Hvízdavý Dan (převyprávění)

Hvízdavý Dan (převyprávění) https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127594/hvizdavy-dan-127594.jpg 5 20 7

Upravená verze románu Maxe Branda NEZKROTNÍ převyprávěná VOLNĚ Milanem Machem - western o podivném hrdinovi, který patří spíše do přírody než mezi lidi, Román z Divokého Západu o kovbojovi, který svou odlišností, tajemností a nepochopitelnými schopnostmi budí nenávist a jde mu o život. Hvízdavý Dan je nalezenec nadaný neuvěřitelnými schopnostmi, poslouchají ho dokonce divoká zvířata, ale někteří lidé se ho bojí, někteří kovbojové ho nenávidí a usilují mu o život. Jenom dcera rančera, jeho pěstouna ho oddaně miluje a snaží se ho chránit.... celý text

Přidat komentář

n.ezn.amy
16.11.2022 5 z 5

Vynikající převyprávěný román o spravedlivém a čestném kovboji Danovi a jeho věrnémi zvířecími přáteli koni Satanovi a psovi Bartovi. Dan není ve společnosti moc oblíben a proti němu stojí nejlepší střelec v kraji Jim Silent. Výborná atmosféra Divokého západu, věčný boj mezi dobrem a zlem a pochopitelně láska k ženě a svým zvířecím společníkům.

Grohlinka
14.05.2021 5 z 5

Knížka mého dětství o přátelství muže, hřebce a psa. Vlastně díky této knize mi táta dovolil kdysi dávno pořídit si mého prvního německého ovčáka, takže pro mě srdeční záležitost a navždy budu tomuto příběhu vděčná, protože obohatil můj život víc, než kterákoli jiná kniha skrze moje kluky. Zaujal mě natolik, že jsem si pořídila celou sérii Nezkrotní od Maxe Branda, na jejíž námět právě Milan Mach zpracoval tuto knížečku. Doporučuji malým i velkým.


kokrokr
18.10.2020 4 z 5

Tuhle převyprávěnou verzi románu Maxe Branda jsem četl dříve než originál. Kniha je kratší, hutnější a vše ubíhá rychleji, než v původním příběhu. Max Brand je alias autora F.S. Fausta. Romány tohoto amerického autora u nás vycházely již v třicátých letech. Hvízdavý Dan patří do jeho trilogie „Nezkrotní”.

Atanone
30.05.2020 5 z 5

Stejně jako Vevericka.eva jsem knihu četla poměrně "malá". Vlastně jsem ji čajzla našim z dospělácké knihovny, protože to byl rodokaps a tudíž mi připadalo, že než zjistí, že čtu něco jiného, než pohádky, bude zase zpět na svém místě. Dan rozsekal mé dětské srdce na hadry a na dlouhou dobu byl objektem mých dětských snů. netuším, jak bych se s ním popasovala dnes. Hvězdičky patří mému tehdejšímu dojmu a ten platí

Vevericka.eva
22.02.2020 5 z 5

Tuto knihu jsem dostala do rukou, když mi bylo asi 11. Díky ní jsem začala číst a čtu dodnes. Příběh byl lehký a napínavý. Nikdy na ni nezapomenu.

biki
15.07.2018 5 z 5

Vzpomínka na dětství, která prostě nemá chybu.

s.Martin
15.07.2018 5 z 5

Jak začít... na půdě jsem našel vydání z roku 1968 a nějak podezřele mě knížka zaujala, jen co jsem prohlédl obal.
Po první kapitole jsem nemohl přestat číst. Takový zájem ode mne žádná knížka nikdy nedostala. Ta akce, to napětí, každé slovo jsem hltal jak hladový vlk. Do knížky se také dostal velký kus romantiky, který posunuje děj dále.
Postavám se dá věřit nebo aspoň mě přišly vcelku reálné. Jen ten Dan, takový muž se těžko objeví někde na chodníku. Vlastně, postava vymyšlená jenom pro knížku. (Dost mi přimomíná Hulka od Marvelu... na první pohled chlap nic moc, mouše by neublížil, avšak, jak se naštve nezná přítele :D )
Možná jenom slabý nápad, pomsta. Není to nic nového, ale když se má pomstít Dan, nabývá pomsta jiných rozměrů.
Knihu doporučiji jak nejvíce mohu. Nedá se příliš nazvat westernem, ranč nenajdem, krávy neodvedeme na pastvu.. ale pokud western zbožňujete, nebo se vám jen dobře čte, knihu si kupte a užijte si ji.

Štítky knihy

pro děti westerny dobrodružství pro mládež

Autorovy knížky

Milan Mach
česká, 1926 - 1995
1968  95%Hvízdavý Dan (převyprávění)

Kniha Hvízdavý Dan (převyprávění) je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených5x
Knihotéce25x
Chystám se číst1x