Poslední Incal

Poslední Incal https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370401/bmid_posledni-incal-b5w-370401.jpg 4 57 8

Detektiv třídy „R“, John Difool, se se svým věrným společníkem, betonovým rackem Deepem, opět nedobrovolně ocitá ve víru akce. Zase mu nezbude nic jiného, než zachránit vesmír. Tentokrát před všepožírajícím kovovým virem. Jodorowsky se po letech vrátil ke svému nejslavnějšímu dílu, které měl v plánu dokončit s tím, se kterým to celé rozpoutal – s Moebiem. Ten ale bohužel po první knize zemřel, takže ho vystřídal mladší ale neméně talentovaný výtvarník, José Ladronn. Součástí knihy ale bude i původní verze prvního dílu – posledního Moebiova komiksu! Poslední Incal / scénář Jodorowski ; kresba Ladrönn -- Po Incalu / scénář Jodorowski ; kresba Mœbius. Souborné vydání všech tří alb v jednom svazku, doplněné o původní verzi prvního dílu kresleného Moebiem.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Crew
Originální název:

Final Incal , 2014


více info...

Přidat komentář

Kapis
10.05.2022 5 z 5

Komentář k této vulgární a obscénní knize mi byl opět smazán - proč a jak a co z toho plyne jsem popsal u "Před Incalem" a více se v tom hrabat mě doufám nikdo nepřinutí - starý koment, přebudovaný pro krásné nové zítřky tedy dávám ve stejném duchu, ale aby nikoho neurazil (původně 17.3.2021):

Krásná věc, ke které by ne každý zhomeo-žena živící se prostitucí/nevěrná manželka-syn z nižších podlaží měl něco brblat.

Přetrubkovaná metakresba, vyrážející dech, by určitě snesla kapku větší formát, ale akceptuju nastavení MDEK a tleskám. Borok Honík Difůl konečně uzavřel jednu smyčku paralelního vesmíru. Prošel si ji ještě jednou v trochu jiném gardu, porazil opět všechnu temnotu, na hranici vlastního nedobrovolného sebeobětování a to poměrně rychle a zběsile - ale hlavně konečně byl za ta všechna příkoří, co po něm chtěli, odměněn naprosto dokonalýma - 2x menší domestikovaný přežvýkavec, patřící mezi nejstarší užitková zvířata - a propojením s Incalem.

Čímž se stal...vlastně čím se stal, věčností, bohem? Dovolí mu ta jeho dokonalá svítící baba, aby si dal - vulgárně obarvený citoslovce, ve významu sexuální pracovnice/zanášející ženy- ve vaně doutník, flašku uisky a nějaký halucinogen a u toho si normálně vy- rychle někoho pronásledovat - přirození? Neodsoudil Jodo chudáka Johna k nějakému obskurnímu celibátu s nějakou homeo-baba, se kterou se nedá existovat/nevhodné tfujtfuj slovo/ženské přirození hanlivě - která se po nějakém metačase ukáže jako nesnesitelná paleohysterka?? To jsou otázky, které mi už nikdy nedají spát:)

LordSnape
08.03.2020 4 z 5

Incal je pro mě top a když vyšlo pokračování, byl jsem nadšený. Jako, musím se přiznat, že mě to bavilo, bylo to vážně dobrý, kresba skvělá, ale už jsem z toho nebyl tak unešený. Možná je to tím, že Incal byl pro mě branou do Jodoverza, tak mám trochu zkreslené pocity. Napříště si zkusím všechny tři díly přečíst chronologicky. Ladrönn je jako kreslíř dobrý, technicky precizní, ale Mœbius mi přece jen seděl trochu víc. Bylo vidět, že to kreslí skutečný člověk a při čtení těch pár stránek původního komiksu, kde mi i příběh seděl o trochu více a jsem byl docela smutný, že to nestihli v původním duchu...

