Tajemství kůže

Tajemství kůže https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381336/mid_ink-tajemstvi-kuze-HjK-381336.png 4 224 58

Ink série

1. díl >

Představte si, že žijete v zemi, kde každá přelomová událost, každé důležité rozhodnutí, všechno, co pro vás má nějaký význam, skončí na vašem těle jako tetování. Po smrti pak z potetované kůže vytvoří knihu, která bude vašim potomkům sloužit jako vzpomínka na vás a vám jako záruka věčného života. V takovém světě žije Leora. Když její otec zemře, Leora by dala cokoli, jen aby mohl v paměti ostatních žít navždy. Ví totiž, že její otec si zasloužil, aby jeho kniha kůže se záznamem celého jeho dobrého života přetrvala navěky. Když však zjistí, že z knihy jejího otce někdo kus vyřízl a knihu upravil, musí se pustit do pátrání, které ji přiměje zamyslet se nad tím, zda svého otce vůbec znala. A jestli zná samu sebe. A jestli všechno, v co celý život věřila, je vůbec pravda. Tak začíná rozplétání strašného tajemství…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Ink , 2017


více info...

klaraj093
klaraj093
02.01.2024 3 z 5

Kniha má poměrně zajímavé téma k prozkoumávání, tetování v dnešní době zajímá hodně lidí, ve spojení s fantasy světem nám to dává zajímavý příběh. Já jako čtenář, nejsem zrovna příznivec fantasy, kniha mě bavila zhruba na 3 hvězdy, ale celkem dost se to táhne, na můj vkus, ne že by to ale nemělo potenciál. Jsem poměrně dost zvědavá na další díl. Zhruba od třičtvrtě knihy mě to už bavilo dost a bylo to napínavé.

Meg1
Meg1
11.09.2023 3 z 5

Dva světy Označení a Prázdní. Dva světy, dvě strany jedné mince oddělené zdí. Dva národy, které ne navzájem nenávidí. Trilogie začíná ve světě Označených, kde se seznámíme s hlavní hrdinkou Leorou. Žije pravdivý život Označených s neotřesitelnou vírou, že věci jsou tak jak je vždy učili. Jednoho dne však zjistí, že ve městě operuje skupinka lidí, kteří spolupracují s Prázdnými, jaké je Leořino překvapení když zjistí, že jedním z nich je její otec a že i ona sama má k Prázdným blíž než by čekala. Celá trilogie je takovou oddechovkou, příběh je napínavý i když některé zvraty a změny v příběhu pro mě byly nepochopitelné a tak nějak narychlo, škoda že si autorka s příběhem více nepohrála, námět určitě super!


anebar
anebar
16.02.2023 3 z 5

Obálku knihy mi záviděli i v nemocnici. Nejsem cílovka, ale u knihy jsem si odpočinula. Ale něco ji chybělo, příběh byl pouze příběhem, který mě nevtáhnul tolik, jak jiné knihy. Příběh je však jedinečný a určitě přečtu i další díly. Na dovolenou u moře, nebo když jste nemocní, doporučuji.

cukrovka
cukrovka
28.09.2022 4 z 5

Krásná obálka, zajímavý námět. I když je knížka pro mladší čtenáře, mě docela zaujala. Zajímavý svět, kde se všechny události zapisují na kůži. I svět prázdných může být zajímavý. Nic náročného, ale pro oddech dobré.

