Idylla královské lásky

Idylla královské lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/311511/bmid_idylla-kralovske-lasky-05p-311511.jpg 4 14 3

Přidat komentář

Sidonka3
19.01.2020 5 z 5

Takto by měla vypadat historická kniha psaná primárně pro ženy, podaná beletristickou formou. Je to čtivé, přesvědčivě emotivní, má to spád a čtenářka se do příběhu dokáže snadno ponořit. Příběh nenásilně chytne za srdce a doopravdy zaujme.
Doporučuji a hodnotím v rámci žánru.

Naprostým opakem a smutným příkladem absolutního nezvládnutí tohoto žánru je například povrchní a odtažitá trilogie o milenkách Ludvíka XV. od Sally Christie (zvláště plytký 2.díl Sokyně z Versailles), jíž na rozdíl od této půvabné knížky schází vše, co vyzdvihuji v horním sloupci. Jo jo, i tento sladší, nenáročnější žánr se musí umět vhodně podat.

gigi77
02.10.2017 4 z 5

O milence krále Ludvíka XIV. Luise de la Valiére toho moc v literatuře nenajdeme, poroto jsem velice ráda, že jsem tuto knihu objevila. Bylo to celkově příjemné čtení.

Velmi košaté období za vlády Ludvíka XIV, které dává příležitost vzniku mnoha příběhů a románů. Vzkvétající a bohatá Francie. Osobně bych uvítala román více bohatší na detaily.


JPBelmondo
10.06.2017 4 z 5

Velmi krásný příběh nejslavnější a nejvěrnější milenky Ludvíka IV. - Luisy de la Valiére. Nádherně zpracováno, velmi dobře se čte. Vřele doporučuji.