Hulk v pekle

Hulk v pekle https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513942/bmid_hulk-v-pekle-yDA-513942.jpg 3 12 6

Immortal Hulk série

< 3. díl >

ZELENÉ DVEŘE SE OTEVŘELY DOKOŘÁN a Peklo vyhřezlo na povrch v Novém Mexiku. Jeho vládce přichází sklízet. Šeptá mnoha ústy. Ničí spoustou rukou. Zná jedinou zbraň – nenávist. Nosí lidské duše jako masky, aby plnily jeho vůli. Ale v nejnižším Pekle masky padají dolů a Ten, který je pode vším, bude konečně odhalen! Bruce Banner patří jemu. Jenže Hulk... ani Peklo není tak silné, aby zastavilo jeho strašlivý hněv. Mezitím se na scéně objevují dvě známé tváře: Betty Bannerová a Doc Samson! Co jejich návrat znamená pro Immortal Hulka?... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Hulk in Hell , 2019


více info...

Přidat komentář

Terva
04.01.2024 2 z 5

Hulk ničit!
Hulk ničit!
Hulk zabít!
Zabít všechno!
Hulk . . . hulk . . . hulk – ničit!

Hned od počátku mě odrazovaly dvě věci. Agresivní červená barva, která se mi k Hulkovi vůbec nehodila a Bůh. Ano, je to o Pekle. Ale Bůh? Přítomnost Pekla hned neznamená, že od nás Bůh odvrátil svou tvář. A to, že existuje Peklo neznamená, že existuje Bůh. Peklo si děláme mi lidi sami, k tomu Boha nepotřebujem. Akorát, když stojíme na špatné straně Pekla, Boha se dožadujeme. Jsme pokrytci a Hulk to netuší. Toliko k příběhu, který, dle mého, nezačal zrovna moc přívětivě.

Citát: Nejsi první, kdo mnou začal být posedlý po tom, co jsem mu zničil barák.

Hulk tu je docela nesmyslně nakreslený. Skoro až anorekticky vypadající červeno-zelená postava mě v tomto příběhu vůbec nepřesvědčila, že je jako stvořená pro ničení. Mám spíš pocit, že tvůrci tu totálně zničili ikonu HULK, na kterou byl čtenář a sledovač filmů zvyklej. Přičtěte si spoustu náboženských keců kolem a už víte, kam směřuji. Do Pekla. Říkejte si o mě co chcete, ale ať mě gama záření klidně pohltí, ať kvílí mnoha ústy, ať láme spoustou rukou, ale tohle mi nesedlo. Za 40% procent, ať se Bůh moc nevztekne.

Citát: Sílu pouze pro silné.

Lenka.Vílka
28.10.2023 3 z 5

Přesně nevím, co si o téhle knize myslet. Líbilo se mi, kam to od prvního dílu směřovalo. Líbilo se mi, že to bylo jiné. Ale...

...u třetího dílu jsem se nudila, protože mi nedával smysl jako celek. A už se mi dlouho nestalo, že bych ke knize po přečtení ani nechtěla cokoliv napsat. Hulk v pekle začíná fajn. Je tam dobrá psychologie, ale zároveň to není nic, co bych už nečetla jinde. A lépe.

Nejvtipnější na tom je asi to, že sem budu psát úplně to stejný, co jsem psala u dvojky. Nahoru díl táhne především to, že konec mě dostatečně navnadil, abych se těšila na další díl. No, a jak to dopadlo ve trojce. Stane se to samé čtyřce? Uvidíme..

Škoda, prostě jenom průměr.


hroubek
17.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Psát scénáře k Hulkovi není úplně jednoduché. Je to dáno tím, že se nabízí pár variant cest kudy jít, ale píšete o Hulkovi, největším bouchači z marvelovského světa, takže dříve nebo později musíte přijít s velkou akcí. Scénárista Al Ewing umí psát a přistoupil k Bannerovi/Hulkovi způsobem, který se mi dost líbil a viděl jsem tam potenciál do budoucna.

