Dokonalá smrt

Dokonalá smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415168/bmid_dokonala-smrt-0TG-415168.jpg 4 948 235

V kopcích nad Edinburghem se objeví zmrzlé tělo nahé dívky. Téhož dne na druhém konci města zemře bývalý šéfinspektor místní kriminálky George Begbie, který podle všeho spáchal sebevraždu. Tomu se ale zdráhá uvěřit Ava Turnerová, která přednedávnem nastoupila na jeho místo poté, co po letech náročné služby odešel do důchodu. Jaký by mohl mít důvod? Detektivy Turnerovou a Callanacha čeká složité vyšetřování, při němž se ocitnou na hranici zákona. A opět hrají o čas, protože vrah s nevinnou tváří si už vyhlédl další oběti.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Perfect Death , 2018


více info...

Gracinka
Gracinka
16.03.2024 4 z 5

Příběh fajn, i když vraha čtenář odhalí už na začátku.
Mrzelo mě, že Ava s Lucem moc nespolupracovali.
Linka s vyšetřováním smrti Bigbeyho mě vůbec nebavila. Vůbec v knížce nemusela být.

Čmeláček
Čmeláček
09.03.2024 4 z 5

Ani tahle kniha nebyla špatná, i když do dokonalosti jí něco málo chybělo :). No ale Luc s Avou se museli do případu pořádně opřít, než ho vyřešili. Takže za mě zase dost dobrý, akorát za pomalejší tempo dávám protentokrát o jednu star míň :).


ElizPetrova
ElizPetrova
26.02.2024 3 z 5

Musím bohužel přiznat, že jsem z této knihy nebyla tolik nadšená jako z předchozích. Přišlo mi, že byly případy vyprávěny úplně jiným způsobem, vystupuje zde tolik postav, že jsem měla zezačátku problém se v nich vyznat. Zápletky vražd a jejich vyšetřování mě tentokrát také tolik nenadchlo, jako tomu bylo v předešlých dílech. A Ava mě tentokrát vytáčela více než obvykle. Navzdory mé kritice je ale kniha stále poměrně zdařilá a řadí se dle mého k těm lepším detektivním/krimi příběhům.

uzivatel35424
uzivatel35424
23.02.2024 5 z 5

V Edinburghu jsem nějaký čas zila, takže kniha byla pro mě jasná volba hlavně lokaci, protože to město je takové ponure už svou vizáží a musím říct, ze mě to opravdu bavilo. Ale nevim, jestli to nebylo i trochu tím, ze všechny popisována místa znám :-D. Prijemne krimi na večery !

Niu
Niu
13.02.2024 4 z 5

Za mne lepší než druhá kniha. Ava už není tak vrtošivá, i když chyby dělá stejně (sama, sama, jen já sama). Četlo se to dobře, možná se až moc střídaly osoby a události. Mně dost vadily ty vícero směry, kterými se to ubíralo. Za mne by úplně stačila linka s vrahem. Ta druhá linka s organizovaným zločinem byla dost rušivá a ubírala na spádu hlavní linie (aspoň pro mne). Pak to byl takový mišmaš, že jsem nevěděla, co kdo vyšetřuje. Některé kapitoly o Lily, Mině, Christianovi, Bradleym byly takové zdlouhavé, ale chápu, že šlo o vytvoření pouta. Jen mě dost mrzelo zakončení obou případů, neboť se to zdálo dost odbyté - tak dlouho se k tomu dopracováváme a nakonec bum bác, tma, krev a případ vyřešen. Ta Overbecková je co zač? Za mne vede Lively a Tripp. Chtěla jsem dát 5*, ale za ten rychlý finiš dám jen 4*.

hanzmb
hanzmb
21.12.2023 5 z 5

Další skvělá kniha z této série. A zase vlastně 2 samostatné případy. Autorka zachovala vše výborné z minulých dílů a navíc dokázala perfektně vybruslit z možných problémů, které muselo přinést nadřízené postavení Avy. Tentokrát se naopak pohybuje na hraně zákona zase ona. Nejen zajímavá krimi zápletka, ale i poměrně akční. Jen ten návrat Lucovy potence se pořád nedaří :-).

