Půlnoční výprodej

Půlnoční výprodej https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/270867/bmid_pulnocni-vyprodej-587-270867.jpg 4 52 7

InCryptid série

< 2. díl >

Rodina Priceových se po celé generace věnuje zkoumání monster z celého světa a snaží se je chránit před lidmi – a lidi před nimi. Verity Priceová je od narození vedená k práci kryptozooložky, ačkoli by raději tančila tango, než se zaplétala s démony. Když ji její práce s komunitou kryptidů zavála na Manhattan, myslela si, že jí konečně nic nebude bránit v účasti na prestižních tanečních soutěžích. Jenže ono to dopadlo trochu jinak… Nyní, když Verity vyřešila problém hadího kultu, který zabíjel panny z celého Manhattanu, je připravena vrhnout se po hlavě do společenského tance. Ovšem jen do chvíle, než ji Dominic De Luca – její chvíli přítel, chvíli expřítel a také člen Úmluvy svatého Jiří, zaměřené na lov monster – informuje, že Úmluva je na cestě na Manhattan. Lidé z Úmluvy si chtějí ověřit, že je vše připraveno na čistku, jež má město zbavit kryptidů. V sázce jsou všichni a všechno, co Verity miluje, a tak rozhodně nehodlá čekat se založenýma rukama. Spojenectví projde tvrdou zkouškou, spojenci upadnou v pochybnost, přijdou ztráty na životech a mluvící myši ve Veritině bytě to všechno zvěční jako Písmo svaté – pokud ovšem zůstane kámen na kameni, až bude po všem. Je tu půlnoční výprodej a se slevou si dnes můžete zakoupit zradu, faleš… a masakr.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Midnight Blue-Light Special , 2013


více info...

Přidat komentář

SBH
25.12.2022 3 z 5

(SPOILER) Nakladatelství Fantom Print se rozhodlo vydat pouze tři díly série a já tímto děkuji za jejich rozhodnutí. Protože ačkoli se jedná o průměrnou urban fantasy, kupovala bych si ji a četla, protože se mi líbí svět kryptidů a rodina Priceových je mega sympatická.
Jenže bohužel tam klady končí. V druhém díle už zvadla i úroveň humoru, to je pro mě podstatná závada. Verity je pořád sympaťačka, Sarah a zbytek party jí zdatně sekunduje, Dominic se hezky vybarvil. Ovšem záporáci jsou ploší jak žehlící prkno. Čekala jsem, že začnou trochu pochybovat, že zakolísají ve svém přesvědčení, ale – což souvisí s další podstatnou závadou – způsob, jakým byla mise Úmluvy v New Yorku vyřešena, byl možná logický (a pro mě rozhodně nečekaný), nicméně prostě nudný. Zatímco Dominic v prvním díle kolísal mezi Úmluvou a zdravým rozumem a tím získával plusové body, tady se jednalo o papírové inkvizitory slepě dodržujících naučená dogmata.
Takže se vlastně celou knihu jenom spřádaly plány obrany, budoval se kryt, byl osídlován různorodými bytostmi (aby byla celá budova okamžitě vystěhována v průběhu jedné stránky). Pak jeden dramatický souboj a šlus.
Tím pádem mi začaly vadit i typické komponenty brakového textu – nevysvětlitelné činy postav. Děje se odehrávaly tak, jak chtěla autorka, nikoli podle příčinné následnosti. Jak Margaret věděla, kudy přesně Verity poběží a kde špatně odhadne doskok? Jak Dominic odhadl, kterým kanálem, kde a hlavně kdy Sarah vyleze? A podobně.
Zábava to byla, to nepopírám, ovšem o třídu horší než první díl. Přeloženou trojku ještě zvládnu, ale jak už jsem uvedla, jsem ráda, že o dalších pokračováních nemusím uvažovat.

kachnat
12.08.2022 4 z 5

hezky naspaná YA fantasy... Co mě tedy echt rozčilovalo... MYŠMI.....


Ailee
01.04.2021 3 z 5

Druhý díl byl už slabší. 1. Vtipy z předchozího dílu byly už ohrané a to kouzlo zajímavého kryptidího světa tak nějak vyprchalo.
2. Děj byl klišoidní ještě více než ten první, až už to bylo skoro neúnosné.
3. A to je největší mínus. V jedničce mě rozesmívaly právě situace mezi Dominicem a Very, ale tady spolu skoro vůbec nebyli. Buď jen Very nebo jen Dominic, ale spolu skoro vůbec. A to mě na prvním díle bavilo ze všeo nejvíc. Ten jejich podivný, pochybný, ale jiskřivý vztah

KillHurt
23.12.2018 3 z 5

Jako fakt nejsem cílovka. Přesto mě to baví. Stále je to neoriginální, srdcebolných pasáží přibylo a jednání hlavních postav je stále nelogické. Ale... pořád je to fajn jednohubka a navíc to získalo na akčnosti, hlavní postava je pořád sexy a lehce se prohloubily reálie světa kryptidů. Navíc se objevuje několik svěžích nápadů. Chytromyši stále vládnou.

pejty
27.07.2016 1 z 5

Tak nevím co si mám myslet o spisovatelských schopnostech autora. První kniha mě nijak zvláště nenadchla, ale zaujala natolik, abych si přečetl i druhý díl. A ze začátku jsem byl rád, že jsem tuto sérii nezavrhl, neboť jsem byl začátkem této knihy příjemně překvapen. Začala totiž celkem akčně, postavy byli oproti prvnímu dílů trochu komplexnější, opět nechyběli peprné hlášky Verity a taky se tu oproti prvnímu dílu mnohem častěji řešili kryptidi. Navíc se tu také objevila Veritina rodina v podobě strejdy Mika. Jenže bohužel pak se asi autor pokusil stupňovat napětí tím, že bude cca 150 stránek kecat o úmluvě, o nebezpečí, které pro všechny představuje, a o tom jak se musejí připravit na souboj s ní, čímž podle mě totálně zničil celou knihu. Musím totiž říct, že mě tyto "kecy" bavily jen chvilku a pak se ze čtení Půlnočního výprodeje pro mě stala mučivá nuda (proto mě to trvalo přečíst skoro měsíc). Ale nejvíc ze všeho mě na této knize rozčílil závěr, kde se konečně měla střetnout Úmluva s Verity a jejím gangem, protože místo nějaké velké akce jsem se dočkal jen trošku napínavějšího dramatu, které se v podstatě vyřešilo velmi poklidně.

muchomurka
02.06.2016 4 z 5

Miluju chytromyši. Jak já bych taky chtěla mít doma vlastní kolonii! Aaaach :)
Bála jsem se, že tento díl nebude mít na první, ale bála jsem se zbytečně. Knížka je stejně dobrá jako předchozí. Sice jsem pořád očekávala, kdy bude akce, o které všichni pořád mluvili. Přípravy na ni byly dlouhé, ale nakonec mi to takto naprosto vyhovovalo. Příběh jsem si užívala, bavila se při něm. :) Oceňuji autorčinu představivost - různí kryptidé s různými zajímavými vlastnostmi.
(Spoiler - jen nechápu, proč Verity rovnou nezneškodnila pořádně Margaret, když měla příležitost.)

adela3429
01.02.2016 4 z 5

Ještě lepší než první díl. A Verity je opravdová sympaťačka :)

Autorovy další knížky

Seanan McGuire
americká, 1978
2020  70%Každé srdce je bránou
2015  75%Armagedon ve slevě
2015  81%Půlnoční výprodej
2016  84%Ragnarok za polovic

Kniha Půlnoční výprodej je v

Přečtených69x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce87x
Chystám se číst20x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x