Celá pravda

Celá pravda https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487667/bmid_cela-pravda-61u-487667.jpeg 4 199 53

Ona dává všanc svoji kariéru, on může přijít o všechno. A přesto jeden z nich lže. Když se tým inspektora Adama Fawleyho začne zabývat obviněním ze sexuálního obtěžování na Oxfordské univerzitě, všichni si myslí, že dobře vědí, o co půjde. Záhy však zjistí, že se hluboce mýlili. Protože tentokrát je obviněna žena, úspěšná akademička a špička ve svém oboru, a obětí je pohledný student, dobře stavěný hráč ragby. Při vyšetřování se však začínají objevovat rozpory ve výpovědích obou stran a zdá se, že čistý štít nemá ani jedna z nich. Celá aféra se navíc začíná propírat na sociálních sítích, a tak inspektor Fawley musí při pátrání po pravdě závodit s časem. Netuší však, že hlídat by si měl především své nejbližší. Jeho rodinu začínají dohánět stíny minulosti — v povzdálí někdo trpělivě čeká na příležitost, jak se Fawleyho jednou provždy zbavit…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Host
Originální název:

The Whole Truth , 2021


více info...

Přidat komentář

janastok
31.03.2024 4 z 5

Dobrá detektivka plná falešných stop, vygradované, trochu uspěchané finále a epilog, který jako vždy vše mění.

Hvězdinka
20.10.2023 4 z 5

Další případ inspektora Fawleyho, další díl, který si udržuje svoji vyšší laťku. Příběh mě bavil, prolínalo se tu více linek, vše logicky vyústilo v jednu. Těším se na další knihu.


Jiparis
02.09.2023 5 z 5

Dvě paralelně se rozvíjející linie příběhů, kde dochází neustále ke zvratům a nic není jasné. Snad jen malé minus za zamlžený konec, ale i to udržuje napětí.

Blanka586
25.05.2023 4 z 5

Kniha byla složitě napsaná, příběhy se prolínaly a v ději jsem se trochu ztrácela
Ale závěr napínavý.

Sulmo
13.04.2023 3 z 5

Námět dobrý,aktuální. Nic není takové,jak se zdá...A hledat pravdu je někdy opravdu těžké. Dávám míň hvězdiček, protože to byl slabší díl série. Ale i tak mám tuto sérii v oblibě.

Agatha84
09.04.2023 3 z 5

Ve srovnání s předchozími případy byl tento jen takovým slabším odvarem. Příliš roztříštěnosti s mnoha různými vyšetřováními (i když víte, že se nakonec vše pospojuje, leze to na nervy a rozptyluje to), nekonzistentní tempo a konec tam autorka tak nějak zapomněla připsat, resp. závěrečná gradace se změnami přístupu zúčastněných byla hodně mimózní.
Nevadí, příště to bude určitě lepší :-)

konicekbily
19.03.2023 4 z 5

Autorka sepsala pěkný dvojitý příběh, zápletky vypilovala a potom náležitě objasnila. Píše hezkým stylem, má obrovský smysl pro detaily. Čte se dobře. Jediné, co bych mohl postrádat, jsou vsuvky ze sociálních sítí a výběru z tisku. Toho je tam podle mne příliš moc.

Janaves
24.02.2023 5 z 5

Čtivé, napínavé, super závěr.

hlenicka
21.02.2023 5 z 5

Sice mi ten konec přišel takový zašmodrchany,že sem nevěděla,která bije a co to ti studenti mluvili,ale bez spoileru tedy... Super další díl, Adam je můj oblíbenec a pokaždé mu držím palce, tady sem už ale mačkala už víc :-) sice sem pak tak nějak tušila o co jde a kdo to je,ale to nevadilo v ději,který byl napínavý od začátku do konce.

Januli
11.01.2023 3 z 5

Tak další díl Adama Fawleyho za mnou a nadšením bohužel neskáču. Tím,ale nechci říct, že by mě kniha se nelíbila, jen mě až tak neoslnila. Nějak jsem se nebála, že by Adama usvědčili... Uvidíme co přinese další díl.

LeSk
01.01.2023 5 z 5

Perfektní zápletka, totálně mě kniha vtáhla do děje a do poslední stránky jsem netušila, "kdo" to byl. Samozřejmě jsem byla vedle jako jedle. Kniha se čte "sama", nedá vám spát. Doporučuji.

Maky806
29.12.2022 5 z 5

Bylo na můj vkus takový nějaký zamotaný, ale jinak dobrý.

soukroma
30.11.2022 4 z 5

Zašmodrchané a roztahané až hanba, ale dobré.

Denisa232623
21.11.2022 2 z 5

Zatím poslední a za mě nejslabší případ Adama Fawleyho.. Knihu jsem četla dlouho, bylo to roztažené a část o zneužívání absolutně nezáživná..
Kdybych mohla hodnotit zvlášť část o zneužívání a část o Adamovi tak by to bylo 1/5..