katka134
katka134
01.12.2023 4 z 5

Další super čtení. Autorčin styl mi sedí.
Dvě odlišné dějové linky byly napínavé a vyšetřovatelé se pěkně zapotili.
Těším se na další audio, samozřejmě v podání dokonalého J. Šťastného.

knihomolka78
knihomolka78
27.11.2023 3 z 5

Za mě nejslabší díl série. Nejprve jsem se strašně dlouho nemohla začíst, děj mě konečně chytl asi až v polovině knihy. Pak už to konečně mělo zase spád, i když myslím, že jedno vyšetřování by na jeden díl stačilo.
Nicméně, neskutečně mě štve vzájemný vztah vyšetřovatelů. Na konci minulého dílu to vypadalo, že už to snad bude OK, ale myslím, že Avino nedávné povýšení, tomu moc neprospělo.
Naopak, po tomhle díle začínám brát na milost seržanta Livelyho.

Luci19346
Luci19346
16.11.2023 4 z 5

Pro mě zatím nejhorší díl ze série. Dlouho jsem se nemohla začíst, ale nakonec to chytilo spád a konec se mi četl pěkně.

V knize jsou opět dva paralelní příběhy vražd. Jeden z podsvětí policie a druhý o sociopatovi. Osobně se mi příliš ten policejní nelíbil, ale druhý příběh byl opravdu zajímavý.

Michelle.Bee76
Michelle.Bee76
06.11.2023 3 z 5

Slyšela jsem jako audio knihu. Jan Šťastný - to byla trefa. Příběh jako takový - zdvojený - se mi už tak moc nelíbil, i když jisté okamžiky překvapení zde byly.. Jsem zvědavá na další knihu v sérii. Každopádně protagonisté jsou sympatičtí. :-D Tato knížka je za 3*.

Belanna
Belanna
29.10.2023 5 z 5

Autorka drží laťku.
Opět tu máme dva případy. Napětí ani akce neubývá. Je tu možná méně brutality, ale o to více se dozvíme o soukromí hlavních postav. Ava, Luc a i ostatní si čím dál více získávají moje sympatie (i když bych je místy občas praštila).
Celá tato série je povedená, oceňuji skvělý jazyk paní Fields, její smysl pro detail a um udržet čtenáře neustále ve střehu.

TerapieKNIHOU
TerapieKNIHOU
02.10.2023 5 z 5

Dokonalá smrt je od předchozího dílu diametrálně odlišná. Žádné drsné a brutální vraždy. Byla méně napínavá a akční? Měla pomalejší rozjezd? Yop, ale nevadilo mi to.

Autorka nám kromě zapeklitého vyšetřování sebevraždy bývalého šéfinspektora Begbieho, naservírovala také dokonale propracované a precizně provedené vraždy. Ty mohou na první pohled vypadat jako nešťastné nehody. Vrah zabíjí velice promyšleným způsobem, přičemž jeho oběti si vůbec nejsou vědomy toho, že je látky v jejich krevním oběhu pomalu přibližují smrti. Až dokud není příliš pozdě.

Vraždy jsou motivovány jediným účelem žalem. Pachatel, ukázkový sociopat má zvláštní potřebu - obklopit se zármutkem pozůstalých a doslova se jím opájet. Je až znepokojivé, jak snadno se dají lidé zmanipulovat a jak málo stačí k tomu, abyste si pustili k tělu sociopata.

Co se týče osobní roviny vyšetřovatelů, tak v minulém díle jsme měli možnost nahlédnout do toho Avina. V tomto se svými démony z minulosti naopak vypořádává Luc. Jejich vzájemný vztah je víceméně na mrtvém bodě, a to díky nedávnému povýšení Avy na pozici šéfinspektory. Oba se srovnávají s tím, že jsou postaveni do pozice podřízený/nadřízená.

