Inkové – Sluneční princezna

Inkové – Sluneční princezna https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21862/inkove-slunecni-princezna-21862.jpg 4 9 1

Inkové série

1. díl >

První část trilogie. Příběh pozoruhodné lásky incké princezny a španělského důstojníka během neuvěřitelné cesty kapitána Pizarra za zlatem Inků a následným dobytím jejich říše. – Jedenáctý vládce Inků umírá. Ale místo aby ustanovil svého následníka, svěřuje během své poslední noci tajemství své říše záhadné dívce s modrýma očima. V té době se náhle ,,vynořuje z oceánu“ skupina bílých vousatých cizinců, vyslaná Karlem V. a připravená nemilosrdně splnit svůj cíl – najít zlato pro sebe a svého krále. – Historický román, nepostrádající napětí ani romantiku, vychází ze skutečného dobového prostředí.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Inca - Princesse du Soleil , 2001


více info...

Přidat komentář

nero 13
17.09.2022 4 z 5

(SPOILER) První díl trilogie o tom jak padla Incká říše nebyl špatný, ale musím to porovnat se sérií Bůh války od Grahama Hancocka která má podobné téma a to zánik říše Aztéků a tam byla kvalita i přes lehkou fantasy vložku o řád vyšší. Také postava conquistadora Hernána Cortése mi přišla o dost charismativnější než jak je zde vylíčen Francisko Pizarro.
Sluneční princezna končí zajetím Inckého vládce Atahualpy, který právě vyhrál bratrovražednou válku o nástupnictví na trůn nad svým bratrem Huascarem a je zrádně zajmut Španěly na náměstí ve městě Cajamarca, tady Pizarro kopíroval Cortése který se stejně zmocnil Aztéckého panovníka Moctezumy II. a teprve teď může být zahájeno to pravé dobývání Incké říše, které by čtenářům měly popsat další dva díly.

Štítky knihy

Inkové

Autorovy další knížky

Antoine B. Daniel
francouzská
2003  84%Inkové – Světlo Machu Picchu
2003  78%Inkové – Sluneční princezna
2003  80%Inkové – Zlato Cuzca

Kniha Inkové – Sluneční princezna je v

Přečtených14x
Knihotéce13x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x