E.Wictoria
E.Wictoria
18.07.2022 4 z 5

Řekla bych že hodnocení většiny lidí odpovídá. Jedná se o hezkou, zajímavou dějovou linku která není nijak zvlášť složitá. V knížce se většinou něco děje, ovšem kolem strany 200 je to trochu zdlouhavější, alespoň z mého pohledu. Určitě ale doporučuji, jedná se o zajímavé téma. Celkově mi v mozku při čtení knihy pořád běhala myšlenka, jak by tenhle systém fungoval v realitě. Zajímavé je si také pohrát s myšlenkou prázdných.

vlkove
vlkove
28.04.2022 5 z 5

Hodně nenáročná fantasy s dystopickými prvky. Nic složitého s originálním námětem, zpracování řadím mezi lepší průměr. Nečekejte žádné extra zvraty, je to takové hodně volně plynoucí. Postavy zajímavé ale zatím nedokáži posoudit zda sympatické. Pro mě velká oddychovka, náročností bych to přiřadila k sérii Univerzita výjimečných (Joelle Charbonneau).

zazvorka
zazvorka
20.01.2021 3 z 5

Nádherná obálka, zajímavý rozjezd na začátku, neotřelý nápad - tetování. A pak to ztrácí šťávu a začíná to být takové... prázdné? Nicméně přiznám, že bych si ráda přečetla i další díly, třeba se vlak zase rozjede a zamíří správným směrem!

SaraArang
SaraArang
09.11.2020 3 z 5

Taková průměrná YA. Zajímavé téma a originální, ale za mě tedy špatně zpracováno. Já se celou dobu nudila. Postavy takové nijaké... Nebylo to úplně špatně, ale ani mě to nenadchlo. Určeno spíše pro mladší čtenáře, nebo méně náročné, kteří nečekají extra velký děj. Jinak obálka knihy je moc hezká, zaujme na první pohled.

Alice146
Alice146
21.08.2020 2 z 5

Námět byl super, kniha mě v knihkupectví hned zaujala. Koupila jsem si jí s tím, že jí zkusím. Kniha mě ale zklamala. Postavy špatné, s žádnou jsem se nedokázala sžít. Děj nudný. Knihu ke dvěma hvězdičkám zachraňuje pouze její fajn námět a závěr, který se mi vcelku líbil. Jinak ale za mě špatné a do dalších dílů se rozhodně pouštět nebudu.

NymphMaeve
NymphMaeve
18.08.2020 5 z 5

Kniha mne vábila už od jejího vydání, čekala jsem ale, až bude série kompletní. A hned jsem se do ní pustila. Koupě rozhodně nelituju, protože je to jedna z mála knih, která mne ovlivnila i v reálném životě. Už se moc těším, až se začtu do dalších dílů. Příběh je velmi pečlivě propracovaný, stejně tak i samotné postavy. Filozofie světa, ve kterém Leora žije je v něčem nepochopitelná a v jiném zase tak podobná tomu našemu, až se tomu věřit nechce. Postavy se vyvíjejí a o zvraty není nouze. K tomu všemu je ještě povídání doplněno pověstmi a legendami. Místy je děj tak napínavý, že se nechce odtrhnout. Leora i Verity mi moc přirostly, jako dobré kamarádky a i když vím, že cílová skupina jsou mladší čtenáři, mne kniha opravdu velmi zaujala a moc se mi líbila. Zamyslela jsem se nad určitými aspekty života a určitě mi přečtení dalo něco navíc. Jsem napjatá, jak si dále Leora povede, protože ten konec je skutečně otevřený k druhému dílu. Rozhodně doporučuji.

Domulenka
Domulenka
17.05.2020 4 z 5

Kniha je klidne čteni, zezačatku popisuje, pak se vic rozjede a nakonci jste napnuti. :-)

Ellinek
Ellinek
13.05.2020 4 z 5

Pro mě skvělá knížka. Celé to poselství knihy se mi moc líbilo. Boj mezi dvěma "odlišnými" rasami, útlak slabších, nesympatický starosta, kterému nevěřím ani nos mezi očima, manipulace systému - vlastně jsem nejdřív ani netušila, co za příběh to čtu, ale jakmile jsem si uvědomila všechny tyhle detaily, kniha hned dostala nový rozměr. Ano, děj se sice poklidně táhne, ale v tomhle případě mi to ani nevadilo. Nápad s tetováním je skvělý a celý ten svět, především jeho legendy a pověsti, mi učaroval. Zápletka a tajemství kolem hlavní hrdinky sice byla předvídatelná, ale Leora byla po dlouhé době sympatická dívčí postava, které jsem nutně nepotřebovala vrazit pár výchovných. Těším se na pokračování, které musím okamžitě sehnat.

