Zelené dveře

Zelené dveře https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500557/bmid_zelene-dvere-kCO-500557.jpg 4 21 9

Immortal Hulk série

< 2. díl >

DĚS SE VRÁTIL – A TEĎ UŽ TO CELÝ SVĚT VÍ. Zatímco se Bruce Banner usilovně snaží ovládnout své vnitřní monstrum, zjišťuje, že jsou mu v patách staří přátelé a spojenci. Jak daleko budou Avengers ochotni zajít, aby zastavili stvůru, kterou sami stvořili? Také záhadní vědci ze základny Shadow mají s Bannerem vlastní plány, ačkoliv je místo jejich realizace může čekat spíše naprostý horor... A v chodu jsou ještě mnohem zlověstnější síly! Banner se nakazil něčím příšerným. Jakousi temnou infekcí s nevýslovně strašlivými plány pro lidstvo. Problém je, že o nich ví jenom Immortal Hulk! Mezitím se Carl „Drtič“ Creel snaží prostě nějak protlouct, ale nyní, aby zachránil, co pro sebe vybudoval, musí dokázat nemožné – Absorbing Man musí zabít Immortal Hulka! Jenže Hulk je to jediné, co stojí mezi světem živých – a hrůzami, které čekají na druhé straně Zelených dveří.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Crew
Originální název:

The Green Door , 2019


více info...

Přidat komentář

Terva
27.11.2023 3 z 5

Jmenuji se
Bruce Banner.
Před mnoha lety . . . jsem umřel.
Ale nedokázal jsem přestat křičet.
A tak jsem znovu vstal.

První Hulk byl přímočařejší a víc dobrodružnější. Tento je moc osobní a kecá mu do toho příliš postav. Nejvíce nepatřící osoba do tohoto příběhu mi připadá Ghost Rider. Ať si kdo chce, co chce říká, mě tam ta hořící hlava absolutně nesedí. Nepatří tam. Jenže v tomto příběhu do toho Hulkovi kecá strašně moc postav, tak že, kdoví, kdo tam vůbec nepatří. A navíc je to strašně zmatené. Hlavně ta Bannerova noční vycházka a pak ten šílenej zmatek s jednou nejmenovanou zbraní. A pak náhled do základny Shadow . . . no nějak jsem se ztrácel.

Citát: Já už jsem mrtvý.

Jako další negativum musím napsat, že některá komiksová okna jsou tak příšerně uložená, že jsem v některých chvilkách ani nevěděl, jak dál pokračovat ve čtení. Čtu, čtu, čtu a najednou zjistím, že se vracím, protože jsem šel logicky postupně, ale děj se vydal jiným směrem. Okna jsou různě pokřivená, zploštělá a poskakující, až jsem v tom měl chaos. Zatím, co jsem byl z prvního svazku nadšený, jsem z této sbírky sešitů #6 až #10 celkem zklamaný. Nejlepší se tak stávají úvodní stránky, které se velmi povedly. Ostatní je jen zmatek.

Citát : Top tě teprve bude mrzet.

RichardWest
25.09.2023 4 z 5

Druhý díl této série mě bavil o něco více, než ten první. Za mě tak akorát poměr mezi akčními a neakčními scénami a pořád dostatek toho tajemna kolem toho, co se tam vlastně vůbec děje. Tato série mě zatím velice baví, i přes to, že obvykle nemám Hulka úplně v lásce. Vzhledem k velkému zvratu na konci tohoto dílu jsem velice zvědavý co se bude dále dít.


Atlantis
11.07.2023 4 z 5

Hulk se obecně nemá psychicky moc dobře. Poslední dobou ale začne mívat halušky o Bannerově tátovi. Nebo to nejsou halucinace?
Už první Immortal Hulk přinesl originální pohled na (ne)smrtelnost tohodle zeleného macka. A dvojka to žene do extrému. Na jak malé kousíčky musíte Hulka rozsekat, aby ještě fungoval? A co kdyby ho vycucnul Absorbing man? A proč se mu všude objevují mrtví kamarádi?
Immortal je zvláštní série. Tak akorát brutální, bizarní i chytrá zároveň. Do toho vítané oživení v originálně sestavené stránce a máte skvělé čtení. Kresba je ale relativně tuctová a kdyby se občas míň kecalo, nezlobil bych se.

Lenka.Vílka
21.01.2023 4 z 5

Druhý díl série je akční. Jako hodně akční a víc tam toho není, protože dělá přípravu na další díl. A jo, ten konec je hodně napínavý!

První větší akční sekvence je s Avengers a druhá s Creelem. A potom na víc už není čas. Což je oproti prvnímu dílu změna a je to velká škoda...

Přesto musím říct, že hlavně druhá polovina je vážně drsná a temně nakreslená. Ale je to pryč strašně rychle :(

robin9739
26.12.2022 4 z 5

Druhý Immortal Hulk je povedený komiks, který má zajímavý příběh s mysteriózní až hororovou atmosféru. Je to sice jiný Hulk než známe, ale vše funguje dobře. Kresba je dobrá a já se těším na další díl.

