Hyde Park Civilizace 2

Hyde Park Civilizace 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459261/bmid_hyde-park-civilizace-2-JqU-459261.jpg 5 27 8

Druhý výběr rozhovorů s vědci a osobnostmi z pořadu Hyde Park Civilizace. Kniha pro ty, co ví, že chtějí vědět. Hosty Hyde Parku Civilizace jsou lidé, kteří mění svět. Lidé, kteří zachránili tisíce nebo i miliony životů. Lidé, kteří se postavili útlaku a nepoddali se utrpení. Lidé, kteří Vás posunou dopředu. K tématu je vždy pozván ten nejlepší možný host. Tým Hyde Parku Civilizace se řídí heslem velitele letu Apolla 13 Gena Kranze: „Failure is NOT an option,“ tedy „Neúspěch nepřichází v úvahu.“ QR kódy u každé kapitoly navigují na videoverze rozhovorů umístěných na webu České televize. Daniel Stach hovoří v knize s následujícími osobnostmi: Andrew a Indira Feustelovi americký astronaut a jeho manželka Erik De Clercq biolog, spolupracovník Antonína Holého, průkopník výzkumu v oblasti antivirů Jeho Svatost dalajlama duchovní vůdce, nositel Nobelovy ceny míru Kip Thorne nositel Nobelovy ceny za fyziku Dita Krausová přeživší holocaustu, osvětimská knihovnice Josef Koutecký onkolog, zakladatel dětské onkologie v Československu Zdeněk Svěrák humorista, dramatik, scenárista, herec, textař, spisovatel, cimrmanolog, jeden z „otců“ Járy Cimrmana Vladimír Dzuro bývalý vyšetřovatel Mezinárodního trestního tribunálu pro bývalou Jugoslávii v Haagu Cédric Villani matematik, držitel Fieldsovy medaile Miroslav Zikmund cestovatel, spisovatel, publicista, fotograf Jane Goodall primatoložka Eliyahu Rips v roce 1969 se v Rize pokusil zopakovat čin Jana Palacha, profesor matematiky na Hebrejské univerzitě v Jeruzalémě Milan Šamánek dětský kardiolog Jamie Andrew horolezec James Kakalios fyzik, komiksolog... celý text

Přidat komentář
Ivy_9
Ivy_9
11.07.2023 5 z 5

Dan Stach je hvězda. Inspirativní čtení, které přečtěte raz dva.. super!

Apo73
Apo73
14.05.2023 4 z 5

Daniel Stach je skutečně novinářská hvězda. Jeho pořad je jedním z důvodů, proč mít veřejnoprávní televizi v této zemi. A kniha č. 2 je výborná, je to hezky vybraná kolekce od astronauta na oběžné dráze přes Zdeňka Svěráka, Josefa Kouteckého, Milana Šamánka, knihovnici v Terezíně, nobelistů za fyziku a matematiku, zkrátka každý rozhovor je inspirativní. Daniel Stach je perfektně připraven a jeho otázky jsou neotřelé, vždy je tam nějaký nápad, a on jako málokdo u nás dokáže přiblížit jak složité vědecké problémy, tak i zeptat se notoricky známých osobností na něco nebo způsobem, jakým se ještě nikdo nezeptal. Oceňuji velice. Je otázka, jestli kniha musí být na křídovém papíře a tak strašně složitě členěná. Myslím, že ne. Vede to až k nepřehlednosti. Proto dávám o hvězdičku dole, ale ne Stachovi, ale Edici ČT.


marabart
marabart
17.11.2022 5 z 5

Pestré a inspirativní čtení, díky za něj. Knize by prospěla ještě lepší korektura, ale to je spíše detail. :-)

Mindy
Mindy
18.08.2022 4 z 5

Další série skvělých rozhovorů s vynikajícími osobnostmi. Těžko vybrat nejzajímavější. Ale kdybych přesto musela, tak by to byl Miroslav Zikmund.

Šura
Šura
25.07.2022 5 z 5

Krásné, dobře vedené rozhovory se zajímavými osobnostmi. Mnohé mě velmi dojaly. Velké osobnosti mají podle mě jednu společnou vlastnost - skromnost. Pořad jsem neviděla, televizi nesleduji, proto velmi oceňuji knižní zpracování.

HaniSebi
HaniSebi
04.07.2021 5 z 5

Pořad Hyde Park Civilizace mám moc ráda. Vždycky obdivuji, jak je Daniel Stach perfektně připravený. Pokaždé je vidět, jak velká práce za rozhovorem stojí. Knižní podoba je fajn, ačkoli jsem ráda, že si rozhovory člověk může i zpětně pustit. Vybrané osobnosti v knize jsou různorodé a dokázaly/prožily/přežily neskutečné věci. Za tu rozličnost jsem skutečně vděčná. Ještě nikdy jsem například nepřečetla ani jeden komiks, přesto byl jedním z mých nejoblíbenějších rozhovorů s komiksologem Jamesem Kakaliosem. Nikdy jsem v matematice nebyla žádná hvězda, ale rozhovor s matematikem Cédricem Villanim jsem si fakt užila. A mohla bych pokračovat dále. Každopádně jsem snad zase alespoň o malinko chytřejší.

čuřil
čuřil
26.02.2021 4 z 5

Sleduju pana Stacha a jeho rozhovory na ČT. Tady jsem se začetl a bylo to pohodové.

Zdeňula
Zdeňula
09.12.2020 5 z 5

Těšila jsem se na knížku a opět mě nezklamala.

Autoři knihy

Daniel Stach
česká, 1988

Kniha Hyde Park Civilizace 2 je v

Právě čtených2x
Přečtených39x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených5x
Knihotéce21x
Chystám se číst23x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x