uteklazreality
uteklazreality
03.04.2020 3 z 5

... tajemství, nadřazenost, hledání pravdy, přátelství, víra a odvaha, obavy z budoucnosti
.
Kdokoliv se na mě podívá, přečte můj život. Každá událost v mém životě je mi vepsaná do kůže a slouží jako kniha dobrých a špatných skutků. Nic nemůžu úkryt, každá tečka a každá barva má svůj význam. Nenamáhám se cokoliv říct, ostatním stačí jen pohled na mou kůži. Moje cesta je předem určena. .

DeathHarmony
DeathHarmony
02.01.2020 4 z 5

Asi takhle: Je nápad dobrý? Rozhodně ano. Je zpracován hezky? Podle mě ano. A má příběh pořádnou šťávu? Nooooo... podle mě je to spíše oddechové čtení. Samozřejmě tam je zápletka, dokonce i celkem napínavá, ale něco tomu prostě chybí. Hlavně je kniha poměrně krátká, takže se tam nestihne odehrát mnoho. Mám už však přečtený 2. díl a vesele čekám na 3., takže vím, že první kniha byla napůl pouhý úvod do celého dění a více se to možná rozjelo až v té druhé...
Každopádně jsem celkem spokojena:)

Cometka
Cometka
12.12.2019 4 z 5

Kniha mi dlouho ležela doma, nějak jsem se na začátku úplně nezačetla a odložila ji. Byla to chyba.. líbí se mi jak nápad s tetováním života na tělo, tak kontrast s Prázdnými. Těším se na další díl a hlavní hrdinku. Je sice trochu zmatená, ale kdo by nebyl, kdyby se dozvěděl to, co ona a ještě takovým způsobem. Určitě doporučuji nejen náctiletým.

Kacennnka
Kacennnka
03.11.2019 4 z 5

Tohle bylo velice zajímavé čtení. I když se tam toho moc nestalo, nabídla kniha velice zajímavý a propracovaný svět. Trochu mi nesedělo, že se mytologie opírala o místní lidové pohádky, ale bylo to pořád snesitelně vysvětlné. Hodně se mi líbila psychologie postav a i proměny v dystopické společosti. Hlavní hrdinka mi ale nebyla dostatečně sympatická.

6484
6484
22.07.2019 2 z 5

Podle mě je to dost neobvyklé téma. Nelituji, že jsem si knihu koupila. Vůbec nevím komu by se to mohlo líbit.

