Incest

Incest https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46792/bmid_incest-VcV-46792.jpg 2 8 3

Klíčový román kontroverzní postavy současné francouzské literatury Christine Angot. Román, který však nemá nic společného s fikcí. Angot totiž nevytváří fiktivní svět, nýbrž vtahuje skutečnost do knihy. A pozoruje ji neúprosným pohledem. Od začátku do konce s autorkou prožíváme její drásavou citovou krizi, v níž se ocitla, když se uprostřed dospělosti, jako matka dorůstající dcery, zamilovala do ženy. Tento lesbický vztah prožívá velmi bouřlivě a nevyrovnaně. Z textu, v němž autorka zcela bezohledně vůči sobě samé obnažuje veškerá svá tajemství do nejintimnějších detailů vyplývá, že příčinou její sebenenávisti a neschopnosti prožívat vztah s uspokojením je její incestní vztah v době puberty s vlastním otcem, jehož za to nyní oprávněně nenávidí. Autorka je k sobě v textu naprosto nelítostná, exhibuje nejen svou intimitu, ale i všechny své chyby, bolesti, hysterické výlevy i touhy, zároveň však dokáže mít od svého psaní odstup, komentuje a uvažuje nejen důsledky, které pro ni její psaní má, ale i styl, jímž píše. Výsledný produkt přesto působí více jako nástroj záměrné sebetrýzně, než jako způsob léčby či očištění.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Pavel Mervart
Originální název:

ĽInceste , 1999


více info...

Přidat komentář

GeRaltzRiVie01
27.11.2021 1 z 5

Forma jakým je text napsán je snad odpornější než ten samotný incest. Obdivuju jejího otce, ze s ní tak dlouho vydržel..

26KNIHOMOLKA81
23.07.2016 odpad!

Děs! Není to kniha pro každého!


Morrighan
28.10.2015 4 z 5

Moje první kniha v rámci mé rozsáhlé práce o sexuálním zneužívání. Mám k ní hodně silný vztah, protože na první kousek z mnoha byla opravdu velice přesná, až to ve mně budilo hrůzu. Ovšem tak to má vypadat, zcela otevřeně a upřímně, jinak by to nemělo smysl. Každopádně k hlavní hrdince jsem si vytvořila za celou dobu četby silně nenávistný vztah a jako osoba mě opravdu děsila. Hodně silné čtení.

Štítky knihy

francouzská literatura incest

Autorovy další knížky

Christine Angot
francouzská, 1959
2003  48%Incest
2017  52%Nedosiahnuteľná láska

Kniha Incest je v

Přečtených14x
Doporučených1x
Knihotéce10x
Chystám se číst14x
Chci si koupit3x