Hypotéza lásky

Hypotéza lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510917/bmid_hypoteza-lasky-xBk-510917.jpeg 4 1479 336

Romantická komedie, která zbořila sociální sítě! Olive je doktorandka na Stanfordu. Na trvalé romantické vztahy příliš nevěří, zato její nejlepší kamarádka ano. Takže pokud ji chce přesvědčit, že s někým randí a její milostný život nabral správný směr, musí na to jít chytře. Vědci totiž potřebují důkazy. Proto Olive, jako každá jiná sebevědomá bioložka, zpanikaří a políbí prvního muže, na kterého narazí – Adama Carlsena. Mladý, v oboru uznávaný profesor má pověst přísného školitele. Byl tak jejich polibek největší chybou, kterou Olive v životě udělala, nebo se tohle setkání může vyvinout v něco víc? Kniha obsahuje také bonusovou kapitolu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

The Love Hypothesis , 2021


více info...

Verjanika
Verjanika
26.03.2024 4 z 5

Kniha, kterou jsem dostala od kamarádky a vůbec o ní nevěděla. O to víc překvapená jsem byla, když jsem ji dočetla!
Kniha byla skvělá, svižná a perfektně oddychová.

dam.si.knihu
dam.si.knihu
24.03.2024 5 z 5

Příběh, který jednu dobu zaplavoval instagram a mám pocit, že to ještě neskončilo. Několikrát jsem přemýšlela, zda si Hypotézu lásky pořídit, či nikoli. Ovšem jak už to tak bývá, tak mě Instagram opět dostihl a já neodolala po těch stovkách krásných recenzí si knihu pořídit.

Zaslouženě získal štítek bestselleru a naprosto chápu, proč ho všichni tak milují. Autorka si připravila naprosto skvělý a čtivý román, který nejde odložit. Jakmile jednou začnete číst, tak nechcete přestat, protože je to jedna velká jízda od začátku do konce.

Věřte tomu, že u téhle knihy se budete několikrát usmívat, protože je tam taková spousta skvělých momentů, které knize dávají skvělou jiskru a atmosféru. Ali Hazelwood si pro svou kniha vybrala skvělé a pro mě originální téma, které bravurně zpracovala. A to nemluvě o tom, jak výtečně si pohrála s vedlejšími postavami, které mi po dlouhé době také přirostly k srdci.

Takže pokud se chcete pobavit, zažít skvělý romantický příběh, tak věřte všem těm skvělým recenzím. Protože tohle skvělé opravdu je! :)


Jittush
Jittush
21.03.2024 5 z 5

Moje první kniha od Ali a musím říct, že příběh Olive a Adama pro mě byl příjemným čtením. Už při ,,toaletní" scéně jsem věděla odkud vítr vane, ale vůbec to nevadilo.

adida
adida
21.03.2024 5 z 5

Velmi pěkný romantický příběh. Sice byl trošku předvídatelný, ale i tak se to četlo dobře. Slizák Tom mi byl nesympatický hned od prvního okamžiku.

6Nikki6
6Nikki6
13.03.2024 5 z 5

Rovnou jdu na další. Krásná feel good oddechovka. Jsem moc mile překvapená a těším se na další knihy této autorky :)

packlik
packlik
13.03.2024 5 z 5

Milé a předvídatelné, ale autorka má moc příjemný styl psaní a smysl pro humor. Určitě si přečtu něco dalšího.

Inah
Inah
11.03.2024 5 z 5

Hned jak jsem přečetla Hlava plná lásky, tak jsem se vrhla na ni. A jedním slovem bomba! Miluji ...

Mišma
Mišma
10.03.2024 5 z 5

Myslím, že jsem se do Adama Carlsena zamilovala. Asi bych nějakého takového svého kapesního Adama potřebovala v životě!

Lucinka007
Lucinka007
10.03.2024 4 z 5

První půlku knížky jsem přečetla hned a byla ta bomba. Ta druhá půlka byla už lehce slabší, ale stejně super :-). Bonusová kapitola knihy byla dle mě celkem zbytečná. Jinak jsem si knížku užila. To, že byl děj vsazen do univerzitního prostředí, se mi líbilo.

katallinka
katallinka
08.03.2024 3 z 5

Zase jsem se jednou nechala zlákat nadšenými recenzemi a čekala příliš. Hrozně mě bavilo univerzitní prostředí z pohledu doktorandů, bylo to nesmírně zajímavé a připomínalo mi to historky kamarádky, která dělá doktorát. Adam byl hrdina, do kterého se člověk snadno zamiluje. Bohužel hlavní hrdinka mi připadala neskutečně naivní a neustále vše komplikovala a občas mi přišlo, že se chová jako puberťačka, což vzhledem k věku postav vůbec nesedělo. Takže celkově průměr a zkusím nějakou další knihu a snad budu nadšenější.

