Půlnoční hvězda

Půlnoční hvězda https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15443/pulnocni-hvezda-15443.jpg 4 59 5

Hvězdy série

< 2. díl >

Guilford + Londýn, 1852 San Francisco, 1853 Elizabetu ještě bolí srdce z toho, že jí zemřel otec, a už ji čeká další rána: dozví se, že je chudá jako kostelní myš. Vypadá to, že bude trpěnou příbuznou v rodině lakotné tetinky. Kdo vlastně stojí za otcovým nešťastným koncem? Z chudé příbuzné, která zůstala na krku hamižné tetě, se však stane Elizabeta Jamesonová-Fitzhughová doslova přes noc bohatou dědičkou majetku neznámého kmotra. Odrazí promyšlené nástrahy bratrance Owena, který by rád dosáhl toho, aby se Líza musela provdat právě za něho. Je totiž pevně odhodlaná vydat se z Anglie na cestu do Ameriky a pomstít se tam muži, kterého podezírá, že jejího otce zruinoval a dohnal ho tím až k sebevraždě. Nechá se právníkem poučit, jak má sama spravovat své finance, a pak se vypraví ve společnosti komorné Mary vstříc dobrodružství. V San Francisku skutečně narazí na pohledného majitele dolů Delaneyho Saxtona, který má být za smrt jejího otce zodpovědný. Kupodivu se s ním seznámí a zjišťuje, že domnělý lump je oblíbeným a uznávaným členem místní komunity. Přesto se Líza nevzdá a přísahá mu rafinovanou pomstu. Má v plánu přimět Delaneyho, aby se do ní zamiloval a posléze si ji vzal za manželku. Jako přitažlivé ženě se jí to rychle daří. Hodlá ho nakonec dohnat až ke krachu. Jenže pomsta nemusí být vždy sladká a ne všechno je tak prosté, jak to na první pohled vypadá. Ani Amerika zlatokopů a indiánských kmenů není v půli 19. století právě bezpečná… ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Midnight Star , 1986


více info...

Přidat komentář

ariel platto
06.05.2018 5 z 5

Příběh byl od začátku poutavý. Del měl roztomilé prupovídky. U hrdinky mi vadilo, že ji spisovatelka nechala dlouho zabedněnou, že k tomu potřebovala písemný důkaz, aby prozřela. (Přitom nám čtenářům to bylo jasné od samého začátku.) No a dobrodružný závěr byl taky moc povedený.

havrmoni
25.05.2016 4 z 5

První díl byl hezčí. Tady mi vadila Líza i když jsem chápala její motiv,na můj vkus byla moc tvrdohlavá a zoufale naivní,přesto že přadstírala opak. Delaney byl sympaťák. Celkově to bylo pěkné počtení.


moudivlacek
01.01.2016 4 z 5

Tato série začala velmi hezky a nezklamal mne ani tento díl. Je tu více vtipných scének, Delaney si určitě získá sympatie všech od začátku. A i když někdo označí Elizabeth za vypočítavou mrchu, já ne. Chtěla jen pomstít svého milovaného otce, to se dá pochopit, a to že jí nakonec láska dostane na tu správnou cestu, rovněž. Určitě si tato knížka zaslouží vaši pozornost.

PomněnkaPrvní
20.07.2013

Knížka se četla dobře, Delaney je sympaťák, Líza za ním trochu pokulhává, ale i její postava se celkem dá. Jedná se o druhý díl série Hvězd, ale hodnotím to tak, že první díl byl lepší. Uvidíme, co třetí díl vyprávějící o Delově příteli Brentovi.

avad
11.06.2013 4 z 5

Knížka je napsaná dobře a líbila se mi. I když v první polovině knihy se hlavní hrdinka Elizabeta chová jako vypočítavá pomstichtivá a zákeřná mrcha a přestože svého manžela Dela miluje neustále mu škodí. Ale po vyjasnění důvodu proč se tak chovala a jak ošklivě s ní bylo zacházeno se její manželství v dobré obrátí a zavládne klid a mír.