Iniciály B. B.

Iniciály B. B. https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62308/bmid_inicialy-b-b-64b532f58aa6c.png 5 21 7

Upřímné, mnohdy šokující, memoáry megahvězdy francouzského filmového nebe, která se stala předmětem touhy všech mladíků padesátých a šedesátých let. Brigitte Bardotová, nejznámější a nejpopulárnější herečka své doby, vypráví v této knize o svém životě. Kniha, na které pracovala jednadvacet let, končí v roce 1973, kdy definitivně opustila filmový svět. Kniha obsahuje verše otce herečky Piloua. Verše přeložil Jindřich Veselý.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Initiales B. B. , 1995


více info...

Přidat komentář

rennata
12.07.2023 4 z 5

Keby sa Brigitte Bardot neangažovala v ochrane zvierat, neobhajovala staré tradičné Francúzsko a nemala protiimigračné postoje, tak by ma asi nenapadlo čítať jej autobiografiu či si pozrieť jej filmy. No a bola som prekvapená. V knihe je veľa zaujímavých opisov Francúzska i ďalších krajín v 50.-70.tych rokoch (vrátane miest ešte nedotknutých turizmom), prostredia slávnych ľudí a filmového priemyslu... Obzvlášť ma uchvátili pasáže o miestach, ktoré už nie sú (lebo ich tupý dav zničil) a začiatok Brigittinej kariéry. Jej stiesnenosť a plachosť, prirodzenosť a stratenosť som chápala, no neustále opisy toho ako nevie byť sama a striedanie chlapov či reči o záchrane zvierat, šli občas na nervy (a sem tam si odporovala tým, že nechce zabíjanie zvierat, ale následne opisovala aké mäso sa jedlo), no celkovo je to veľmi zaujímavá kniha (a aj to mäso nakoniec prestala jesť :-D).

encyklopedie
04.10.2018 5 z 5

...jedna z nejlepších životopisných knih ....bez příkras, bez sentimentu ....prostě ze života....navíc se jedná o můj největší idol z mládí
jasných 100%


Devorah
14.11.2017 4 z 5

Čekala jsem dle hodnocení tady od této knihy více. Začátek se trochu vleče, jakmile se dostáváme do období éry "A bůh stvořil ženu" kniha se rázem stává čtivější. Je úžasné sledovat s kolika známými lidmi se během své kariéry potkala - přičemž většina z nich již nežije. Co se stylu týče, není mu moc co vytknout, nicméně občas má Bardot tendence sklouzávat k moc popisným pasážím a ty se rázem stávají nudné. Naštěstí jich není moc a celkový dojem to nekazí.

intelektuálka
30.07.2017 4 z 5

Moje oblíbená herečka a rebelka. Kolik péče věnovala opuštěným zvířatům!
Tím spíše jsem nechápala její vztah k synovi.
Kdo ji má rád, určitě si přečte.

radka2752
31.08.2016 5 z 5

Tahle kniha se mi cetla velmi dobre, zacatek me malinko nebavil, ale jakmile se dej posunul k 16 letum a dale, nemohla jsem ae od knihy odtrhnout. Libi se mi jak to popisuje, ze pridava casto svuj vlastni nazor na vec, i to ze nejde pro ostrejsi slovo daleko. Na nektera jeji dobrodruzstvi mam svuj nazor, avsak sepsane je to pro me dobre a chytlave.

Danka1975
30.01.2016 5 z 5

To s jakou "upřímností" a bez jakéholiv "studu" Brigitta popisuje svůj život, vás kniha až pohltí. Nebere si "servítky" na své herecké kolegyně, na své partnery a postoj k se svému dítěti, synovi mě šokoval. Na druhou stranu se cení upřímnost a to, co by se člověk bál říci nahlas, že se to nesluší, tak tohle B.B. opravdu neřeší :-)).. .až mi přišlo, jakoby chtěla autorka za každou cenu šokovat. . . , ale do nikoho člověk nevidí a nepřísluší mi někoho soudit. Každopádně knihu doporučuji. . . .Také se dozvíte, jak mohla vypadat Angelika a ke komu z hereckých hvězd cítila sympatie. Lásku největší určitě věnuje zvířatům a můžem se domnívat jak je na tom s láskou k lidem.. . ."Bardotka" ale bude pouze jedna!!! :-)

NoelHudson
23.11.2014 5 z 5

Brigitte je až brutálně upřímná a líčí svůj život do podrobných detailu! Doporučuju! Jedna z nejlepších autobiografií které jsem kdy četla!

Štítky knihy

herečky autobiografie Brigitte Bardotová, 1934

Autorovy knížky

Brigitte Bardot
francouzská, 1934
1997  90%Iniciály B. B.

Kniha Iniciály B. B. je v

Právě čtených1x
Přečtených30x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených7x
Knihotéce18x
Chystám se číst10x
Chci si koupit3x
dalších seznamech3x