Ála1968
Ála1968
05.03.2024 4 z 5

Kniha mě uchvátila hned od začátku.Krásný romantický příběh i když jsem občas nerozuměla odborným částem,přesto jsem si to užila.Snad proto, že Adam byl typ chlapa, které miluji

Nermal
Nermal
05.03.2024 4 z 5

Dlouho jsem se této knize vyhýbal, protože se mi zdálo, že je příliš vynášená do nebes. Nakonec když jsem na ni mimo plán narazil, tak jsem si ji přečetl, abych zjistil, o čem se tady všichni baví.
Nakonec ji hodnotím tak, že se četla rychle díky skvělým dialogům a na odreagování je výborná. Vztah méně zkušené dívky a profesorského nerda je tím správným čtením hlavně pro mladší ročníky. Scény s milováním dost přesně vystihovaly, co se odehrává v hlavách jejich aktérů. Vedlejší postavy, hlavně kamarádka Anh, byly taky super.
Jako kniha pro zpestření žánru to stálo za přečtení.

Lenach
Lenach
04.03.2024 4 z 5

Nic vam to sice neda, ale prectete ji na jeden zátah a budete se náramně bavit. Splnila naprosto očekávání žánru a mohu jen doporučit.

whiolet
whiolet
03.03.2024 5 z 5

Byla jsem na tuhle senzaci Tik Toku fakt zvědavá a s radostí musím říct, že mě nezklamala,ba naopak!
Bylo to strašné fajn čtení, hlavní hrdinové super a to prostředí bylo vskutku originální.

Mišmiš
Mišmiš
01.03.2024 4 z 5

Chtěla jsem nějakou oddychovku a romantiku. Oboje tato kniha splňuje na sto procent.
Líbí se mi i styl psaní autorky, takže to určitě nebude poslední kniha. A zkusím i v originále.
Pokud hledáte romantiku,humor a hezké čtení doporučuji❤️

Netae
Netae
26.02.2024 4 z 5

Po dlouhé době jsem zkusila knihu z žánru romantické komedie a schválně jsem volila tuhle, protože je šíleně populární a doporučovaná. Kniha rozhodně splňuje vše, co jde očekávat, humor, romantiku, spoustu zamotaných situací. Skvělá oddychovka.

Mandlevest
Mandlevest
25.02.2024 4 z 5

Jak začít :-). Tento žánr ode mě nedostává v podstatě nikdy průměrné hodnocení, ani ho nijak často nevyhledávám ( ačkoliv možná v poslední době trochu více jak dříve a můžou za ta tipy Vás, mí (nejen) oblíbení:-)). Je to tím, že jestliže knihu vůbec dočtu, znamená to, že se mi líbila a hodnotím nadprůměrně. Jestliže po několika desítkách stran se mi jeví jako vážně míněné klišé, nad dialogy přivírám oči a chemie mezi hlavními hrdiny pro mě vůbec nefunguje, knihu odkládám jako nedočtenou, prostě to do konce nedám:-). A teď konečně k Hypotéze lásky. No, prosím Vás, ještě že byla úplňková noc, kdy nemůžu spát, já tuhle vtipně napsanou romarťárnu dala na první dobrou. Měla jsem ji v hledáčku delší dobu a letošní ČV ( téma komunikace hrdinů přes sociální sítě) rozhodla, že jsem se do ní pustila. A bylo to opravdu zábavné čtení, které si , za mě, na nic složitého nehrálo. Mezi hrdiny to jiskřilo od začátku, zápletka nebyla objevná, nicméně vtipně pojatá, vědecké prostředí neotřelé a konec takový, jaký je u tohoto žánru téměř povinný. Ano, bylo tam skoro vše, co dnešní mladou generaci zajímá, jak žije, co řeší, co jí trápí , pro ni je to také primárně psané, ale já tomu rozumím, mám stále ještě doma dítě, se kterým často diskutujeme a jsem daleka toho, abych její problémy, radosti a smutky a vidění světa, byť často rozdílné od toho mého, bagatelizovala, spíše mě něco často překvapí a obohatí. A proč , po té chvále, jen čtyři *? Nemám ráda vulgarity v knihách, a že jich tady bylo docela dost, a k té erotice se to, za mě, nehodilo, rušilo mě to a kazilo to dojem. Nevím, věc překladu? No, nejsem puritán, ale tohle byla spíše věc vkusu. Ale jinak dobré čtení, svěží a vtipné, které jsem si užila, snad jen bonusovou kapitolu jsem jen prolistovala, ach jo, to jako proč?!?. A na závěr, obálka, ta se moc povedla.

