Indiáni na válečné stezce

Indiáni na válečné stezce https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184759/bmid_indiani-na-valecne-stezce-DS7-184759.jpg 4 32 6

Kniha je dalším strhujícím čtením legendy české cestopisné literatury Miloslava Stingla. Na základě dlouholetého usilovného bádání v muzeích a archivech i četných etnologických návštěv všech částí Ameriky přináší autor fascinující, informacemi nabité příběhy skutečných hrdinů indiánských válek, povstání a vzpour, kteří všude v širé Americe vstupovali na válečnou stezku, aby bránili svůj lid, svou zem.... celý text

Přidat komentář

sarka0853
06.04.2023 4 z 5

Čtivý a nezaujatý popis historie původních obyvatel Ameriky. Člověk si tady dost uvědomí, jak byly původní kmeny nejednotné, plné zrádců a jak tito obyvatelé bojovali nejen s kolonizátory, ale i mezi sebou, což jim tedy proti nepřátelům moc nepomohlo. Každopádně stojí za přečtení, byť nejde o popis způsobu života původních kmenů, jejich zvyky, lov, rituály jsou tu nakousnuty jen okrajově.

Wladimirski
10.11.2021 5 z 5

Velice zajímavý přehled o boji indiánů za obranu svých území proti kolonizátorům, faktografické, zároveň poutavé až dobrodružné. Poklona autorovi za shromáždění takového množství informací! Velmi se mi líbilo závěrečné shrnutí a "kategorizace" jednotlivých kmenů, jejich území i způsobů života / obživy / používaných zbraní. Moje první kniha od autora, určitě ne však poslední :-)


Horal123
20.01.2020 5 z 5

Krásně zpracovaná historická fakta indiánskách bojů.

Stolda
20.10.2016 5 z 5

Právě dočtená kniha, která ve mně zanechává smíšené pocity . Četla se jedním dechem ( a to i proto, že mi vnučka prozradila, co babička koupila při sobotní návštěvě NeoLuxoru- Babi tak to přece dědovi dej,ne? - A my nemohli přece říct, že to počká na Jéžiška), zaujala mě okamžitě, ale když na to koukám zpětně po dočtení , nemyslím, že je to úplně z reality. Ale to je pouze můj názor, jako čtenáře této knihy. Ale při čtení jsem se opravdu nemohl od knihy odpoutat, informace které si tam přečtete jsou vskutku fascinující.

Temný snílek
29.08.2015 5 z 5

Indiáni na válečné stezce jsou velice zajímavá kniha, která je doplněna o dobové kresby, rytiny i fotografie. Máme také možnost nahlédnout i do obyčejného života různých kmenů a autor vše doplnil o přehled kmenů a jednotlivých bojů a válek. Vše působí atraktivně, a proto věřím, že zaujme i takové čtenáře, kteří se historií obvykle nezabývají a při hodinách dějepisu obvykle usínali.

Vyčerpávající počtení, na které se musíte soustředit a vnímat historii. Dokonalý zážitek, který stojí za to.

Fanfanka
13.02.2013 3 z 5

Stingl sa v niektorych popisovanych veciach napr. o Geronimovy odlišoval s autorom Brownom.
Odvtedy Stinglovky nečítam.