Zbožňuju New York

Zbožňuju New York https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74275/mid_zboznuju-new-york-oJQ-74275.jpg 4 322 73

Zbožňuju série

1. díl >

Když na svatbě své nejlepší přítelkyně přistihne Angela Clarková svého dlouholetého partnera in flagranti, udělá to, co by v její situaci provedla každá soudná žena: sebere se a odjede… ovšem nejen ze svatební hostiny, ale i z Anglie, neboť usoudí, že nejlepším místem pro zhrzené mladé ženy je New York. Z letadla vystoupí jen s cestovním pasem a kreditní kartou a ubytuje se v prvním hotelu na Manhattanu, kam ji odveze taxikář. Vzápětí se jí ujme recepční Jenny; ta Angele pomůže s nákupem oblečení a uvede ji do života velkoměsta, které nikdy nespí – a Angelu okamžitě okouzlí. Než se Angela stačí rozkoukat, pozná dva přitažlivé muže a v náhlé inspiraci začne svůj příběh i svá milostná dobrodružství líčit v blogu na internetu. Její barvitý styl zaujme redaktorku věhlasného časopisu, která Angele nabídne práci. Během několika týdnů nachází Angela v New Yorku to, co v Londýně marně hledala řadu let – lásku a vysněné povolání. Než se však stane New York jejím druhým domovem, musí vyřešit nejednu nepříjemnou situaci, najít sama sebe a především si ujasnit, co od nového života očekává.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , BB art
Originální název:

I Heart New York , 2009


více info...

Katka1974
Katka1974
22.02.2024 3 z 5

Byla to moje první kniha od této spisovatelky. Docela se mi líbila, místy to bylo trochu zdlouhavé. Nepříjemný rozchod se snoubencem a následné hledání sama sebe, byl dobrý nápad. Zatím se do dalších dílů pouštět nebudu, i když to bylo pohodové čtení.

Ann98
Ann98
20.10.2023 5 z 5

Moc hezké čtení. Příběh se mi líbil, přečetla jsem ho jedním dechem. Bylo to vtipné, zajímavý nápad (i když randit se dvěma muži naráz a tahat je za nos není fér a trvalo mi, než jsem si zvykla, že to bude právě o tomto), ale celé to bylo tak nějak poutavé.
Už od začátku je jasné, jak kniha skončí, nebudu lhát, je to klasický předvídatelný příběh se šťastným koncem. Myslím, že když čtenář nebude od knihy nic očekávat, muže být s výsledkem spokojen.
Miluju NY, je to pro mě město snů. Pro mě má atmosféru jako žádné jiné město. A autorce se to podařilo docela vystihnout.
Jenny a Angela byly sympatické. Angela hlavně kvůli své ztřeštěnosti.
Oceňuji, že na konci autorka přidala rady jak se v New Yorku vyznat v tlačenici, přesné adresy vyzkoušených hotelů, restaurací, barů a vináren, klubů a svých oblíbených obchodů a butiků.


Markéta4321
Markéta4321
08.10.2023 3 z 5

Toto byla moje první kniha od L. Kelk. Z počátu mě moc nebavila, chvilku mi trvalo, než jsem si na hrdinku "zvykla". V první polovině se neustále nakupovalo, jedna módní značka střídala druhou, hlavní hrdinku všichni obdivovali a muži jí padali k nohám. Prostě ze života. :-D

Kory98
Kory98
07.07.2023 4 z 5

Docela pěkný příběh. Nejvíc jsem ocenila atmosféru New Yorku, kam se asi jen tak nepodívám. Skoro jsem Angele odpustila i to, že měla dva vztahy zároveň. Chápala jsem, že to mělo být zpočátku hlavně kvůli práci - psaní blogu a pak se to skoro stejně jako v životě zvrtlo. Jinak hezké prázdninové čtení.