veriszv
veriszv
20.02.2024 3 z 5

Tohle bylo ujetý, ale stránky mizely pod rukama

Hlavní problém této knihy je, že se odehrává mezi dospělými lidmi. Kdyby byla zasazená do středoškolskýho prostředí, bylo by sezení na klíně a mazání opalovacím krémem uvěřitelné. Takhle to bylo opravdu spíš hodně wtf?!?

O popisu postelové scény, kterou nám autorka dopřeje dokonce dvakrát (protože bonusová kapitola je z JEHO pohledu - proč?) se radši ani vyjadřovat nebudu.

Nicméně je to romantická předvídatelná pohádka, které většinou neuvěřitelné prostě bývají.
Pokud jste fanoušci #romcom a máte na nějakou oddechovku, kterou přečtete max za dva večery náladu a nevytáčí vás při čtení nelogické věci, tak vlastně proč ne

Knihomolka97
Knihomolka97
19.02.2024 5 z 5

Hypotéza lásky. Je snad někdo kdo nezaregistroval tuto knihu? :-D
No konečně jsem se k ní dokopala i já a musím říct, že jsem nadšená! Trochu mě odrazovalo to prostředí a bála jsem se, že si nebudu úplně rozumět s postavami. Nemohla jsem se víc mýlit! Hlavní hrdiny jsem si neskutečně oblíbila.
Olive byla správně praštěná a Adam překvapil svou "drsnou" stránkou. Žeru ho!
Při čtení jsem měla neustále připitomělý úsměv na rtech, ti dva byli prostě rozkošní. Tak chytří a zároveň natvrdlí, především tedy Olive. :-D Chvilkama mi to připomínalo Teorii velkého třesku, což miluju.
Fake dating, slow-burn romantická linka, vtipné i klišé momenty, nějaké to dramíčko a dokonce i pikantnosti rovná se parádní počteníčko.
Bonusová kapitola je třešinkou na dortu, i kdyyž bych možná brala spíš jinou scénu z Adamova pohledu. :-)
Chápu, že ne všem tato kniha sedne, ale za mě prostě 5*/5*.

Hypatia1010
Hypatia1010
15.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Za mě tedy rozhodně skvělé čtení. Líbilo se mi poměrně neobvyklé prostředí vědeckých pracovníků a studentů postgraduálu. Olive mi připadala opravdu úžasná, trochu potrhlá, ale každopádně velice laskavá, obětavá a s dobrým srdcem. Koneckonců právě tyto vlastnosti stály za tou šarádou s randěním s Adamem. Není divu, že se Adam do Olive zamiloval hned při prvním setkání. I jeho jsem si rychle zamilovala. Přestože měl u studentů postgraduálu spíš negativní pověst k Olive se od začátku choval moc hezky a neustále se jí snažil pomáhat.
Velmi jsem si oblíbila také Olivinu kamarádku Anh a sympatický mi byl i její spolubydlící Malcolm nebo Adamův kolega a kamarád Holden.
Příběh samotný je vtipný, zajímavý a velice dobře se mi to četlo. Určitě se ke knize v budoucnu vrátím. A protože jsem se u téhle knihy tak dobře bavila, moc se těším i na další autorčina díla.

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

2023  85%Hypotéza lásky
2023  86%Hlava plná lásky
2024  89%Šach a mat
2024  80%Teória lásky
2024  0%Nevesta

Kniha Hypotéza lásky je v

Právě čtených37x
Přečtených1 830x
Čtenářské výzvě509x
Doporučených148x
Knihotéce550x
Chystám se číst676x
Chci si koupit175x
dalších seznamech25x