Takový hněv

Takový hněv https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463512/bmid_takovy-hnev-QHS-463512.jpg 4 258 82

První dívka se vrátila. Druhá takové štěstí mít nemusí… Inspektor Adam Fawley přichází se svým čtvrtým případem. Na předměstí Oxfordu je nalezena zbědovaná dospívající dívka a vypráví děsivý příběh: kdosi ji unesl přímo z ulice, na hlavu jí narazil plastový pytel a odvezl ji na odlehlé místo, kde byla pravděpodobně zneužita. Přesto odmítá vznést obvinění. Detektiv inspektor Fawley případ vyšetřuje, ale bez její pomoci toho mnoho nezmůže. Skrývá to děvče něco, a pokud ano, co to je? A proč má Fawley neodbytný pocit, že už se s podobným případem někdy setkal? Pak zmizí další mladá dívka a on nemá na vybranou: musí čelit své vlastní minulosti a nepříjemným pochybám. Podaří se násilí zamezit včas?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Host
Originální název:

All The Rage , 2020


více info...

Přidat komentář

WaN635
25.03.2024 3 z 5

Tento díl mi přišel o dost slabší než díly předchozí. Snad to byla výjimka.

moudivlacek
04.12.2023 4 z 5

Je to příběh 2 dívek, které se staly obětí útoku nějakého zvráceného muže. No, aspoň tak se to zprvu zdá. Zabloudíme do světa puberťaček, kde se řeší hodně vzhled, oblíbenost v kolektivu, úspěšnost dle jejich měřítek. Běda tomu, kdo se nějakým způsobem tomu vymyká, kdo má relativně vše.... Tak ten si přece zaslouží poznat, že tohle se neodpouští. I když jsem pravdu zjistila rychle, vůbec mi to nebránilo si ji plně vychutnat.
Nad motivem může lecjaký dospělý jen zakroutit hlavou, ale pro ně je to život. Neomlouvám, jen smutně konstatuji.
Jako vedlejší linka příběhu je možnost propuštění sériového vraha z vězení, osobně se to dotýká Adamovy rodiny, a závěr nám napovídá, o čem asi bude další díl.


SimonaP
21.08.2023 3 z 5

Zhruba 250 stran se vůbec nic neděje, pak to tedy dostane trochu spád, konec napínavý. Ale jako celek nic moc.

m2056
19.08.2023 2 z 5

Naprosté zklamání tohle jsem vážně nečekal. První 3. Knihy to se četlo samo tohle moc natažené nezaživné člověk se musí nutit aby četl dál. Raději sáhněte po jiné knize.

rumova_kulicka
16.08.2023 4 z 5

Takový hněv je takový průměr v celé sérii.

kikina28
10.06.2023 3 z 5

Přečetla jsem první tři knihy jedním dechem, ovšem u této jsem se dlouho nemohla začíst. Potom už to mělo spád, ovšem chvíli to trvalo, tohle se mi u Cary Hunter ještě nestalo. Doufám, že další dvě knihy ze série s Adamem Fawlym budou mít zase spád od první strany.

Tyet
03.06.2023 2 z 5

Tahle kniha podle mého názoru ani nestojí za nějaké hlubší hodnocení. Zkrátka je to něco do letadla, do čekárny, do postele, když jste marod. Spousta logických blbostí, nedotažené, vytracené zápletky a jako třešnička na dortu nezbytná úlitba soudobému progresivismu v podobě transgender oběti.

Petronela16
29.05.2023 2 z 5

Asi sa s Carou budem musieť nadobro bez "takoveho hněvu" rozlúčiť, pretože som asi začala mať na ňu vyššie nároky a vôbec nespĺňa moje zakladne poziadavky na dobrú krimi Dej rozvlacny, uz som pomaly stracala niť, no a v polovici ma to premohlo, zatvorila som knihu a koniec....tak strašne ma to nebavilo, že som sa nechcela viac premáhať. Tie dve* davam za obal a na rozlúčku. Ale netvrdím, že mám patent na dobré knihy, proste toto nebolo pre mňa, ale možno inému sadne Ja mávam Care pá pá

Majulle
19.04.2023 4 z 5

Na totu knihu jsem narazila úplně náhodou v knihovně a opravdu stála za to. Jsou zde vcelku krátké kapitoly, dialogy z výslechu a vyšetřování. Jediné za co strhávám hvězdičku je, že občas jsem se v kapitolách ztrácela a nevěděla o co se jedná jelikož zde bylo mnoho postav Ale jinak parádní detektivka o tom, že někdo napodobuje zločiny za které, ale pachatel sedí v base. Sedí právem nebo neprávem? Je tento člověk nevinný? :

ladush
29.12.2022 4 z 5

(SPOILER) Po dlouhé době jsem se vrátila k této autorce detektivek a musím říct, že jsem opravdu do poslední chvíle netušila, kdo vraždil a byla jsem překvapená jak to vše bylo promyšlené.

