Ilustrovaná bible

Ilustrovaná bible https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/336430/mid_ilustrovana-bible-sjV-336430.png 5 2 3

Ilustrovaná Bible pro děti. Na stránkách ilustrované Bible znovu ožívá Adam a Eva, Kain a Ábel, Samson a Dalila, David a Goliáš, Josef a Marie, Jan Křtitel, Ježíš Kristus a jeho učedníci. Jejich nezapomenutelné příběhy ukazují cestu k moudrosti, k lásce a poznání nejen dětským čtenářům, ale zůstávají i trvalým zdrojem poučení pro celou rodinu.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství

Vydáno: , J. Otto - Ottovo nakladatelství
Originální název:

Biblia Ilustrada


více info...

Přidat komentář
vikaa
vikaa
18.12.2021 5 z 5

Čtivě napsaná bible nejen pro děti, ale pro všechny, co se chtějí poprvé seznámit se Starým a Novým zákonem.

zuzka894
zuzka894
13.02.2021 5 z 5

Krásné zpracování Bible pro děti plně nádherných ilustrací.


_aniie_
_aniie_
16.11.2019

V knize je 71 příběhů ze Starého zákona , 61 příběhů z Nového zákona, osudy významných postav od stvoření světa až po Ježíšovo vzkříšení a barevné ilustrace rostlin, zvířat, lidí a míst z biblické krajiny. Je tam dost příběhů, kniha se hezky četla, celkem mě i bavila. Je to Bible s obrázky má 311 stran. V téhle Bibli se mi to hezky četlo protože tam byli hezké obrázky. Je tam hodně příběhů, ale moc na sebe nenavazují tak tady napíšu 3 příběhy co na sebe pasují ze Starého zákona.
Stvoření světa, Adam a Eva a první hřích
Je to o tom, že napočátku nic nebylo, ale bůh se rozhodl vytvořit světlo tak řekl “budiž světlo” a nastalo světlo pak se rozhodl vytvořit tmu tak řek “budiž tma” a vytvořila se tma pak oddělil světlo od tmy, tedy nastal den a noc. A takhle to pokračovalo se zvířaty, vody a rostlinami. Pak bůh vytvořil Adama, tedy člověka. Bůh vzal kus Adama a vytvořil Evu, tedy lidi co se měli množit a starat o to co bůh vytvořil. Adam a Eva byli nazí, protože ještě nebyli zkažený, mohli si ze zahrady trhat cokoliv chtěli, jenom ne ze stromu co byl uprostřed zahrady, ale Adam a Eva si jablko utrhli, protože jim had řekl že budou silní jako bůh tak si tedy utrhli, oba poznali i špatné a začali se stydět, v tom Pán Bůh zavolal”Adame kde jsi? Uslyšel jsem tě v ráji a pocítil jsem tvůj stud, protože jsem nahý.” Bůh zjistil že utrhli jablko ze stromu tak je tedy potrestal. Had dostal trest že bude zlořečený mezi všemi zvířaty na zemi a budeš plazit po břiše u nohou ostatních tvorů a celý život budeš jíst prach. Žena bude potrestána bolestí, když bude rodit děti. A nakonec pravil Adamovi že bude potrestán únavou, s níž bude získávat potravu. Pak oblékl Hospodin Adama a Evu do oděvu z kůže.