Romča11
Romča11
01.07.2019 5 z 5

Ink: Tajemství kůže je prvním dílem série Ink a patří do žánru young adult fantasy.
Mně osobně se kniha velmi líbila. Určitě by se našlo pár chyb, ale zde pro mě převážily klady téhle knížky.
V prvé řadě má tahle knížka velmi originální námět a téma. Umíte si představit, že všechny vaše činny máte vytetované na kůži? Kolik vám je, vaše povolání, jestli jste něco ukradli nebo někoho zabili? Všichni vidí, kdo jste a ani nemusíte pípnout. Já si to tedy představit neumím, ale takhle to ve Svatoměstí a dalších městech v tomto světě chodí. Lidé věří, že díky tomu a díky tomu, že z jejich kůže po smrti udělají knihu, si je lidé budou připomínat a pamatovat navždy a nikdy tedy nezemřou.
Pro mě tahle kniha byla velmi čtivá. Skoro jsem se nemohla odtrhnout a nemusela jsem se do čtení nutit. Knížku bych přečetla jedním dechem, kdybych měla čas.
Co se týče postav, tak hlavní hrdinka mi někdy až tak sympatická nebyla, ale někdy jsem ji měla ráda. Měnila často názory, ale dost často to bylo pochopitelné, jelikož se kolem ní odhalovala různá tajemství.
Kdo mi vyloženě lezl na nervy byla její máma. Ta byla vykreslená jako docela nesympatická, sobecká. A to musela Leoře pravdu tajit tak dlouho? Myslím, že jí to mohla říct daleko dřív.
Velké plus knihy je, že romantická linka tady skoro není. Leora prostě nemá moc času na to, aby řešila nějaké milostné problémky. To velmi oceňuji.
Dalé oceňuji to, že pro mě byla kniha jen lehce předvídatelná. Většinou jsem jenom valila oči na různé zvraty.
Ten svět, který autorka v této knize vystavila mi přijde skvělý. Máte pár měst, kde žijí tetovaní se svou vládou a jsou dobří a pak jsou tu prázdní, kteří žijí ve vyhnanství, kteří se odmítli nechat potetovat a páchají trestné činny. Jsou ti zlí. Když se ale zamyslíme nad reálností tohoto světa, tak si myslím, že by jejich systém vlády dlouho nevydržel. Ten systém má své mouchy.
Závěrem ale můžu říct, že mě kniha hodně bavila, vtáhla mě a hltala jsem ji jak žadnou jinou knihu dlouho ne. Dokázala jsem u ní zapomenout na okolní svět a zajímalo mě, jak to dopadne.

Fantasysvet
Fantasysvet
09.05.2019 4 z 5

Mimoriadnym plusom knihy je samotná jej obálka. Jej dizajn knihu predáva sám. Pochváliť musím aj prekladateľku Katarínu Slivkovú, ktorá knihu preložila výborne (z deja ma pomerne nemilosrdne vie vytrhnúť pravopisná chyba, a tých v poslednom čase býva v knihách akosi veľa). V tomto prípade Tinta vyhrala na plnej čiare! Vytknúť však musím jednu vec, a tou je gradácia príbehu. Keď sa konečne deje niečo napínavé, odrazu príde koniec. Rýchly, nepremyslený, umelý, zbytočný. Nie, kniha nie je nudná, to vôbec nie. Len je každému odrazu jasné, že si necháva rozuzlenie všetkého, čo sa navôkol hlavnej hrdinky deje, pre ďalšiu časť, čo ale nemusí byť dobrým marketingovým ťahom. Aj keď zámerom spisovateľky je motivácia čitateľa pre kúpu ďalšej knihy, je potrebné, hlavne pri dlhších sériách, aby jednotlivé príbehy odohrávajúce sa v jednotlivých častiach boli aspoň sčasti uzatvorené. Nech čitateľovi niečo odovzdajú, niečo ho naučia, alebo mu jednoducho normálne prerozprávajú jednu z mnohých zaujímavých príhod. Ale, čo si povieme? Trochu toho marketingu občas nezaškodí.

Calla2002
Calla2002
03.05.2019 4 z 5

Je to tak 4,5* když se nad knihou teď tak zamyslím, do poloviny se tam v podstatě nic nedělo, ale vynahradil to konec a to, že mě velice zaujal ten svět. Přišlo mi to kouzelný, konečně něco nového, co člověka nadchne a překvapí. Četlo se to rychle, možná spíš oddychovka, ale myslím, že to stálo za to.

Štítky knihy

anglická literatura tetování pro mládež fantasy

Autorovy další knížky

Alice Broadway
britská, 1980
2018  74%Tajemství kůže
2018  75%Jiskra
2020  74%Jizva

Kniha Tajemství kůže je v

Právě čtených5x
Přečtených302x
Čtenářské výzvě40x
Doporučených12x
Knihotéce187x
Chystám se číst176x
Chci si koupit48x
dalších seznamech3x