Dela111
09.11.2022 5 z 5

Zatím poslední díl série je hodně povedený. Řeší se případ sexuálního obtěžování na akademické půdě, kde velmi dlouho vůbec není jasné, jak to bylo, kdo lže a kdo mluví pravdu. Zároveň se do velkých problémů dostává sám hlavní hrdina Fawley, když je z vězení propuštěn někdo, koho pomáhal dopadnout a odsoudit. Autorka obě zápletky výborně zamotala, pořádně vyhrotila situace a udělala děj maximálně zajímavý a napínavý.
Cara Hunter má svůj vlastní, velmi osobitý styl psaní. Hodně používá přepisy z výslechů, často i komentáře na sociálních sítích a v tisku. Tentokrát zařadila podcasty jednoho pořadu, které budou hrát důležitou úlohu při objasnění Fawleyho případu.
Na závěr je opět zařazený epilog, ale ten už jen dovysvětlí to, co už čtenář z děje ví. Vypadá to, že autorka po prvních dvou dílech už upustila od toho, aby změnou v epilogu udělala ze svých hlavních hrdinů hlupáky. Za mě je to určitě krok správným směrem.
Tento díl mě bavil, neměl přehnaně pomalý rozjezd a chválím i zápletky.
90%

KatyM.
04.11.2022 5 z 5

Opět další super díl, série se mi moc líbí. Již se těším na další díl.

rumova_kulicka
24.10.2022 4 z 5

Za linku Fawleye 5, tam jsem skoro nedýchala. Za linku zneužití jen 3. Byla na mě příliš rozvláčná, bylo ji moc, pořád se měnili podezřelí. Navíc to rozhřešení... "Opakovaný vtip přestává být vtipem."
Jinak mě série baví, baví mě forma, proložení výslechy, konverzací v chatu apod.

musivila
23.10.2022 5 z 5

Tak je mi líto, že už jsem dočetla poslední pátý díl s inspektorem Fawleym.
Byla to tedy jízda a wau super, moc jsem si čtení užila. Doufám, že brzy vyjde další kniha od C. Hunterové, která se zařadila mezi mé top spisovatele. Doporučuji.

Jak už bylo naznačeno na konci 4. dílu, zdá se, že minulost Fawleyho dohnala a někdo se chce mstít. Tentokrát autorka Fawleymu pěkně zavaří. Do toho všeho sledujeme ještě vyšetřování případu sexuálního obtěžování na Oxfordské univerzitě. Kde není vůbec snadné přijít na čí straně pravda je. Občas mě tam tato dějová linka rušila.

Pozn.: Na začátku knihy je shrnuta charakteristika jednotlivých postav vyšetřovacího týmu, což jsem rozhodně uvítala. A mohlo by to být u každé knihy, která spadá do několikadílné série. Vzhledem k tomu, že mezi díly je např. roční prodleva, motá se mi to poté s jinými.

Makůvka
21.10.2022 5 z 5

Už jen začátek knihy mě potěšil, protože autorka začínající čtenáře této série seznamuje s vyšetřovacím týmem a mě dokonale osvěžila paměť, neboť mám po čtení jiných krimi sérií v postavách občas hokej.
Jinak, kniha se mi moc líbila, byly zde vyšetřovány dva na sobě nezávislé případy. U případu, který řešil sexuální obtěžování se musím přiznat, že až do poslední chvíle jsem si nebyla jistá, která strana lže, a s každou další kapitolou jsem musela svůj názor přehodnotit.
Druhý případ, který se týkal inspektora Adama F. byl důmyslně promyšlený a moc se mi líbilo, jak to bylo krůček po krůčku rozplétáno. Konec byl napínavý, ale za mě si myslím, že ho autorkou trošku moc uspěchala. Ale i tak velká spokojenost a doufám, že se budeme moci těšit na další osudy Adama a celého jeho týmu.

Kekik
18.10.2022 5 z 5

Velmi chválím úvodní přehled klíčových členů týmu. To bych povinně zavedla u všech detektivních sérií.
U třetího dílu jsem psala nejlepší díl, u čtvrtého dílu jsem psala nejlepší. A teď k pátému nemohu napsat jinak, než že se jedná o nejlepší díl. Ovšem zřejmě jen do té doby, než vydají následující díl. Celá série je úžasná.
Podcast Jocelyn byl velmi zajímavý. Potěšilo mě, že jsem hned pochopila, proč byl v knize důležitý. Nebudu spoilerovat v které epizodě to je, ale jakmile jsem si to přečetla, věděla jsem, jak to bylo. Na konci se mně to potvrdilo.
I když má kniha přes 400 stran, a menší formát písma, přečetla jsem ji za pár hodin. Oba případy byly velmi zajímavé. Epilog, jak už bývá zvykem, mě lehce naštval, vzhledem k tomu, k jakému výsledku došli vyšetřovatelé. Vypadají poté neschopně. Ale přeci jenom už jsem tomu u této série navyklá. A tým mám moc ráda. Já jim fandím.

Knihu doporučuji

Štítky knihy

vraždy znásilnění

Autorovy další knížky

Cara Hunter
anglická
2018  83%Někdo blízký
2019  87%V temnotě
2020  89%Není úniku
2021  87%Takový hněv
2022  85%Celá pravda

Kniha Celá pravda je v

Právě čtených2x
Přečtených239x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených12x
Knihotéce162x
Chystám se číst117x
Chci si koupit41x
dalších seznamech4x