Ve třetím díle se Ewing rozhodne trochu filozofovat a přidat nový rozměr. A tohle mi moc nesedlo. Není to špatně napsané, a moc dobře chápu, proč to Ewing napsal, jen mi to tolik nesedlo a neužil jsem si to. Naštěstí pak přijde druhá část komiksu, která je o dost zajímavější a přináší palčivé otázky, na které chci znát odpovědi.

Na komiksu Hulk v pekle se vystřídalo několik autorů a já osobně jsem si jejich kresbu užil. Hezky se kombinuje několik stylů, jenž jsou od sebe natolik výrazné, že je to ku prospěchu příběhu. Jediný Tony Stark je nakreslený divně a lehce slizky. Velkou radost mi udělali obálky k jednotlivým sešitům, které jsou velmi povedené.

Hulk v pekle je zajímavý komiks. Scénárista Al Ewing se snaží vytvořit něco nové a originálního, i za cenu toho, že něco nebude na čtenáře fungovat stoprocentně. Nicméně mám takové tušení, že Ewing má v hlavě velký příběh, který jako celek bude dávat mnohem větší smysl. A až jednotlivé dílečky do sebe zapadnou, tak to bude velká pecka. Takže, i přestože jsem z tohoto komiksu lehce zklamaný, tak to nic nemění na tom, že se na další díl dost těším.

Atlantis
11.07.2023 2 z 5

Proč... co... he? Tohle je ta skvělá, inteligentní série, která se nebojí pracovat s Hulkem jako postavou? Co se stalo? Tady si někdo začal čichat ke svým prdům, protože ty filozofující žvásty tak strašně bolely. Přidejte k tomu fakt, že dostat se z pekla zabralo scénáristům doslova tři rány a máte tak slabý komiks, až je mi do breku.

GoodGames
12.06.2023 4 z 5

Séria Immortal Hulk zatiaľ nesklamala. Prekvapivo je to naozaj dobre napísané a sedí mi to aj po vizuálnej stránke. Síce je tretí diel už mierne prekombinovaný a je tu možno až príliš veľa postáv, no zatiaľ som mal stále pri čítaní z komiksu prevažne dobrý pocit. Tak snáď si to scenárista Al Ewing udrží aj naďalej. Za mňa zatiaľ vydarená séria, ktorá sa nebojí temnejšej hororovej atmosféry a z Hulka spravila charizmatického a miestami až démonického hrdinu. Našťastie to už nie je prihlúply zábavný šašek ako z filmov.

fvalek
02.06.2023 4 z 5

Uh, zase poněkud těžší sousto, které mi úplně nesedělo k tomu, co jsem dosud četl a ztrácel jsem se v tom. Nicméně celý ten nápad s tím, že Hulkova moc a gamma pochází z pekel je dost zajímavý a myslím, že dává Hulkovi nový mystický rozměr, který jsem chválil už u předchozích dílů. Sice úplně nevím, co se to v tom pekle vlastně odehrálo, ale celá podoba mi přišla hodně pěkná, stejně tak postavy, které se v pekle vyskytovaly. No a samotná podstata pekla, které se dělí ještě na vyšší a nižší verze? Skvělé. Celkově zajímavé byly i ty černobílé rádoby filosofické úvahy o pekle, v tom jsme si liboval, no a Bannerovy flash-backy z minulosti atmosféru doplňovaly. Takže jasně, trošku zase zmatení, ale příběh pěkný.

Co se týče následujícího příběhu s Betty a Samsonem... Anotace se ptá, co návrat těchto postav pro Hulka znamená. A já musím odpovědět, že to stejně nevíme... Určitě je pozitivní, že tam vzniká jakási Hulk-Family, uvidíme, co z toho bude, protože tahle linka se ještě pořádně neotevřela.

Autorovy další knížky

Al Ewing
britská, 1977
2022  82%Nebo je obojím?
2022  76%Zelené dveře
2023  63%Hulk v pekle
2023  90%Ohavnost
2024  80%Ničitel světů

Kniha Hulk v pekle je v

Přečtených14x
Knihotéce7x
Chystám se číst3x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x