Impuls

Impuls https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19527/bmid_impuls-iQ5-19527.jpg 4 63 11

Alex Delaware série

< 22. díl >

Na opuštěné dálnici se snaží mladá žena vyhledat pomoc, ale pak beze stopy zmizí v černé noci. Pár dní nato je za bílého dne ubodána penzionovaná učitelka. Dvě další dámy zahynou v tratolišti krve uprostřed salonu krásy… Brutální vraždy má podle všeho na svědomí jediný pachatel, který jezdí luxusním černým vozem a zabíjí s notnou dávkou krutosti, zato však bez zjevného motivu. Zamotaný případ se dostane na stůl Mila Sturgise, který již tradičně vyzve ke spolupráci Alexe Delawarea. Pátrání po sadistickém vrahovi v ukradeném černém sedanu se brzy rozroste do několika mnohdy velmi překvapivých směrů: Milo s Alexem musejí proniknout do světa burzovních makléřů i prodejných transvestitů a všude narážejí na stopu nepolapitelného zabijáka, který zdárně skrývá svou identitu, aby i příště mohl za sebou zanechat jen vyděšené svědky a vražedné šílenství…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Domino
Originální název:

Compulsion , 2008


více info...

Přidat komentář

anája
08.04.2023 4 z 5

Mě se kniha líbila, byla napinava. Jen ten závěr kdyby byl trosku peprnejsi s překvapením bylo by to ještě lepší.

Pavlina50
24.03.2021 2 z 5

Začátek skvělý – Kat, její cesta z večírku a podivná dáma v luxusním autě. Krásně mě to navnadilo na strhující thriller, ovšem po přečtení několika dalších stran mě to spíš znovu posadilo na zem. Dvojice vyšetřovatelů Alex a Milo je sice sympatická, ale tolik sympatická už mi nebyla forma psaní. Takové zmatečné, spousta jmen, spousta dalších zločinů (i z minulosti)…špatně jsem se díky stylu psaní orientovala. Od poloviny knihy jsem se víceméně začala u knihy nudit. K tomu, abych ji dočetla, mě vedla pouze zvědavost, jaká tedy bude pointa (i když i ta začala být docela brzy předvídatelná). I tak jsem čekala, že konec můj dojem z knihy třeba trochu napraví rozluštění a motivy pachatele, ale nestalo se ani to. Pro mě dost zklamání – dvě hvězdičky.


Tripsi
06.11.2020 2 z 5

Oddychová detektivka na dlouhé zimní večery.

HanaNov
11.03.2019 3 z 5

Milo Sturgis a Alex Delaware, dvojka, na které jsem vyrostla. Jejich případy jsem hltala jako náctiletá, proto když jsem Impuls zahlédla v knihovně, neodolala jsem hlavně proto, abych si s odstupem času připomněla staré dobré časy, protože tenkrát na mě knížky Jonathana Kellermana působily jako opravdová bomba..
Každopádně Impuls není vůbec špatný, Milo a Alex nezklamali, tak jako nikdy předtím. Příběh sám o sobě zajímavý, vrah tedy na můj vkus až moc divný, což by zas tak nevadilo, ale ... Po zkušenostech s takovými mistrnými mozky, jako je Lincoln Rhyme, Harry Hole nebo Joona Lina, je tohle takové až moc takové jednoduché a bez nápadu. Takový slabý čajíček, který rozhodně neurazí, spíše potěší, ale nějaké překvapení, které by čtenáře naprosto uzemnilo, se prostě nedá očekávat.
Za mě je Impuls příjemné počtení, poctivé detektivní řemeslo, nicméně chybí tomu takové to jiskření, nějaký originální nápad, geniální zvrat, který by narušil přímočarost příběhu, donutil vás přemýšlet a ve svém závěru vás doslova ohromil.

DickBach
18.12.2017 4 z 5

No já nevím... Chvilku jsem se v záplavě postav poztrácela, nicméně Milo se svým neutuchajícím apetytem mně vyvedl ven. Příběh byl celkem dobrý, hlavní postavy měly i pěkně vypracovaný charakter, vrah byl od začátku slušně ťáplej na hlavu... Ale pro mně to bylo... trošku moc jednoznačné, jakoby rovné.

syskas
26.11.2017 3 z 5

Fajn príbeh - psychopat, ktorý si myslí, že pomáha ľuďom.
Len sa mi to zdalo príliš dlhé, rozvláčne, príliš veľa postáv, ktoré sa tam len na chvíľu mihli.

ArwenAragorn
18.08.2017 5 z 5

Dvojka Milo a Alex jsou na stopě drzému vrahovi. Opět dobré čtení.

čef
16.07.2016 5 z 5

Přestože je hlavní postava psycholog, teoretickou psychologii nečekejte. Spíše jde o spoustu drobných psychologických postřehů plných lidského pochopení všech zákrut a zákoutí lidské duše. Postava hlavního padoucha je extrémně složitá a jedinečná, přesto je to jenom prefíkaný psychopat zručně zametající stopy po svých zločinech. Milo a Delaware tak mají znovu příležitost po něčem tak velmi komplikovaném psychologicky a jinak vynalézavě pátrat. Laskavý čtenář detektivek má zase možnost si zapřemýšlet o něčem trochu jiném, než o potocích krve v klasickém krváku. Jen více takových knih!

Voliarty
07.04.2016 1 z 5

Tak ja som bol z knihy celkom sklamaný. Jediné, čo mi na nej prišlo zaujímavé bol vzťah medzi Alexom Delawareom a jeho ženou a cynický Milo Sturgis . Plus ešte vrah bol celkom slušný blázon. A to je tak všetko, dej ma nebavil, nebojím sa napísať, že ma priam nudil.

maličkán
19.07.2015 3 z 5

Čekala jsem od této knihy víc.Kellermanovy knihy mám moc ráda, tato asi jedna z nejslabších, které jsem od něho četla.

Steve
30.11.-0001 3 z 5

Nejslabší knížka, kterou jsem od něho četl.

Autorovy další knížky

Jonathan Kellerman
americká, 1949
2008  83%Svědkyně
2014  83%Zabiják
2008  80%Krevní test
2005  74%Našeptávač
2010  75%Moje druhé já

Kniha Impuls je v

Právě čtených1x
Přečtených114x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce106x
Chystám se číst22x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x