Navíc aby těch šíleností nebylo málo, tak DK najela na alternativní číslování, které používají i jiní na webu a tak zde máme první a třetí díl a jeden nezařazený, přičemž Před Incalem byl vydán jako takový preuqelový dodatek, který vlastně se vlastně Incalem ještě nezabývá...


memphisz
28.12.2019 4 z 5

Konec ságy v přesně tom tónů, který by fanoušek chtěl. Vrací se postavy z Incalu i určitě motivy. Příběh je pořád velká sci-fi sága dobra proti zlu, světla proti temnotě. Hrdina nehrdina DiFool a jeho betonový racek, bohyně, Kill, jakoby všichni zapomněli, že se znají. K tomu Jodorowsky rozehrává možnosti multivesmíru. A to všechno ještě před tím, než to bylo cool.

Přes úctu k Moebiovi jsem rád, že se celého díla od nového začátku chopil Ladronn. Jeho fantasticky technická sci-fi kresba lépe zapadá do Jodorowskyho vesmíru z 80. let.

het2
22.06.2019 5 z 5

Nádherná kresba. Ladronn je úžasnej a tohle je pro mne nejlépe nakreslený Jodorowski vůbec. A možná i nejlepší Jodorowského scénář. Jinde mi vždy něco vadilo (původní Incal byl občas příliš ujetý, v Metabaronech mne štvaly robůtci a k některým metabaronům jsem si nedokázal najít cestu), ale tohle jsem si užil od začátku do konce. Ani tam nemuselo být to Mobiovo "Po Incalu". Ta první kniha v Ladronnově zpracování je prostě lepší (vizuálně i scénáristicky). 4,5*

Disease
17.06.2019 4 z 5

Kresba je super, ale fanouškem Jodoversa se evidentně nestanu...

Dragonian
15.01.2019 5 z 5

Velmi zdařilé zakončení série. Toto právem patří mezi Mistrovská díla evropského komiksu.

Rawen616
16.12.2018 5 z 5

Vše co jsem napsal ke Kastě Metabaronů a Incalu bych mohl napsat i tady. Pokud máte rádi svět který Jodo stvořil, bude se vám líbit i tohle, tak snad jen malou poznámku: Nic proti Moebiovi, mám jej jako kreslíře rád, ale jak Giménez v baronech tak i Ladronn v tomto díle podle mého vystihli ten šílený Jodorowského svět lépe. Vynikno to zejména v poslední části knihy, kde si můžeme prohlédnou část kreslenou Moebiem, které navíc silně uškodily digitální barvy. K Moebiovi se hodí spíše barevnost nastavená v Incalu, bez digitálního stínování a přechodů.

Pro lepší návaznost doporučuji číst pokud možno krátce po Incalu, jinak hrozí, že se v tom obrovském světě budete trochu ztrácet.

FireOfFilth
20.11.2018 5 z 5

Další dílo s Jodoverza a opět nezklamalo. Akční sci-fi jízda o začátku do konce. Opět tu máme Johna Difoola, který musí zachránit vesmír. Ocitá se v boji proti temné stráně síly a na pomoc mu přijde strana světlá. A boj to je opravdu epický. Oproti předešlým knihám z Jodoverza, tu není čas na žádné velké popisování různých frakcí a světa obecně (stejně už to právě známe z minula), tady jde hlavně o příběh jako takový, a ten šlape kupředu. Hlavní minion záporáka působí ze začátku docela nebezpečně, postupně však přestane, přesto má docela slušné hlášky.
Kresba od Ladronna je velmi pěkná, a krásně se k tomuto hodila.
Na konci knihy je první část, která je kreslená Moebiem, ta se mi bohužel tolik nelíbila. Hlavní problém vidím digitální koloring, který byl jak pěst na oko.
Komiks určo doporučuji všem sci-fistům, protože takhle epickou podívanou jen tak nenajdete.

Autoři knihy

Alejandro Jodorowsky
chilská, 1929
José Ladrönn
mexická, 1967

Kniha Poslední Incal je v

Právě čtených2x
Přečtených73x
Doporučených1x
Knihotéce66x
Chystám se číst21x
Chci si koupit10x
dalších seznamech2x