Ivan Kučera
25.10.2022 4 z 5

Nemám z toho až také pozitívne pocity, ako z jednotky, ale i tak príjemné a sympatické 4*. Nakreslené je to super, nie nejak výnimočne, ale veľmi slušný mainstreamový (nad)štandard nepochybne. Scenárista Al Ewing opäť potvrdil, že bolo skvelým ťahom najať ho na reštart legendárnej hráškovozelenej postavy. Pod jeho vedením je Immortal Hulk dravá, vcelku originálna, svieža, miestami prekvapivo temná séria v dvojke miestami pripomínajúca dokonca až horory Johna Carpentera a Clivea Barkera. Jasné, stále je to „len“ Hulk, ale zopár výtvarných výjavov som fakt pár dní nedokázal dostať z hlavy. Bavil ma ponor do psychiky Hulka (áno, má ju); konečne sa našiel niekto, pre koho to nie je len tupý akčný svalovec. Účasť Avengers je naplnením povinných (?) akčných kvót, inak je komiks príjemne neakčný a v rámci možností komorný. Ak si myslíte, že mu to ubližuje, tak presne opak je pravdou. Trochu mi vadil zavádzajúci názov, keďže síce neviem, či sa „zeleným dverám“ naplno bude venovať trojka, ale viem, že dvojka sa im nevenuje temer vôbec (dej sa k nim poriadne nasmeruje až na samom konci).

GoodGames
19.10.2022 4 z 5

Druhý diel série s názvom Zelené dveře je síce o malý kúsok slabší ako ten prvý, no má stále dosť zaujímavých scén. Obsahuje dve vydarené akčné scény, v jednej bojuje Hulk proti Avengerom, a v tej druhej zasa proti nepriateľovi, ktorého schopnosti sú pre Hulka značne nepríjemné. Sedí mi, že Hulk vzbudzuje ako postava znovu rešpekt, že to nie je len priblblá srandovná zelená hora svalov ako v niektorých filmoch. Páči sa mi aj hororový nádych tejto série.

hroubek
09.10.2022 4 z 5

(SPOILER) První díl mě velmi příjemně překvapil. Scénárista Al Ewing využil epizodické zápletky a přistoupil k Hulkovi originálně. Dost mi to sedlo a začal jsem se těšit jak bude příběh pokračovat. Ewing mi ukázal, že nepotřebuje dělat velkolepou akci, a že si v klidu vystačí s komornějšími zápletky. A to se mi hodně líbilo, protože co si budeme povídat, když se Hulk s někým mlátí, tak je to z devadesáti procent na jedno brdo. Bohužel Ewing píše o hrdinovi, který si myslí, že je nejsilnější ze všech a rád se mlátí, takže dříve nebo později musela přijít nějaká velkolepá akce. A v tomto díle přijdou rovnou dvě opravdu velké - jedna je slabší (Avengers), druhá je hodně nepříjemná a drsná (Creel). V prvním díle se příběh víceméně točil kolem Bruce Bannera, v druhém se to točí více kolem Hulka a vedlejších postav. Neříkám, že je to špatné, jen mě osobně více baví linka kolem Bannera. Na druhou stranu, postava doktora Clivea je parádně napsaná. Je to hodně slizký záporak, který si libuje v tom, co dělá, a taky se mu to vrátí. Líbilo se mi jakým způsobem je zapojen do děje Creel a i celková pointa. Kresba je krásně mainstreamová a kreslíř Joe Bennet si vyhrál s jistými stránky a panely. Z mého pohledu jsou Zelené dveře slabší, než první díl, ale pořád se jedná o dobrý a zábavný komiks.

fvalek
02.10.2022 4 z 5

Hulk mě nikdy nelákal, protože to bylo v podstatě jen o vědě a armádě. Nová kombinace s ďáblem, démony nebo jinými tvory žijícími za zelenými dveřmi, to je opravdu něco extra a baví mě to. V tomhle díle už se dalo docela i ukotvit časové zařazení a zorientovat se, v jaké době se nacházíme. Je jen velká škoda, že se moc neřeší psychika a sebepojetí Bruce, který v příběhu figuruje vždy jako ta hlavička, co se někde schovává nebo něco vymýšlí, ale není to nic zajímavého. Naopak Hulk je tu popsaný prostě jen jako surovec a bouchač, kterého něco ovládá, ale v podstatě se jen chová jako klasický divoký Hulk. Bitva s Avengers pěkná, ale příliš jednostranná. Samotné ovládání, a kdo za čím stojí, se projevuje až ke konci, ale zato moc pěkně. Finální obrázek nám poví, co, kdo, kdy, kde a možná i proč. Líbí se mi, že je to celé pojaté v napínavém nevysvětlitelném duch, který je docela mystery, zároveň i strašidelný. Například scéna pohlcení v laborce byla vyloženě chuťovka.

Autorovy další knížky

Al Ewing
britská, 1977
2022  82%Nebo je obojím?
2022  76%Zelené dveře
2023  63%Hulk v pekle
2023  90%Ohavnost
2024  0%Ničitel světů

Kniha Zelené dveře je v

Přečtených23x
Knihotéce11x
Chystám se číst5x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x