_Lucie_97
_Lucie_97
02.12.2022 4 z 5

Příběh o překonání nepříjemného rozchodu a znovu nacházení sama sebe! Kdo by se aspoň částečně v této knížce nenašel, tak keca! opravdu jsem si knížku užila a příběh Angely prožívala naplno s ni.
Ale na druhou stranu byl příběh dost naivní a určitě určitě situace měly být vyřešeny naprosto jiným způsobem! Doufám, ze se někdo nebude inspirovat, protože to nemusí dopadnout tak sluníčkově.

VercaV
VercaV
23.09.2022 3 z 5

No, ani nevím kde začít. Kniha se mi líbila, ale místy byla až moc zdlouhavá a nudná. Její lovestory s dvěma kluky mě bavila, ovšem sem nechápala, že každému řekla o tom svém blogu, trochu nedomyšlené, že si to oba přečtou a zjistí že randí i s někým jiným. Taky by se mi líbilo mět bezedný účet jako měla Angela :) Občas jsem ty částky za nákup propočítala a nestačila sem se divit. Stejně tak jsem si často vyhledávala její popis NY a to mě moc bavilo.
Jinak celá kniha se mi líbila, až na pár nesrovnalostí a moc snových věcí. Byla jsem zvědavá koho si nakonec vybere a jestli zůstane nebo ne. Další díly si určitě přečtu. Pořád se rozhoduju me 3* a 4*, za mě je to něco tak mezi.

Dasa1313
Dasa1313
12.09.2022 3 z 5

Pohodová odpočinková kniha, sbalit si "svých pár věcí" a odjet do NY. Pro mě je to na jednu stranu takový nesplněný sen. S Angelou jsem velmi sympatizovala i co se týká výběru partnera, Tyler mi vůbec neseděl, od začátku na mě působil arogantně, kdežto Alex.. I s rozhodnutím, kde nakonec zůstat naplno souhlasím. Jen mi hlava nebere, že hlavní hrdinka nepočítala s tím, že si chlapci ten blog přečtou.. :)) Příjemná, nenáročná kniha.

andy_nejedla
andy_nejedla
15.01.2022 4 z 5

Knížka se mi četla dobře, určitě mám v plánu i další v sérii.

Nattali.ka
Nattali.ka
28.06.2021 2 z 5

(SPOILER) Oddechový příběh, ale příliš mě nenadchl. Zpočátku se to velmi táhlo, bylo to místy nudné a spoustu pasáží nereálných a typických náhod. Oceňuji ale závěr, který nebyl jasný hned od začátku, ačkoli mi epilog přišel trošku nedokončený a utnutý. Dále rozhodování mezi dvěma muži, kdy mi byl sympatičtější chvíli jeden a pak druhý a nevěděli jsme, kterého si nakonec zvolí. A taky fakt, že do závěru nebylo jasné, zda se hlavní hrdinka vrátí zpět do Londýna nebo zůstane v NY. Každopádně osobnost hlavní hrdinky mi příliš neseděla a nebyla mi sympatická, ačkoli její útěk do NY se mi moc líbil, poté se z ní stala sebelitující se ex.

pegasek
pegasek
28.11.2020 3 z 5

Když jsem tuhle knihu začala číst,tak jsem si říkala:,,wau to bude bomba,,ale zas taková bomba to není,zbytecne zdlouhavé,místama jsem stránky přeskakovala.knihu považuji za průměr,přesto dávám jestespisovatelce sanci

Teri27
Teri27
16.07.2020 4 z 5

Kniha se mi líbila, četla jsem s mobilem a věčně se dívala, jak místa , která Angela navštěvuje vypadají.Akorát jsem nepochopila, jakože píšu blog o obou randění, oběma nápadníkum o blogu řeknu a čekám, že si ho nepřečtou a pak se divím, že to vše prasklo?

Vendulik
Vendulik
06.05.2020 4 z 5

Kniha mě moc neslovila. Námět je docela dobrý ale nereálný. Byly v knize také chyby.

