Hvězdy stříbrného plátna

Hvězdy stříbrného plátna https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/233696/mid_hvezdy-stribrneho-platna-233696.jpg 4 22 5

Osudy 40 herců první republiky. Československo patřilo v meziválečném období v mnoha oborech mezi světovou špičku. Jedním z nich byla kinematografie. Vzniklo tehdy hodně divácky velmi vděčných snímků. Například Kristián, Cesta do hlubin študákovy duše, Eva tropí hlouposti, U poklad ny stál či Bílá nemoc i po bezmála sto letech baví a budou jistě bavit další generace filmových nadšenců. Nemohly by ovšem vzniknout bez jedinečné herecké generace, která ale ve svém životě neměla na růžích ustláno tak, jak by člověk u všemi milovan ých filmových hvězd, jako byla Lída Baarová, Vlasta Burian, Věra Ferbasová, Karel Hašler, Jindřich Plachta, Hana Vítová nebo Oldřich Nový, čekal. Právě jejich pohnutým a leckdy i velmi dramatickým osudům je věnována tato kniha.... celý text

Přidat komentář

martunka
20.09.2021 5 z 5

Tahle kniha se mi opravdu dobře četla...To se autorovi povedlo!

MilanCFC
25.01.2021 4 z 5

Stejně jako u Motlových Mraků, i tady jsem měl v průběhu četby ještě větší chuť pustit si nějaký film pro pamětníky. Nejen, že ta samotná produkce byla výborná, ale po těchto dvou knížkách je také fajn, když si k těm několika popisovaným hercům už umíte zasadit i kontext a jejich skutečné osudy. Líbil se mi také autorův poněkud "volnější" styl, kdy se s tím někdy moc nepáral a napsal to tak, jak to cítil. Dojem ale trošku kazily občasné gramatické chyby. Celkově však moc dobře zpracovaná kniha.


Finn123
24.06.2017 5 z 5

Kniha se mi líbila,je dobře napsaná se znalostí věcí.Skvělé fotografické přílohy.
Jen mě překvapilo,jak hodně špatně některé prvorepublikové hvězdy dopadly.To je velmi smutné.(Ale ovšem také poučné).

Pavelpi
20.06.2017 5 z 5

Velmi pěkná kniha mého oblíbeného autora,která nás zavede do období První republiky a seznamuje nás s osudy tehdejších hereckých hvězd.Je škoda,že mladí v dnešní době nečtou historii,protože se z ní můžeme vždycky poučit.

maryzka
20.01.2016 3 z 5

Zajímavé osudy filmových hvězd pro pamětníky. I když nic nového se nenapsalo- vlastně ano. Někde jsem četla, že Otmar Korbelář měl syna, který ale zemřel,poté se mu narodila dcera. O dceři je tam zmínka.