Překvapivě Vás tu čeká spousta úsměvných situací, seržant Lively prostě rád brousí na hraně, ale myslím že se z něj nakonec vyklube ještě fajn chlápek :D Opět se setkáváme i s novinářem Lensem, který snad už dostal svou dávku vzrušení :D

Budu se opakovat, ale styl psaní autorky je neuvěřitelně chytlavý. Vždy mě ohromí, jak je příběh propracovaný a vše se na konci hezky sejde. Helen má opravdu až neskutečnou fantazii, klobouček.

A Jan Šťastný? Opět pecka.

rimar
rimar
26.09.2023 4 z 5

Prvni polovina byla hrozne chaotická a porad jsem se nemohl začíst. Od poloviny ale děj začíná konečně nabírat obrátky a začal mně bavit. Ty 4 hvězdy jsou zasloužené ale vic dát nemohu. Těším se na dalsi dil ale doufám ze bude stejně dobry jako předchozí díly a lepší než tento.

Michelleee
Michelleee
23.09.2023 5 z 5

Další skvělý díl, který byl ke konci tak napínavý! Tentokrát to nebylo tak drsné a opět se řešili dva různé případy. Styl vyprávění mi vyhovuje. Řeší se zde sebevražda bývalého šéfinspektora a zmrzlá nahá dívka v kopcích. Motiv vraha byl originální a byla jsem v napětí, jak to vše vlastně dopadne...Ve 3 díle se dozvídáme i něco víc o minulosti Luca.

Andrea7272
Andrea7272
06.09.2023 5 z 5

Tento díl nebyl , tak drsný , ale jo dobrý :-)
Jdu na další !!!!

boxas
boxas
31.08.2023 5 z 5

Předchozí díl se mi líbil víc, začátek byl takový nemastný neslaný, ale pak se vše slušně rozjelo a pořád to je solidní nadprůměr.
Se sérií Luca Callanacha a Avy Turnerové jsem zatím spokojená. Příběhy jsou napínavé, vyšetřovatelé zajímavě profilovaní a prostředí Edinburghu zatím má co nabídnout.

marekB78
marekB78
22.08.2023 5 z 5

Pořád ještě to je asi na 5 hvězdiček, ale začátek mi přišel takový nudný. Pak se to rozjelo a oba případy měly grády. Doufám, že další autorčina "Dokonalá " bude napínavá hned od začátku.

Lenča727
Lenča727
31.07.2023 5 z 5

Skvělá! Tentokrát Ava přijde na to, že její oblíbený šéf, kterého obdivovala, nebyl až takový, jak se zdál a že jeho sebevražda nemusela být tak úplně sebevraždou, utajené vyšetřování začíná. Lucovi ani ostatním se s tím nesvěří, jenže to byl nebyl Luc, kdyby ji neprokoukl. Takže kolem je plno pořádných gangsterů, z nichž jde moře strachu, a do toho zase ve městě řádí sériový vrah. Jak jinak, než že se vyšetřují souběžně dvě větve případů a v práci se doplňují a střídají. V tomto díle je víc prostoru věnováno vztahu mezi Avou a Lucem, no hurá, konečně, už bylo na čase. Livery je čím dál víc sympaťák, i když svým osobitým způsobem, komisařka Overbecková pořád stejná kačena, Tripp je čím dál tím bystřejší. Na tuhle sérii jsem si vypěstovala naprostou závislost a po 4 přečtených dílech vlastně nechci přestat číst.

Evaho73
Evaho73
24.07.2023 4 z 5

Táto séria mi čoraz viac pripomína britský krimi seriál Dempsey a Makepeaceová.
Luc Callanach a Ava Turner si tu rovnako získavajú srdcia čitateľov hlavne svojou charizmou a samozrejme aj svojimi výkonmi.
Táto časť bola opäť prerozprávaná z viacerých perspektív a opäť tu išlo o dva samostatné detektívne príbehy.
Za mňa ďalšia skvelá jazda a už sa teším na tu nasledujúcu !

JaninaV.
JaninaV.
04.07.2023 4 z 5

Za mě zatím neslabší díl. Bylo méně násilí a brutality, kdo byl vrah se dalo uhodnout, ale proč vraždil...... takové divné. Ale jinak se to četlo fajn. Na dovolenou si beru další díl.