Hvězdné deníky II

Hvězdné deníky II https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13777/hvezdne-deniky-ii-13777.jpg 4 46 4

Ijon Tichý série

< 3. díl >

Knížkou Hvězdné deníky 2 pokračuje cyklus próz o kosmickém cestovateli Ijonu Tichém. Jednotlivé epizody, z nichž některé vycházejí česky poprvé, vznikaly v průběhu několika desetiletí. Odehrávají se sice většinou v budoucnosti anebo na vzdálených planetách, ale vypovídají o ryze pozemských problémech.

Žánr:
Literatura světová , Povídky , Sci-fi

Vydáno: , Knižní klub , Baronet
Originální název:

Dzienniki Gwiazdove 2 , 1994


více info...

ufak
ufak
23.11.2017

Jako u všech Tichoniád mám pocit, že byl autor spíš zhulený než opilý. Ale vše je vtipné, napnuté, spousta nápadů. Zase se k nim vrátím. Satira jak svina.

radynka
radynka
08.07.2014 4 z 5

Tenhle díl se mi líbil o trochu víc než ten první. Miluji Lemovy úvahy a třeba povídka s drakem je geniální. :D


Kapis
Kapis
03.02.2014 5 z 5

Tolik nápadů, zápletek a vtipných point, že by to jinému autorovi stačilo na několik rozvláčných knih. Na Lemovi se mi líbí, že řeší v tom SF běžné problémy ve vesmíru, kde si zajdou astronauti na záchod, co budou jíst atd., věci, které většina autorů se nenamáhá vůbec ani vzpomenout. Např. hned ze začátku, když Ionovi uletí svíčková a stane se satelitem jeho lodi a on si v duchu počítá za jak dlouho se jejich dráhy setkají... Výborná vtipná a čtivá kniha.

Tsabo
Tsabo
22.07.2012 2 z 5

Knihu jsem si pořídil po přečtení knihy Hvězdné deníky...tato kniha je jakýmsi pokračováním...hlavní hrdinové jsou stejní...Ion Tichý opět objevuje různé světy, ovšem tato kniha je oproti Hvězdným deníkům nepoměrně intelektuálně náročnější. Je to prostě masakr a dalo mi to hodně práce, abych se prokousal na její konec. Také proto je to pro mně přelomová kniha. Po jejím přelouskání jsem byl sci-fi tak přehlcený, že jsem sáhl po fantazy knížce...a už jsem u fantazy zůstal:o)