Zatmění

Zatmění https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87198/zatmeni-87198.jpg 3 8 3

Inspektor Troy série

1. díl

Napínavý příběh se odehrává v Londýně koncem 2. světové války, kdy vrcholí činnost snad všech tajných služeb. Po jednom z náletů na Londýn je v troskách nalezeno tělo zavražděného člověka. Vyšetřováním pověřený detektiv dochází k závěru, že vražda je součástí rozsáhlého spiknutí, jehož nitky sahají do nejvyšších míst spojeneckého vedení a tajných služeb. Při pátrání detektiv nejen naráží na hradbu mlčení, ale především se setkává se záhadnou osudovou ženou. Vyvialos... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

Black out , 1995


více info...

Přidat komentář

georginaa
15.08.2021 2 z 5

Nemám ráda knihy s válečnou tématikou, i když je to detektivní vyšetřovatel Troy, moc mě to prostě neoslovilo. Další díl číst nemám ani potřebu.

cantona
25.02.2016 1 z 5

Kniha naprosté zklamání. Tohle není žádný thriller, ba ani ne detektivka. Tohle je nuda! Kniha naprosto postrádá atmosféru a napětí nevidělo ani z vlaku! Hlavní hrdina je tak nesympatický a nudný, že člověk obrací oči v sloup. Nejvíc mě rozsekalo, že jako policista ani nenosí zbraň a že neumí střílet!!! Dávám jednu hvězdu pouze za to, že se děj odehrává v prostředí během 2. světové války, kterou autor celkem dokázal vykreslit.


LG73
07.06.2013 4 z 5

Detektivka s řadou špionážních prvků zasazená do válečného Londýna mě mile překvapila. Autor dokázal vytvořit strhující děj, zajímavou zápletku a dokáže udržet čtenáře v napětí při odhalování skutečného vraha. Snad jedinou výtku bych měla k hlavní postavě detektivu seržantu Troyi, který utrží neuvěřitelné množství šrámu a dostane se tolikrát do přímého ohrožení života až začne mít čtenář pocit, že je skutečným superhrdinou :).

Autorovy další knížky

John Lawton
americká, 1947
2002  68%Zatmění
2003  80%Zlo z Kremlu

Kniha Zatmění je v

Přečtených8x
Knihotéce4x