Inkvizitor

Inkvizitor https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48627/inkvizitor-48627.jpg 4 27 7

Příběh začíná příjezdem otce Tobiase do německého městečka, kde má vyšetřovat ženu obviněnou z čarodějnictví. Tobias není žádný fanatik, kterému stačí pár pomluv, a k vyšetřování se snaží přistupovat s rozumem a především spravedlivě. Zjišťuje opravdu hrozné věci - zkažená voda, znetvořené děti a různé další pohromy sužují obyvatele městečka, kteří jsou z těchto událostí velice rozrušení a požadují viníka. Vše se zkomplikuje, když otec Tobias zjistí, že obviněná je dívka, kterou kdysi velmi miloval. Jako vyšetřovatel chce nalézt pravdu, ale stojí před těžkým úkolem: musí bojovat nejen s místními obyvateli, ale také sám se sebou a svou minulostí.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Der Inquisitor


více info...

Přidat komentář

Pitu
19.08.2020 4 z 5

Byla to první z mých dobrovolně přečtených knih v dětství. Pamatuji si, že jsem knihu přečetla jedním dechem a po čase jsem si ji přečetla ještě jednou. Mě se líbila.

tabaluga
01.08.2019 3 z 5

Knihu jsem si vybrala pro splnění jednoho z požadavků Čtenářské výzvy roku 2016, ale musím říci, že kniha mne moc nenadchla. Bylo tam spoustu chyb, některá slova se ve větě i opakovaly a na mne to působilo rušivým dojmem. Mám ráda historické knihy, ale tato mne opravdu zklamala. Námět zajímavý, kdy inkvizitor má odsoudit bývalou lásku svého života ke smrti na hranici, ale autor to nedokázal již proměnit... Čtivé to bylo, ale určitě se z toho nechalo dostat mnohem více. Ten konec mne naprosto uzemnil...Ale jednou ke čtení stačilo...


lancelot
30.10.2016 3 z 5

Kniha se dobře četla a na volný víkend celkem bodla. Jen ten konec mě trochu zaskočil.

irousek9
27.06.2016 5 z 5

Mi se to líbilo.

Lady Dracula
12.09.2014 3 z 5

Smíchejte: trochu čarodějnictví, trochu romantiky, přidejte dcl zkažené vody a špetku kýče a za stálého míchání nechte na mírném ohni povařit. Až směs začne bublat, přisypte pořádnou dávku sektářství a na závěr přidejte ždibíček církve. Pokrm lze podávat i studený.
*
Kniha není špatná a konec je překvapivý, ale pořád se nemohu zbavit dojmu, že se jedná o dílo buď rozpracované nebo o začínajícího autora (životopis mne vyvedl z omylu). Za mě, i přes ten podivuhodný koktejl, který sice až tak špatný nebyl, kniha na víc jak 3 hvězdičky nedosáhne :)

Mona28
08.08.2013

přečteno za dva dny se zajímavým koncem

kryspin66
06.01.2013 4 z 5

Poutavá kniha. A docela zajímavé rozuzlení.