Zajímavost k ději:
Všimla jsem si jisté nesrovnalosti. Vyšetřovatelé dostali povolení prozkoumat Sashin notebook, Baxter pak dvakrát zmínil na poradě, že zatím neprolomil heslo. Pak už se o něm nikdo nezmínil a mě vrtalo hlavou, proč, třeba by se v něm našly důležité důkazy. Ke konci je řečeno, že byl spolu s mobilem údajně vzhozen do řeky.

Januli
16.11.2022 3 z 5

Zajímavá zápletka, která mě bavila. Knize i prospívá příběh Adama a jeho soukromí v pozadí. A i když kniha mě bavila, nemůžu ji hodnotít vysoko, protože vlastně mě ten závěr a pachatel tak nebavili. Těším se na pokračování, určitě to bude dramo:-)

Dela111
03.11.2022 4 z 5

Čtvrtý díl série Inspektor Fawley má zajímavou zápletku a výborné rozuzlení. Málokdy je takové, častěji autoři volí něco jiného, přitom právě toto je bohužel reálné více než si jsme ochotni vůbec připustit. Opět jsou zařazeny komentáře na sociálních sítích a zápisy z výslechů, ale tentokrát v únosné míře. Výslechy dokonce nejen že skvěle doplňují děj, ale dokonale vykreslují povahu vyslýchaných.
První polovina je trochu pomalejší, naproti tomu v druhé, díky tomu jakým směrem se případ začne posouvat, už atmosféra houstne a děj získá na poutavosti. Rozuzlení je výborné a oceňuji, že ani tentokrát nebyl zařazen epilog, který by vše změnil.
Kdyby byl začátek svižnější, hodnotila bych plným počtem hvězdiček. I tak je to ale velmi dobré detektivní počtení.

alexis818
28.10.2022 5 z 5

Ach,ta vynikající spisovatelka mi ale dává
umí opravdu výborně udržet čtenáře v napětí a pak udeří.Jeste teď mi běhá mráz po zádech.

ivzu77
17.10.2022 4 z 5

Tedy takový hněv ... Mrazí mne z toho si vše představit. Ale super napínavé, přehledné, stále v napětí, musíte pokračovat dál a dál.... Rozhodně nic nekončí vám těším se na letošní autorčinu novinku.

musivila
09.10.2022 5 z 5

Další skvělý případ. Opravdu jsem byla zvědavá, kdo za tím stojí a kam se vše vyvine. Od určité chvíle jsem již začala trochu tušit, ale zas to bylo tak zamotané, že celou pravdu bych neuhádla. Knihy C. Hunter mě fakt baví. Střídání krátkých kapitol vás stále drží v napětí. Zvlášť, když kápnou na nějakou stopu a najednou konec kapitoly a skok na jinou část děje a vy si musíte ještě pár stránek počkat, než se vše dozvíte.
Čtvrtý Fawleyho případ se tentokrát osobně dotýká i jeho minulosti. A zdá se, že ani v pátém díle nebude mít klid.

MichaelaS081
04.09.2022 5 z 5

Kniha se četla sama.Nemohla jsem s odtrhnou. Super. Takový konec jsem nečekala.

hlenicka
16.08.2022 5 z 5

Výborná! Ze začátku jsem se teda obávala,že to bude nejslabší z celé serie,ale pak se to po pulce překulilo a už to mělo náboj a musela jsem to dočíst najeden zátah.

onyx84
14.06.2022 5 z 5

(SPOILER) Typická Cara Hunter...zamotaný jako blázen,lidí jak na Orloji,ale zároveň neskutečně čtivý...tentokrát jsem i pachatele věděl správně,jen teda ne v takovým počtu...ale vše krásně zapadne a Fawleyho parta mi opravdu sedla od prvního dílu...a epilog famózní...trošku jsem něco takovýho tušil a jsem opravdu zvědav, co bude dál...

soukroma
02.06.2022 4 z 5

(SPOILER) Hodně zamotané a komplikované, o náctiletých holčinách, které si neodpustí nic. První třetina taková pomalá, pak se to ale zrychlovalo až do závratného šokujícího rozuzlení. Holt je třeba připustit, že v současném světě se bestialita neomezuje jen na dospělé. Nicméně ta precizní promyšlenost, to se mi nechce věřit. Ale stejně to nedomyslely, tajemství není udržitelné ve více lidech...

L.Helena
18.05.2022 3 z 5

Taková průměrná detektivka, záživnější pasáže se střídaly s docela nudnými a zdlouhavými. Koncem se autorka snažila nalákat čtenáře i na další díl. Navíc mi trochu vadí, jak si pro účely této knihy upravila kalendář.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány krimi únosy

Autorovy další knížky

Cara Hunter
anglická
2018  83%Někdo blízký
2019  87%V temnotě
2020  89%Není úniku
2021  87%Takový hněv
2022  85%Celá pravda

Kniha Takový hněv je v

Právě čtených4x
Přečtených315x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených13x
Knihotéce183x
Chystám se číst146x
Chci si koupit56x
dalších seznamech7x