In sinu Jesu

In sinu Jesu https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/350253/bmid_in-sinu-jesu-7km-350253.jpg 5 8 4

Roku 2007 začali uprostřed ticha adorace k srdci jednoho kněze promlouvat Pán Ježíš a Panna Maria. Z těchto slov se zrodila kniha In Sinu Jesu, jejíž stránky promlouvají přímo doprostřed potřeb člověka naší doby a pomáhají mu prohloubit vztah k Pánu. Na pozadí základního tématu, jímž je klanění se eucharistickému Kristu a přinášení náhrady za ty, kdo se neklanějí, se zde otvírají se mnohá další základní témata duchovního života: modlitba v různých svých rozměrech; význam odevzdání se Boží prozřetelnosti; nezbytnost ticha; potřeba svátostí a posvátné liturgie; tajemství nejsvětější oběti mše svaté; podstata kněžství a klíč k jeho apoštolské plodnosti; role Panny Marie a svatých v našich životech; zkušenost hříchu a vlastní slabosti na cestě dorůstání v Krista; touha po nebi a obnova katolické církve na zemi. Kniha vyšla s církevním schválením původně v Irsku a stala se zdrojem obnovy vnitřního života řady kněží, řeholníků i laiků.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství

Vydáno: , Hesperion
Originální název:

In sinu Jesu , 2016


více info...

Přidat komentář

Achillesaželva
29.02.2024 5 z 5

Tato kniha je nádherná!! Neznám nikoho, kdo by z ní nebyl nadšený. Autor si přeje zůstat v anonymitě, v předmluvě vysvětluje, jak tato kniha vznikala - jedná se o specifický druh duchovní inspirace (ne přímo soukromé zjevení), kdy autor vnímá vnuknutí myšlenek a slov, které začal zapisovat a postupně vzniklo toto dílko. Pasáže, které vnímal jako čistě své vlastní úvahy, jsou graficky odlišné od těch přímých inspiraci, což jsem velmi ocenila. Kniha je vlastně vnitřní dialog benediktina s Ježíšem, který ho vede především k hlubšímu prožívání adorace Nejsvětější svátosti oltářní, ale také hlubokému prožívání kněžství a vlastního mystického života vůbec. Kniha je velmi čtivá, až dětsky jednoduchá, vhodná jak pro úplné začátečníky v duchovním životě, tak pro pokročilé - kněze, zasvěcené osoby.
Rozhodně doporučuji!!

Freiherr
09.09.2020 5 z 5

Tato kniha mě naučila milovat a nově prožívat adoraci. Teď vím, že není potřeba před Pánem chřestit zrnky růžence nebo šustit stránkami breviáře. Bohatě postačí tiché patření na Jeho Tvář spojené s nasloucháním Jeho hlasu.
Zápisky tohoto benediktina obsahují také krásnou korunku odčiňování za hříchy kněží a Pán zaslíbil vyprošení mnohých milostí pro ty, za které se ji budeme modlit. In sinu Jesu je kniha především určená pro kněze - Pánovi nejbližší přátele, ovšem užitek z ní mohou mít všichni věřící. Nezáleží, kolika hříchy jste obtížení, Pán Ježíš nabízí své vroucí přátelství každému, kdo mu dovolí vstoupit do své duše a nechá se po malých krůčcích proměňovat k obrazu svého Spasitele.


Losin
07.07.2018 5 z 5

Dá se upravit i pro normální lidi, né jenom pro kněžstvo. Probouzí vztah k nejsvětější svátosti.

Akimbo
10.01.2018 5 z 5

Velmi inspirativní, povinná četba nejen pro katolické duchovní ;).

Štítky knihy

křesťanství modlitby

Autorovy knížky

Benediktin
italská
2019  90%In sinu Jesu – Modlitby

Kniha In sinu Jesu je v

Právě čtených3x
Přečtených10x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x