca153
15.12.2023 5 z 5

Další skvělá kniha.
Nic víc ani psát nemusím!

Fazolecek
21.11.2023 5 z 5

Příběh jako takový mi přišel přitažený za vlasy a na Eriku si stále ještě zvykám =D ale hodnocení nemůžu a nechci dát jiné než 5*

*SPOILER
Nechápu proč Erika přijala pozvání k Marshovým na vánoční oběd

mila2411
31.10.2023 4 z 5

Robert a jeho Erika i na popáté dobře, moc! Hodně krve, hodně temné Temže a nejen jí. Pokračuje i osobní Eričin příběh, který vše příjemně doplňuje.