Marfuška89
Marfuška89
12.04.2020 5 z 5

Tuto sérii mám docela dlouho, ale až teď jsem si řekla, že jí začnu číst. A musím říct…
To bylo tak super!
Jo jasně, je to spíše pro mladší čtenářky, ale já takové romanťárny prostě mám ráda.
Miluju Angelu, Jenny a… Co vám napsat, abych vám neprozradila až příliš?
Snad jen to, že jsem ráda, že se Angele konečně začalo dařit, že si plní své sny.
Už se těším až se pustím do dalších dílů.

Niu
Niu
11.04.2020 4 z 5

Knížka trošku připomínající Sama sebou. Pěkný výlet po New Yorku. Tvorba od této autorky na mne působí protichůdně - rychle se to čte a není to náročná četba, nejsem žádná puritánka, ale copak se to neobejde bez hromady lží, hektolitrů alkoholu a jak je obvyklé i s hromadou zvratek?! Taky bankovní konto Angely bylo bezedné.

Mixy
Mixy
20.03.2020 4 z 5

Líbí se mi, že je příběh zasazen do prostředí New Yorku, se kterým je tak možné se blíže seznámit. Kniha je nenároná a čte se velmi dobře, v podstatě oddychovka. Až se mi to zdálo chvílemi až příliš jednoduché.

denča1000
denča1000
12.02.2020 5 z 5

Jelikož Amerika a New York obzvláť, je moje velká srdcovka a můj obrovský sen, už jen to byl důvod, proč jsem po knize sáhla.

Hltala jsem každý zážitek a vyprávění z poznávání samotného města New York, líbilo se mi a viděla jsem tam samu sebe. Každopádně jedná se o velmi oddechovou knihu, plnou romantiky a chvilkama mě teda kniha nudila, ale každým novým dnem v New Yorku, mě nuda přešla..

Více takových Amerických knih,ty já můůžu.

Fzuzik
Fzuzik
27.01.2020 4 z 5

Autorka opět nezklamala... Jako oddychové čtení výborné.
Děj měl spád a kniha se četla sama.
Pokud bych se měla zabývat příběhem hlouběji...Pravdou je, že mírně nereálné, je Angelino manické nakupování.
Kde vezme někdo, kdo píše nějaké prapodivné pohádky tolik peněz aby s tím mohl brát útokem nákupní centra?
A Jenny? Ach děvče... Ta holka je ztracená.
Ale byla jsem potěšena tím, že i když se jednalo o typický druh četby, nespadalo to do šuplíku "tragické červené knihovny". :)
Za mě dobrá kniha.

bonomi
bonomi
14.01.2020 2 z 5

Příběh s velmi neoriginální zápletkou, nesympatické postavy (až na Alexe) a některé věci mi prostě nedávaly smysl. Opravdu Angela píše veřejně na blog, že chodí s 2 muži najednou a čeká, že na to nepřijdou? Nebo co čeká? A nevím, o co je teda lepší než ten její snoubenec, který ji podvedl. Všichni jí vychvalovali příspěvky na blogu, jak je úžasná spisovatelka, přitom, podle mě, nic tak zázračného nepředvedla. No, nevím. Mně to nesedlo, další díly si nechám ujít.

Taralcielle
Taralcielle
28.08.2019 5 z 5

Oddechovka ze série "Zbožňuju". Tenhle první příběh se mi líbí nejvíc. Dočetla jsem všechny, ale v tomhle mě Angela nejvíc oslovila. Ke všem ze série se vracím ráda, když chci číst něco nenáročného. Na dovolenou nebo jen tak ke kávě je to ideální čtení.

katallinka
katallinka
08.07.2019 4 z 5

Jedná se o klasickou romanťárnu. Takové oddechové letní čtení s hodně inspirativní hlavní hrdinkou. Při čtení jsem místy také chtěla zabalit kufr a odjet do New Yorku.