Indiánská romance

Indiánská romance https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22704/bmid_indianska-romance-IgD-22704.png 4 23 3

Do vysněné Dešťové země kdesi na svazích jihoamerických And přijíždí malá Kateřina z Prahy, aby tu se svým otcem Františkem Karabinem prožila podivuhodný, takřka pohádkový příběh. Karabin dešťovou zemi důvěrně zná, před lety tam žil a neváhá proto přispěchat jí jako diplomat na pomoc, když je o to požádán. Kateřinu bere s sebou, aby mohla ten daleký kraj, kde se narodila, poznat. A protože je to kraj přímo kouzelný, nestačí děvče údivem oči otevírat a nevychází z údivu. V indiánském chlapci Manuelovi nachází nejlepšího kamaráda, který jí pomáhá odhalovat krásy i taje exotické přírody.... celý text

Přidat komentář

Nofar197
25.04.2023 4 z 5

Další nostalgie dětství. Desetiletá Kateřina přijíždí se svým otcem, který je honorarnim konzulem malé zemičky zvané Dešťová země kdesi v Jižní Americe. Kateřina se v této zemi narodila, ale teprve nyní má možnost ji duverneji poznat. Malá fiktivní země je ohrožována tzv. Spolkem, takže František Karabin musí napnout v tomto boji všechny své diplomatické síly. Kateřina během otcovy nepřítomnosti poznává tradicni život ve Vesnici ovcí či Vesnici lam,stejně jako překrásnou okolní přírodu. Průvodcem na této cestě je ji nejen indiánský chlapec Manuel, ale i García, jeho žena María, kmenový starší Amandor či náčelník Amaj.
"Červenkova dcero", oslovila ji pokojně María, " tvůj otec se nebojí takového netvora, jako je Spolko,a ty by ses bála maličkých klíšťat? "

Věruška994
08.01.2022 5 z 5

Čteno několikrát v dětství. Příběh z daleké země odehrávající se v době, kdy se z Československa nedalo svobodně cestovat, mě jednoduše fascinoval. Navíc je psán čtivě, svižně. Říha byl výborný vypravěč příběhů.


topi80
08.06.2020 3 z 5

Byl jsem zvědavý, jak si Bohumil Říha poradí s tím, když se příběh nebude odehrávat na české vsi nýbrž v jakési indiánské krajině. Ale je jasné, že to dopadlo jako vždy, tedy čtivě a docela záživně. Zatímco důvěra v mezinárodní společenství budí dnešním pohledem úsměv, popis fungování prodeje nerostných surovin obyvatelům přímo pod nosem je velmi popisný a navždy platný.